Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
20°C

Un hoț filmat și cunoscut prin tot mall-ul se plimbă liber prin Sibiu

Un hoț filmat și cunoscut prin tot mall-ul se plimbă liber prin Sibiu

Un bărbat filmat în timp ce fură mai multe lucruri dintr-un magazin aflat în incinta Sibiu Shopping City și bănuit de comiterea altor furturi din diverse magazine din mall a fost văzut stând relaxat la o terasă în Sibiu, fără ca Poliția să-l prindă.

În data de 30 aprilie un bărbat a fost filmat de camerele de supraveghere cum intră de două ori într-un magazin din Sibiu Shopping City și fură un telefon mobil, apoi încasările pe ziua respectivă. În scurt timp, imaginile au fost postate pe facebook, reprezentanții magazinului cerând sprijin pentru recunoașterea hoțului.

Imaginile le puteți vedea mai jos.

În paralel reprezentanții magazinului au depus plângere la Poliție, angajații postului din Șelimbăr deschizând un dosar penal.

Reprezentanții altor societăți comerciale care-și desfășoară activitatea în mall au explicat pentru Turnul Sfatului că bărbatul nu este tocmai anonim în zonă, dimpotrivă, el fiind acuzat de o serie întreagă de furturi, de la telefoane mobile până la parfumuri, echipamente sportive sau alte mici obiecte de preț.

”Apare pe unele înregistrări la distanță de câteva minute. Merge din magazin în magazin, timp în care își schimbă geaca și își vede nestingherit de treabă”, spun sursele Turnul Sfatului.
Persoana care a postat imaginile pe facebook a primit în urma anunțului mai multe mesaje, unele de amenințare, altele prin care cineva spunea că l-a recunoscut pe făptaș. Ar fi vorba de un bărbat în vârstă de aproximativ 30 de ani, care de curând ar fi ieșit din închisoare.
”Am primit mesaje în care se spunea clar numele celui vizat și chiar adresa din Sibiu unde stă, informații pe care le-am dat mai departe Poliției. Ni se tot spune că dosarul este în lucru, însă ieri ne-am dus în zona unde a fost semnalată adresa respectivului și în apropiere l-am văzut la o terasă, cu o băutură în față. Am mers la Poliția Sibiu unde le-am spus clar că tipul se află acolo. Ni s-a răspuns că ei nu pot interveni pentru că nu au jurisdicție”, spune martorul.
Turnul Sfatului a cerut un punct de vedere și Inspectoratului de Poliție al Județului Sibiu. Oficial, dosarul este în lucru.

”Persoanele respective ar trebui să meargă cu toate informațiile pe care le dețin la Postul de Poliție din Șelimbăr. Din păcate angajații Poliției Sibiu nu au competență să intervină în acest dosar. Într-un dosar penal există un polițist care răspunde de anchetă și un procuror care îl supraveghează. Orice informații suplimentare există ar trebui transmise polițistului care se ocupă de dosar. Un alt polițist care nu cunoaște dosarul nu poate interveni peste el, doar pentru că cineva acuză pe altcineva”, au explicat reprezentanții IPJ Sibiu.

Începând de ieri dosarul a ajuns la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sibiu.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

10 comentarii

...

Acum 6 ani

Exista posibilitatea ca aceasta trupa de hoti sa nu fie din Sibiu (nu ar fi prima data). Poate nici chiar din judet. Exista personaje dinastea care se plimba prin tara intr-o masina, dau lovitura si pleaca mai departe. Poate o expunere mai larga a fotografiei (pe plan national) sa fie de ajutor.
Raspunde

Razvy

Acum 6 ani

Astia de la Politie au innebunit! Daca nu e jurisdictia ta ori mergi il ridici de la terasa si il predai la Politia Selimbar ori ii suni pe cei de la Selimbar sa mearga sa il ridice. Ce traim fiecare cu politia lui. Doamne fereste ce autoritati avem. Daca nu e sebastian ghita nu e o persoana importanat
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

dancp2

Acum 6 ani

ceva miting?rezist la furturi?
Raspunde

Popa

Acum 6 ani

Nuuuuuuuuuu ! Politia din Selimbar nu are competenta sa actioneze in Sibiu ! Iar Politia din Sibiu nu are competenta in cazul respectiv !!! Ha, ha , ha ! Sa mori de ras ! Daca hotul merge in Iasi , de exemplu , trebuie sa se deplaseze cel din Selimbar in IASI ???????
Raspunde

vand tigaie

Acum 6 ani

politistii astia trebuie demisi si judecati pentru favorizarea infractorului. niste jeguri ordinare
Raspunde

păgubit

Acum 6 ani

Poliția din Șelimbăr nu are de fapt nici o competență!!! Nici cea din SIbiu! Mi-a fost spartă mașina în parcarea de la Kaufland... Credeți că a făcut ceva Poliție din Sibiu: m-a anchetat o oră ca pe un hoț ordinar, eu eram de vină că am asigurat mașina cu alarmă, cu închidere centralizată dintr-o telecomandă scanată de tembeli. După anchetarea mea (?!?!?!?) și-au declinat competența către Poliția din Șelimbăr! Au făcut cei de acolo ceva? Nuuuuu. Adică da: au solicitat oficial să le demonstrez că bunurile din așină îmi aparțianeau...să le trimit facturile de achiziție ale bunurilor furate.... Tâmpiți! De mai bine de 5 ani șade dosarul la ei cu AN.... Asta e poliția de peste tot!
Raspunde

...

Acum 6 ani

roaga-te sa-i calce hotii pe politisti. ca in afara de burti mari nu fac nimic putorile. cateodata chiar nu inteleg ce nevoie avem de politisti. astia lucreaza in detrimentul cetatenilor.... de multe ori. erau mult mai eficienti militienii din epoca de aur. aia cand prindeau un hot, cu doi pumni aflau tot ce a furat ala cu tot neamul lui. astia nu prind hotii nici cu dovezi clare.
Raspunde

me

Acum 6 ani

K dar vanzatoarea unde era? La o pipilica? Ala a iesit, din magazin, la fel de senin precum a intrat.
Raspunde

Mihai

Acum 6 ani

Acuma l-au prins. Suntem la politie. Am recuperat inclusiv telefon
Raspunde

...

Acum 6 ani

politistii nu spun direct: SUNTEM INCOMPETENTI. ei spun ca nu au competenta.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus