Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
19°C

Ultimul proces al asociaților lui Iohannis pentru casele din centrul Sibiului se mută din oraș

Ultimul proces al asociaților lui Iohannis pentru casele din centrul Sibiului se mută din oraș

Rodica Baștea, asociata familiei prezidențiale în demersurile de recuperare a unei părți din averea care include și „celebrul“ imobil de pe strada Nicolae Bălcescu, a cerut strămutarea ultimelor procese pe această speță. Curtea de Apel Alba Iulia a încuviințat această cerere, astfel că dosarele se mută de la Tribunalul Sibiu la Tribunalul Hunedoara.

Prin cele două procese deschise la Tribunalul Sibiu în urmă cu un an, Rodica Baștea cere instanțelor să constate că și în lipsa acelui certificat de moștenitor declarat nul (fapt care a dus, mai apoi, la pierderea proprietății imobilelor retrocedate pe str. Nicolae Bălcescu 29 și, respectiv, Gen. Magheru nr. 35 - foto principală) se poate discuta de o moștenire. Simplificat spus, Rodica Baștea mai cere instanței să constate că mai are dreptul la un sfert din cele două imobile. Sfert care, în virtutea modului în care au fost împărțite cele două case până la declararea drept nul a certificatului de moștenitor, ar urma să fie împărțit cu familia prezidențială.

Cererea de strămutare a proceselor vine după mai multe termene de judecată ce au avut loc la Tribunalul Sibiu în ambele procese, termene în cadrul cărora Rodica Baștea a solicitat prin intermediul casei de avocatură Mușat&asociații recuzarea a doi judecători. Ambele cereri au fost respinse.

Citește și Ultimele două procese pentru moștenirea familiei Iohannis se judecă la Sibiu

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus