Joi,
28.03.2024
Innorat
Acum
11°C

Sora Dorei Popescu a fost prinsă de avalanșă la Bâlea, acum 7 ani. Era tot cu tatăl ei

Sora Dorei Popescu a fost prinsă de avalanșă la Bâlea, acum 7 ani. Era tot cu tatăl ei

Crina "Coco" Popescu, sora mai mare a alpinistei de doar 14 ani care a murit în urmă cu două zile, în Retezat, a fost și ea la un pas de moarte, din cauza unei avalanșe.

Crina Popescu, pe atunci în vârstă de 15 ani, era pe munte alături de tatăl ei și de colegii acestuia, de la Salvamont Râșnov. Unul dintre cei mai experimentați salvamontiști era în fruntea coloanei care urca de la Bâlea Cascadă, spre Bâlea Lac, în 20 februarie 2010. "Intraseră pe un scoc și au fost surprinși de o avalanșă, cauzată de o încălzire bruscă a vremii. Erau, la data respectivă, cam 9 grade cu plus, din ce îmi amintesc, iar zăpada a devenit instabilă. O masă mare de zăpadă a alunecat și a surprins trei persoane. Din păcate, una dintre persoane a murit, un coleg de la Salvamont Râșnov", își amintește șeful Salvamont Sibiu, Adrian David.

Crina "Coco" Popescu, atunci în vârstă de 15 ani, a fost prinsă până la genunchi de zăpadă, norocul ei fiind că se afla la marginea masei care a coborât pe culoar.

Crina "Coco" Popescu a deținut 7 recorduri mondiale de vârstă și a escaladat 6 vârfuri din circuitul Seven Summits al celor mai înalte vârfuri de pe fiecare continent. Unele dintre recordurile sale au fost doborâte chiar de sora sa, Dor Geta Popescu, fata de 14 ani care și-a găsit sfârșitul într-o avalanșă în munții Retezat, în acest week-end. Și de această dată, pe munte alături de tânără se afla tatăl ei, Ovidiu Popescu.

Foto: Crina Coco Popescu - Antartica crinacocopopescu.blogspot.com/

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

6 comentarii

Parinte

Acum 6 ani

Un fenomen social nestudiat si nereglementat suficient este exploatarea copiiilor pe rit nou, recte eco, recte frumosi si liberi. Se ia una bucata copil fotogenic si se poarta pe la diferite competitii. Concursurile de matematica, maratoane, dansuri si biciclete conduc in topul preferintelor parintilor. Ca pe copiii nu-i testeaza nimeni. Scopyl, sa produca intai un cv, apoi o bursa, astfel incat parintii inconstienti si depasiti sa plateasca creditele iar copiii sa nu simta ca-s amanetati pe viata.
Raspunde

Baba

Acum 6 ani

Cam prea cinic comentariul.Evident ca orice parinte isi doreste sa se ''implineasca'' prin copilul lui dar de aici pina la plata creditelor e cale lunga.
Raspunde

un cititor

Acum 6 ani

Dar ce ai vrea sa faca un copil? Sa stea prin baruri si crasme, iar apoi ca adult sa mearga la Curmatura, la "gratar" si sa asculte manele? Iar profesional poate, poate prinde un job de 2000-3000 lei/luna si crede ca este bine platit? Evident ca este mult mai bine sa practice diverse activitati (cu acordul copilului, bineinteles). Acele activitati il dezvolta psihic si fizic. Intr-un copil trebuie investit, altfel ...
Raspunde

Alex

Acum 6 ani

Coco Popescu, la 18 ani s-a lasat de alpinism. De tot. Asta nu va spune nimic?
Raspunde

iulia

Acum 6 ani

9 oamenilor, ne place sa ne dam cu parerea chiar daca habar nu avem despre ce-i vorba in propozitie. Eu de exemplu, m-as incumeta sa va povestesc despre efectele terapeutice ale consumului de praz, de doua ori pe zi!
Raspunde

major

Acum 6 ani

Cu adevarat esti un exemplu...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus