X
spital

Proiectele maratonului. (11) Televiziune pentru Spitalul de Psihiatrie

Bucurii mărunte și amintiri frumoase. Asta își propune Asociația Spitalului de Psihiatrie dr. „Gh.Preda” Sibiu (ASPPS) să aducă micuților pacienți. Întrucât timpul de spitalizare în secția de Recuperare Copii este de aproximativ două săptămâni, introducerea unei televiziuni cu circuit închis ar putea aduce pe lângă relaxare și educare. Pentru toate acestea, însă, este nevoie de bani, motiv pentru care asociația s-a înscris la maraton cu proiectul „Edu-tv”.

Nevoia acestui proiect, spun reprezentanții asociației, a venit în urma dorinței de a informa, motivaționa și relaxa pacienţii precum și aparţinătorii acestora care se internează.

„Televiziunea, folosită corect, poate ajuta”

Prin introducerea televiziunii cu circuit închis, copiii internați la Secția de Recuperare şi Neurologie din cadrul Spitalului vor învăţa să îşi reducă riscurile prin intermediul unui program educațional difuzat la televizor.

„Practic, în fiecare zi pacienţii din saloane vor putea urmări prin intermediul televiziunii cu circuit închis sfaturi despre cum să îşi schimbe stilul de viaţă şi cum să îşi facă exerciţiile fizice corect. Pacienţii vor putea să execute (în unele cazuri) exerciţiile de gimnastică şi în salon, venind în completarea şedinţelor din sala de kinetoterapie. De asemenea, copiii vor putea urmări şi materiale distractive. De ce televiziune cu circuit închis? Pentru că ne ajută să reducem efectul nociv care îl poate avea excesul de privit la televizor. Televiziunea, folosită corect, poate ajuta capacităţii de a învăţa a celor bolnavi sau cu dizabilităţi, prin materiale motivaţionale”, spun reprezentanții ASPPS.

Cu fondurile strânse la maraton, se va achiziționa aparatura necesară pentru televiziunea cu circuit închis, respectiv 20 de televizoare, două calculatoare și cablu tv. Reprezentanții asociație își doresc să sensibilizeze opinia publică arătând că „în spital se pot face și altfel de activități decât cele medicale, care pot îmbunătăți calitatea timpului petrecut de copii în spital. prin petrecerea timpul liber în mod sănătos, educativ și relaxant totodată”.

„Bucurii mărunte”

Echiparea saloanelor cu televizoare nu doar că vor transforma din salon un loc mai prietenos, dar ar fi și o modalitate prin care cei mici vor putea să se recreeze. „Ne dorim să lărgim orizonturile copiilor pe care îi tratăm și să le pregătim bucurii mărunte, vrem să creăm amintiri frumoase Amenajarea, echiparea şi dotarea cu echipamente TV, vor face ca încăperea respectivă (salonul) să devină un spaţiu mai intim, de recreere şi informare pentru copii şi însoţitorii acestora internați în spital. Dezvoltarea de noi abilităţi necesare vieţii sociale pentru copiii care beneficiază de serviciile medicale oferite de spital, scăderea nivelului de stres cauzat de adaptarea la un mediu nou, şi în special a mediului spitalicesc asupra copilului”, mai spun reprezentanții asociației.

ASPPS este un ONG proactiv în sănătate mintală, înființat în 2010. Acesta militează pentru destigmatizarea persoanelor care suferă de tulburări psihice și pentru integrarea lor în comunitate.

Alături de acest proiect, mai sunt înscrise alte 20. Maratonul Internațional Sibiu va avea loc pe 27 mai, iar susținerile vor putea fi înregistrate până pe 1 iulie, în timp ce alergătorii trebuie să se înscrie până în 8 mai. Cursa se întinde pe 42 de kilometri și pot participa atât copii, cât și adulți. Pentru înscrieri și detalii suplimentare, puteți accesa site-ul maratonului.

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
  • Sibiu
  • Contact