X
maraton 2017

Poți alerga oriunde în lume pentru a susține o cauză de la Maratonul Internațional de la Sibiu

Peste o lună de zile, Sibiul se va pune în mișcare. Centrul și străzile orașului vor fi împânzite de mii de oameni, copii și adulți, pregătiți să alerge pentru o cauză. Vorbim despre Maratonul Internațional ce va avea loc pe 27 mai. Anul acesta, au fost propuse 21 de proiecte pe care sibienii și nu numai le pot susține. Pentru cei care nu pot fi fizic în oraș, însă își doresc să participe, este o soluție. Organizatorii maratonului anunță că indiferenet dacă te afli înTbilisi, Sydney, Zimnicea sau Tulcea poți alerga acolo,  trimiți o poză cu tine și astfel sprijini cauza pe care ai ales-o.

Dacă îți este imposibil să ajungi la Sibiu pe 27 mai, însă îți dorești să te pui în mișcare, o poți face de oriunde te-ai afla. „Te înscrii, alergi în orașul în care te afli și ne trimiți o fotografie cu tine. Noi, alături de comunitatea sibiană, îți mulțumim pentru sprijin și vom publica poza într-un album foto dedicat alergătorilor din <<comunitatea extinsă>>”, scriu organizatorii maratonului pe site.

Pentru a te putea înscrie dacă alergi în afara Sibiului, accesezi acest link, iar la câmpul Alerg în diaspora (oraș, țară) indici localitatea unde vei lăsa urme.

De-a lungul timpului, mai mulți alergători au ales să se alăture maratonului indiferent dacă evenimentul i-a prins în Portugalia sau SUA. Organizatorii amintesc pe site două dintre persoanele care, în anii trecuți, au alergat în afara Sibiului.

„În 2015, sibianca Cristina Dinulescu a alergat în San Francisco crosul de 5 km. S-a trezit la 6 dimineața și a alergat pentru proiectul care a pus-o în mișcare: <<fix pe lângă parcul național Presidio trece autostrada, dar pe alei miroase a conifere. Copacii sunt înalți și prin floricele zburdă colibri. Să creștem păduri, zic!>>, anunța ea într-o postare pe Facebook”, relatează organizatorii maratonului.

Pe lângă asta, este prezentată și povestea lui Nicu Ștefănuță care a alergat 21 de km. „În 2014, Nicu Ștefănuță a decis să alerge 21 de km în orașul unde studia, în momentul desfășurării competiției. <<În 2014 eram la Washington și mă gândeam cu regret că voi rata maratonul. Dar mi-am spus că nu trebuie să fie așa, până la urmă putem mobiliza resurse pentru Sibiu de oriunde am fi în lume. Sunt sibian și mândru de asta, însă realitatea este că locuiesc departe de casă. Nimic nu ne împiedică însă să sprijinim Sibiul de oriunde suntem. Sibiul este un oraș emblemă al României, unul care invocă respect și admirație în multe locuri din lume, un nume bun de care ne bucurăm fiecare dintre noi. Sunt total pentru semi-maraton remote și știu că sibienii sunt gata să investească timp, energie și creativitate pentru orașul lor frumos și oamenii dragi de acasă!>>”, scriu organizatorii maratonului.

Sursa foto

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
  • Sibiu
  • Contact