X
spital judetean (2)

Școala doctorală, promovată de medici rezidenți ai Spitalului Județean la „Cadet INOVA’17”

La finalul săptămânii trecute, s-a desfășurat Salonul Internaţional al Inovării şi Cercetării Ştiinţifice Studenţeşti – „Cadet INOVA’17”, manifestare găzduită de Academia Forțelor „Nicolae Bălcescu” Sibiu, la care au participat și reprezentanți ai Spitalului Clinic Județean Sibiu.

Spitalul Județean a fost reprezentat de către prof.univ.dr. Dan Sabău, coordonator de doctorat, medicul șef al Secției Clinice Chirurgie II a SCJU Sibiu și membru al Academiei Medicale, împreună cu Șef lucrări Dr. Alexandru Sabău, Sef lucrări Dr. Dan Bratu și medicii rezidenți doctoranzi: Alexandra Lupu-Petria, Hassan Noor și Alin Mihețiu. Sub coordonarea profesorului Sabău, aceștia au prezentat lucrarea „Chistul hidatic hepatic: abordarea laparoscopică cu instrumentar (dispozitiv) original” (Hydatic hepatic disease. Laparosopic approch with original device). Doctoranzii au prezentat totodată și o serie de dispozitive originale si tehnici inovative.

Președintele de onoare al manifestării este Gl.Bg.Prof.univ.dr. ing. Ghiță Bârsan, Rectorul Academiei Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu” Sibiu iar președintele Salonului Cadet INOVA este conf. univ. dr. ing. dipl. Silviu Mihai Petrișor.

„Prof.univ.dr. Dan Sabău, face parte din comitetul științific al evenimentului și este, de asemenea, membru în juriu. Chirurgul sibian a susținut și o conferință despre avantajele miniinvazivității, practică chirurgicală care a câștigat foarte mult teren în ultimii ani, Secția Clinică Chirurgie II a SCJU Sibiu fiind  în topul celor care o practică”, se arată într-un comunicat de presă al Spitalului Județean.

Referitor la tematica abordată în lucrarea prezentată de medicii SCJU Sibiu, aceasta se referă la o abordare originală în legătură cu intervențiile chirurgicale laparoscopice pentru chistul hidatic hepatic, o practică chirurgicală inovatoare, aplicată în interesul pacientului.

„Scopul participării rezidenților SCJU Sibiu este promovarea școlii doctorale, ideea principală a acestei conferințe fiind sprijinirea tinerilor cercetători cu vârsta până în 35 ani, a căror activitate de cercetare – inovare se concretizează și în participarea la astfel de manifestări”, se mai arată în comunicat.

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

5 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  zzz

  Penibil pensionar… Tre sa fii complet nebagat in sama ca sa vorbesti de chirurgie, unor militari… Pai daca ai fi om de stiinta, ai publica intr-o revista de specialitate cotata ISI cu factor de impact 20. Asta, saracu, n-a reusit niciodata in viata lui asa ceva. Asa ca prezinta “cercetarile” in ziarele Tribuna, Sibiu 100 si la Fortele Terestre… Jalnic.

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Guru

  Facultatea de medicina de la Sibiu este o parodie. Studentii se inscriu aici doar daca pica in mod repetat la Cluj, Bucuresti sau Tg. Mures. Si, pentru ca facultatea nu era destula, mai facem si doctorate..

 3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Guru

  P.S. In plus, cum ar putea sa ofere/pretinda performanta un medic care dimineata lucreaza la stat, dupa amiaza la Polisano, seara la cabinetul particular si in pauzele de masa preda medicina la facultatea din Sibiu?

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

   Bine zis! De-aia pleaca medicii in strainatte pt. ca n-au loc de niste lacomi. Lucrezi la stat/ ramai acolo si la un cabinet privat, nu te duce si la Polisano, si la Astra, si la Misan Med sau cum i-o zive…E de-ajuns un post la stat si un cabinet privat… polisao, mai bine si-ar mai angaja medici proprii decat sa lucreze cu flotanti. sau poate e mai avantajos d.p.d.v. economic sa lucrezi cu flotanti… Dar calitatea actului medical si sanatatea noastra?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Sibiu
 • Contact