X
autism copii maraton

Proiectele maratonului. (9) Amenajarea unui loc de joacă pentru copiii cu autism

Un bec aprins poate părea un fulger, iar o simplă atingere poate fi dureroasă pentru ei. Vorbim despre copiii care suferă de autism. Procesul de recuperare, însă, poate fi simplificat dacă stimulii externi sunt controlați. Crearea unui spațiu de joacă corespunzător tuturor nevoilor acestor copii ar fi un pas important pentru o recuperare mai grabnică. Din acest motiv, Fundația „Un Copil, o Speranță” (UCOS), prin participarea la maraton, își dorește să realizeze, în curte, un spațiu de joacă sigur, vesel și prietenos cu copiii.

Fundaţia UCOS este unicul furnizor de servicii de recuperare şi terapie pentru copii cu autism, retard mental, Sindrom Down, handicap psiho-neuro-motor de vârsta mică (1-12 ani) din judeţul Sibiu care oferă servicii adaptate terapiilor pe toate ariile de dezvolare copilului şi pregătirea pentru o viaţă independentă. În acest context, crearea unui spaţiu suplimentar, în aer liber, ar veni în sprijinul recuperării celor mici.

Să arătăm ca Sibiul este <<fruntea >> în varietatea terapiilor”

Chiar dacă reprezentanții fundației aveau această idee de mai mult timp în plan, odată cu înscrierea proiectului la maraton va putea fi pusă în practică.

„Prin oferirea controlată de stimuli externi, amenajând în curtea fundaţiei că un spaţiu de joacă sigur, vesel, prietenos cu copiii, dar care să acopere nevoile lor senzoriale, putem sprijini mult mai bine procesul de recuperare al copiilor. Prin participarea la maraton ne dorim să reuşim să strângem fondurile necesare pentru realizarea proiectului propus. Suma este destul de mare pentru noi şi pentru a putea finaliza acest proiect avem nevoie de toată susţinerea pe care o putem primi”, spune Iulia Ludoșan, psiholog în cadrul fundației.

Cu fondurile pe care le vor strânge, fundația va transforma curtea într-un loc de joacă adecvat nevoilor copiilor care primesc servicii în cadrul fundației. „Dorim să arătăm ca Sibiul este <<fruntea>> în varietatea terapiilor oferite copiilor. Ştim din exeperienta acumulată până în prezent, cât de importantă este diversitatea terapiilor în scopul integrării socio-scolare a copiilor cu dizabilităţi”, mai spune Iulia.

autism copii maraton (3)

„Această parte a terapiei este foarte importantă”

Acest loc de joacă va asigura copiilor din punct de vedere senzorial o acomodare mult mai eficientă și adaptată tuturor nevoilor acestora.

„Această parte a terapiei este foarte importantă, deoarece tulburarea de integrare senzorială este cauza unei mari varietăţi de comportamente indezirabile, neacceptate social de către necunoscători, care duc la excluderea şcolară şi socială a copiilor cu dizabilităţi”, completează psihologul.

Până la momentul redactării acestui articol, acest proiect, intitulat „Învăț să simt”, a strâns nu mai puțin de 168 de susținători și 122 de alergători, fiind îndeplinit 28% din target-ul propus.

autism copii maraton (2)

Alături de acest proiect, mai sunt înscrise alte 20. Maratonul Internațional Sibiu va avea loc pe 27 mai, iar susținerile vor putea fi înregistrate până pe 1 iulie, în timp ce alergătorii trebuie să se înscrie până în 8 mai. Cursa se întinde pe 42 de kilometri și pot participa atât copii, cât și adulți. Pentru înscrieri și detalii suplimentare, puteți accesa site-ul maratonului.

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

O opinie

  1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

    A

    Din seria proiectelor concepute doar pentru a se simti unii ONG-isti bine ca ei cica “ajuta”. Copiii aceea se pot juca si in locurile “normale” de joaca, de banii aceea ati putea sa imbunatatiti serviciile si metodele de terapie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
  • Sibiu
  • Contact