Vineri,
29.03.2024
Partial Noros
Acum
18°C

Teorie despre alegerile câștigate de Iohannis: ”E imposibil să recuperezi trei milioane de voturi”

Teorie despre alegerile câștigate de Iohannis: ”E imposibil să recuperezi trei milioane de voturi”

Generalul de brigadă, prof. univ. dr. Cristian Troncotă, a declarat într-un interviu acordat Turnul Sfatului că președintele Klaus Iohannis nu putea obține în plus, între cele două tururi de scrutin din 2014, peste trei milioane de voturi. Cristian Troncotă a fost decan al Facultății de Informații din cadrul Academiei Naționale de Informații, instituția care pregătește ofițerii serviciilor speciale, fost șef al Colegiului Superior de Siguranță Națională, este doctor în istorie militară, cercetător științific al arhivelor MAI, MApN și SRI.

Mutat în urmă cu câțiva ani în Sibiu, Troncotă i-a făcut o caracterizare președintelui României: ”Domnul Iohannis este un om cuceritor. Dacă îl întrebi ceva despre Sibiu e în stare să-ți vorbească ore întregi, e fabulos. Dacă se apucă să vorbească politică. Îți pui mâna în cap. Deci nu trebuie lăsat să facă politică, pentru că nu se pricepe”.

Cristian Troncota (5)

Cristian Troncotă susține în cadrul interviului ce va fi publicat luni, 1 Mai, că și în România s-a aplicat după 1989 teoria lui Stalin: ”Nu contează cum se votează, contează cine numără voturile”. ”Eu nu cred că acolo niște grupuri d-ăstea de turiști mai gălăgioși care au fost duși cu autobuzele la Paris au influențat votul. Haideți să fim serioși. Sigur, s-a încercat o manipulare, dar e imposibil să recuperezi trei milioane de voturi.

După primul tur de scrutin, Ponta avea cu un milion de voturi mai mult decât Iohannis. Au fost două  săptămâni la mijloc, când au fost două întâlniri, unde iarăși din punct de vedere al imagini a fost peste Iohannis. Eliminând aici mojicia. Dar a fost peste ca om cu calități de lider. Și în contextul acesta Ponta mai obține încă un milion de voturi din partea unui electorat care s-a prezentat la vot și care a dat votul celorlalți contracandidați. Și să vină domnul Iohannis cu trei milioane de voturi în plus. De unde sunt aceste trei milioane? Eu un singur lucru spun. Să vă spun din istorie. În primele alegeri din mai 1990, eu încă lucram la istorie, iar arhiva era în cadrul CID Centrul de Informatică și Documentare. După alegerile acestea, colegii mei informaticieni care lucrau la calculator au fost toți ridicați la excepțional în grad. Au venit alegerile din 2002, aceiași colegi au fost promovați din nou. Am spus «băi fraților, stați puțin. Eu stau aici ca prostul căpitan și voi ați luat în doi ani de zile două înaintări în grad». Apoi toți au plecat. Și-au deschis firme, au fost foarte buni informaticieni. Acum am văzut că sunt prosperi oameni de afaceri. Dar au venit și celelalte alegeri, s-a format și STS și am observat că după fiecare alegeri cei de la STS sunt înaintați în grad. La patru zile după alegerile din 2014 șeful STS  a fost iarăși decorat și i s-a mai dat o steluță, deci are patru. E o constantă. Ce spunea Stalin? Că nu contează cum votează, contează cine numără voturile. Acum cine numără voturile? Băieții deștepți, informaticienii Am un mare respect pentru ei, dar ei nu fac nimic de capul lor, sunt la comandă politică. Sunt niște indivizi foarte disciplinați care aparțin unui segment de intellgicence mai ales intelligence-ul acela care oferă protecție secretelor de stat”, a spus Troncotă.

 

Credeți că va avea Klaus Iohannis un al doilea mandat?

Depinde. Dacă îl sprijină tot ăia care l-au sprijinit și în 2016, are toate șansele. Pentru că nu contează ce spune, ce face. Contează ce execută. Poate că e un interes național care nouă ne scapă acum, pentru că noi suntem limitați în gândire, nu putem percepe că ceea ce se realizează acum, într-un astfel de sistem, e în beneficiul națiunii noastre peste 10 ani.

 

Interviul integral în care vorbește despre ce informații poate deține Sebastian Ghiță și despre conflictul din interiorul serviciilor de securitate ale României îl puteți citi luni, 1 Mai.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

53 comentarii

Baba

Acum 6 ani

Impossible n'est pas français! Cica Napoleon,in pragul unei batalii,dupa ce priveste atent cimpul de lupta se intoarce catre aghiotant: -Da-mi luneta! Aghiotantul,stupefiat:-Mon general,vou parlez roumain!
Raspunde

///

Acum 6 ani

Iar tu cu bancurile tale care se potrivesc ca nuca in perete. Vorbesti de-a surda, nu degeaba semnezi Baba!
Raspunde

Pop

Acum 6 ani

Tu esti un clantzau batran, fara creativitate, incult (da, exact) care n-ai produs nimic nou. E adevarat, sasu e mai prost chiar decat tine. Nu confunda smecheria ta de mahala, cu inteligenta adevarata, creatoare. Dar informaticienii aceia... pai aia stiua carte ba, aia produc plusvaloare, au idei eficiente, aia schimba lumea. De aia au fost avansati si tu nu. Si chiar asa, avansati la exceptional, s-au carat de acolo, si s-au dus in mediul privat. Tu ce sa faci im mediul privat, ca nu stii nimic. Doar clantza. De aia esti la ULBS si la antena3.
Raspunde

///

Acum 6 ani

Fara " ajutor" nu iesea Johannis presedinte pana-i... si caciula! Degeaba il faci clantau pe unul care e uns cu toate alifiile si s-a aflat in miezul evenimentelor!
Raspunde

Cristian Troncotă

Acum 6 ani

Mai întâi de toate îți recomand să studiezi CV-ul dlui profesor Troncotă. Îl găsești pe internet fără efort.După ce îl parcurgi cred că ar fi foarte decent să-ți măsori cuvintele. Valabil pentru toți ceilalți care se grăbesc să înjure fără să cunoască.C.T.
Raspunde

un roman

Acum 6 ani

Uite inca un dinozaur scos de la naftalina, care vine si spune ca e mare specialist. Pacat ca acest ziar alege sa promoveze in paginiile sale nonvalorile.
Raspunde

Cristian Troncotă

Acum 6 ani

Dinozaurul acela de care faci aluzie muncește de la 17 ani fără întrerupere, chiar și după ce a fost trecut în rezervă din SRI, mai precis de la Academia Națională de Informații. Dar, chair nu te-ai întrebat, cine să-l scoată de la naftalină? Cumva foștii săi studenți? Nu te supăra, dar când mă întâlnesc cu ei pe stradă ei mă salută cu respect chiar dacă au ajuns mari granguri în structurile statului. Adevărul este că și eu la rândul meu imi respect foștii mei profesori, chiar și atunci cân au exprimat idei politice total diferite. Niciodată nu mi-am permis să-i vorbesc de rău.
Raspunde

Pânzaru

Acum 6 ani

Ești tare frustrat domnule...Iohannis e un tip ciudat, slab în politică și foarte slab în economie; totuși, nu cred că s-au adunat mai mulți IT-iști și au manevrat sistemele informatice, fără să "transpire" ceva...
Raspunde

///

Acum 6 ani

Deci recunosti c e un slab politian ca sa folosesc un eufemism! Atunci de ce il-au votat feisbukistii? Ale cui jocuri le face?
Raspunde

Cristian Troncotă

Acum 6 ani

Eu nu am concurat niciodată contra dlui Ihannis, nici la primăria Sibiului, nici la președinția statului. Prin urmare de ce aș fi frustrat?
Raspunde

Horatiu

Acum 6 ani

Erata la titlu: "Teorie SF..."
Raspunde

gigi contra

Acum 6 ani

Din pacate asta e cruda realitate! Suntem condusi din exterior si cineva trebuia sa fie executantul... Si fiindca trebuia sa poarte un nume s-a numit...
Raspunde

tot un roman

Acum 6 ani

domnule Alin bratu, preferam sa nu mai citim interviul integral, ne-a ajuns si doar aceasta particica mica. Domnul din articol nu are ce sa mai aduca folositor in interviul integral. Cred ca si--au data seama cititorii seama inca din acest fragmen ce il poate capul.
Raspunde

Nicu

Acum 6 ani

Are perfecta dreptate dl Troncota,in timp vom afla adevarul,mai asteptam.
Raspunde

votantul

Acum 6 ani

Cozile de la votare, erau proiectii 3d facute de IT-isti?
Raspunde

tot un roman

Acum 6 ani

Imi cer scuze *Bratu
Raspunde

zzz

Acum 6 ani

Domane ce DINOZAUR-MITIC, depasit de vremuri, semidoct, si profesoriu univ. (se putea fara titlu cacademic? ) la SRI si la ULBS... institutii de prestigiu judetean. Asta e de calibrul RTV. Un securistoid batran, slab de minte, gargaragiu, povestash, spritzar, care s-a retras la Sibiu (la "Stiintze" Politice - adica un fief al securistilor pensionatzi din cauza ca nu stiu sa manevreze calculatorul) unde marginenii, recunoscutzi cu slana groasa pe neuron, il baga-n sama cu palavrele lui. Face parta din tagma istoricilor militari comunist-nationalisti, nema kultura... Jalnic el, jalnici cei de-l asculta.
Raspunde

gigi contra

Acum 6 ani

Iar tu esti o molusca! Asta daca tot veni vorba de jigniri!
Raspunde

sorosica

Acum 6 ani

Bai citesc comentariile si ma crucesc, voi aveti drept de vot ma? Buletin aveti? Voi nu intelegeti nimic? Orice teorie sociologica ii da dreptate intervievatului legat de cifra, a utiliza PC, orice dobitoc o poate face, doar ca rezultatul poate fii modificat.Acum sigur ca omul va pune intr-o situatie dramatica, votati degeaba si sunteti si foarte prosti.
Raspunde

Monta

Acum 6 ani

Cand o iei la fund atat de rau, te intrebi ce s-a intamplat mai ales daca prostii pe care contai ca te voteaza, nu sunt atat de prosti! Mda, sa mai studieze si cazul Trump, ala din america....sau acolo e alta sociologie?
Raspunde

gigi contra

Acum 6 ani

Mergem la vot ca o turma, iar ei pun tot pe cel care le face jocurile! Inca un rand, dle Johannis?
Raspunde

(-)

Acum 6 ani

Cand apare unu' mai destept, poti sa-l recunosti prin faptul ca toti prostii-l detesta!
Raspunde

konrad

Acum 6 ani

PSD-ul a avut reprezentant in absolut toate sectiile de vot din mediul urban, rural si diaspora. Copie la procesul verbal de numarare a voturilor au avut toti membrii sectiilor de vot. Centralizarea ulterioara a proceselor verbale a fost doar matematica elementara; asa ca doar prostii cred funigenele aruncate de indivizi care vor doar sa se auda, sa nu uite lumea de ei...
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Cetățean

Acum 6 ani

Cunoscuta gașcă de postaci ioahannisti a intrat în acțiune. Funcționează ca un ceasornic german și toacă mărunt tot ce nu convine fostului primar devenit stăpân peste România.
Raspunde

Stef

Acum 6 ani

johannis nu e slab, e foarte slab conducator, din toate punctele de vedere (politic,economic,managerial) dar de aici pana la teoria conspiratiei cum ca s-a schimbat rezultatul votului prin vot multiplu...nici chiar PSD-ul nu crede. Trebuie sa neastram ratiunea ca altfel cadem in derizoriu.
Raspunde

Odin

Acum 6 ani

Nu-i bai, dă repede pe Latrina3 și mai trece din supărare că afli știrile adevărate! Să se știe!
Raspunde

zzz

Acum 6 ani

zic si io ca nelu-PSD-Sibiu: pffff...kiiiihhhhh...prrrrr....stttt....crh...kruh...guitzzzzzz
Raspunde

Simplu

Acum 6 ani

FSN=PSD=PNL=PDL + restul partidelor ...acuma depinde ce vrem sa nu ne plictisim : zahar alb,brun,de trestie ,de sfecla ,miere etc toate au același gust și urmează aceleași interese de la lovitura de stat .
Raspunde

Coco

Acum 6 ani

D-le Troncota, vorbesti de inaintari in grad ptr cei care au sprijinit furtul electoral, nu? Esti general de brigada si nu ai facut nici o scoala militara? Multumesc!
Raspunde

Cristian Troncotă

Acum 6 ani

Aveți parțial dreptate. Nu am urmat liceul militar, dar nici școala de ofițeri de la Sibiu sau din altă parte. În perioada 1993-1997 am fost la școala doctorală de la Academia de Înalte Studii Militare, actuala Universitate Națională de apărare. Mi-am susținut lucrarea de doctorat cu o teză absolut inedită: Rolul Serviciului Special de Informații în fundamentarea politicii și strategiei militare româneșri 1937-1945. Lucrarea nu am publicat-o. Dar am dezvoltat ulterior aproape fiecare capitol și am publicat următoarele cărți: Omul de taină al mareșalului, Mihail Moruzov și serviciul Secret de Informații al Armatei Române (trei ediții), Istoria Serviciilor secrete românești de la Cuza la Ceaușescu, Glorie și tragedii. Serviciile secrete române pe frontul de est 1941-1944. În toate aceste lucrări am folosit documente inedite din arhivele românești: Arhiva SRI, Arhiva Ministerului Apărării, Arhiva Ministerului de Externe, Arhivele Statului. iar cursurile mele de la Academia Națională de Informații nu puteau fi altceva decât pe teme inspirate din aceste lucrări și a experienței de cercetător. Așa am înțeles eu să-mi fac datoria de ofițer,istoric, profesor și cercetător.
Raspunde

Odin

Acum 6 ani

Teoria cu număratul voturilor se aplică și altor alegeri cu câștigători de culoarea "potrivită" care probabil sunt susținuți de "cei care trebuie"? Sau are aplicabilitate numai după direcția "spre Vest"? Întreb și eu pe domnul cercetător...
Raspunde

Cristian Troncotă

Acum 6 ani

Au existat suspiciuni de fraudare a alegerilor încă din perioada interbelică. Pe vremea aceeea oamenii politici de vârf, printre ei și Iuliu Maniu, se gratulau cu complimente de genul hoți de urne. În noiembrie 1946 comuniștii au furat clar alegerile, fiind susținuți puternic de sovietici. După 1990 , ceea ce am spus eu este că există suspiciuni, dar nimic cert. adică ne încadrăm în tradiția istorică. Așa cum marii parteneri strategici s-au schimbat, tot așa și susținătorii celor care au câștigat alegerile Cu certitudine că suspiciunile nu vor dispărea, nici măcar în SUA, mai recent.
Raspunde

John Doe

Acum 6 ani

Interesantă analiză. Ar trebui să ne dea tuturor de gândit, și celor care își imaginează că KWJ a câștigat pe bune și nu pe manevre, manipulare și emoție indusă vizavi de așa zisele probleme cu votul din diaspora; și tinerilor frumoși, liberi și manipulați care și-au irosit energia cu proteste inutile; dar, atenție, și celor care se amăgesc că cei de la guvernare sunt mai buni. Din pacate suntem prea mici și neputincioși ca să schimbăm ceva, și când lumea își pune speranțe intr-un partid nou ne pricopsim cu Nicușor
Raspunde

Odin

Acum 6 ani

Stimate Ion Aluat, nici o campanie pe lumea asta și oricând în istorie nu se caștigă fără manipularea emoțiilor electoratului! Dacă pe tine te incearcă blazarea nu mai bine incetezi să îți dai cu părerea? E inutilă și oricum ar avea un impact mult mai mic decât, să zicem, o acțiune de protest inutilă! Trecând peste utilitatea aparentă a miscărilor de protest, peste manipularea reală sau imaginară a lor, peste actorii vremelnici ai scenei politice e mult mai important că oamenii au început să iasă din obediența blazată moștenită de la generațiile precedente.
Raspunde

Kokos

Acum 6 ani

Troncota ăsta e un dobitoc mincinos: în fiecare secție a existat un reprezentant psd , exista procesele verbale din fiecare secție , pesedistii au făcut propria numărătoare paralela a voturilor în baza proceselor verbale din fiecare secție și au recunoscut victoria clara a lui Iohannis. Așa ca aberatii de genul ăsta sunt bune pentru latrina3 și ghitatv
Raspunde

Nicu

Acum 6 ani

Nu era sistemul electronic de verificare a cartii de identitate,deci Troncota stie ce spune.Manipularea televizata din diaspora si votul multiplu si au facut datoria plus ajutorul serviciilor secrete sau a Sistemului de forta care se observa tot mai mult ca au fost implicate.
Raspunde

Cristian Troncotă

Acum 6 ani

Astfel de argument este folosit și de dnul Traian Băsescu. Problema este câtă credibilitate mai poate avea acest om, după ce a aruncat la gunoi, tot cu sprijin substanțial din exteriorul țării cele 7 milioane și 4 sute de mii de voturi ale românilor (minus cele 3-4 voturi fraudate de Dragnea !), la referendumul din 2012, prin care s-a demonstrat fără putință de tăgadă adevărata voință a poporului român.: Să plece Băsecu. Cred că este cel mai clar vot democratic al românilor, care nu poate fi contestat sau suspicionat de fraudă. Apropo de referendum. De ce credeți că domnul Iohannis nu are curaj să organizeze referendumul cu care ne-a amenințat? Deocamdată, în râdul străinilor care l-au ajutat și pe Băsescu și pe Iohannis se înregistrează puternice mișcări tehtonice.
Raspunde

HAI,HUI PE MAI DEPARTE....

Acum 6 ani

ALO NENEA, CAT AVETI PENSIE MILITARA?SUNTETI DOCTOR? IN CE STIINTE?CU CINE V-ATI SCRIS DOCTORATUL/LA CARE ACADEMIE DE "DOCTORI".UN NERUSINAT BATRAN FARA LIMITE ESTI!
Raspunde

Balena rosie

Acum 6 ani

Cu așa profesori te miri că avem o parodie de armată. Pubelu aista o ajuns decan la racani! Putin a greșit când a afirnat că daca vor in 2 zile ajung la București. Ajung într-o zi! Hai sictir cascheta roșie comunistă!
Raspunde

m

Acum 6 ani

Matematica asta...in judetele in care a avut iohannis cel mai mare procent a fost cea mai mare prezenta la vot. Spre deosebire de primul tur. Daca era prezenta aia la vot in 2016, n-avea nici 35% psd
Raspunde

...

Acum 6 ani

asta-i asa de prost ca nici in armata nu avansa in grad. totusi, democratia ii da dreptul sa se exprime public. ts putea sa-l ignore pe acest ratat frustrat are se da atoatestiutor.
Raspunde

...

Acum 6 ani

...care se da atoatestiutor...
Raspunde

Gigi Nebunu'

Acum 6 ani

alooo delene ii foamea mare ? http://adevarul.ro/locale/sibiu/romania-lucrului-prost-facut-piata-sibiu-costat-milioane-e-folosita-depozit-In-locul-taranilor-avut-chinezi-1_5901c9365ab6550cb8983b19/index.html
Raspunde

Cristian Troncotă

Acum 6 ani

Eu cred că cel mai bine ar fi să parcurgeți luni 1 mai întregul interviu și apoi să vă exprimați opina, sau să încercăm un dialog civilizat.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus