Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
15°C

Începe Sibiu Capitală Universitară Europeană. ULBS celebrează 10 ani de educație prin cultură aducând peste 120 de invitați de marcă la Sibiu

Începe Sibiu Capitală Universitară Europeană. ULBS celebrează 10 ani de educație prin cultură aducând peste 120 de invitați de marcă la Sibiu

Universitatea ”Lucian Blaga” din Sibiu organizează în perioada 8 -13 mai cea de-a treia ediție a evenimentului ”Sibiu Capitală Universitară Europeană – 10 ani de educație prin cultură”, proiect ce va debuta cu International Week (Săptămâna Internațională). În cadrul acestuia Sibiul va găzdui o serie generoasă de dezbateri culturale și academice de anvergură şi evenimentul Diplomaţia academică şi culturală – platformă pentru dezvoltarea parteneriatelor sustenabile (8 mai), care implică două activităţi, o masă rotundă și un training de specialitate.

Proiectul Sibiu - Capitală Universitară Europeană. 10 ani de educaţie prin cultură facilitează accesul publicului larg la cultura vie și explorează noile tendințe în materie de educație și diplomație la nivel global, deschizând astfel calea pentru formarea unei imagini de ansamblu asupra modurilor în care a evoluat educaţia până în zilele noastre și a stării sale actuale. Astfel, aniversarea de 10 ani de la momentul în care oraşul Sibiu a fost Capitală Culturală Europeană iar Universitatea “Lucian Blaga” un centru important de creaţie şi diseminare de iniţiative culturale şi educaţionale aduce, alături de proiecte cu o foarte bună continuitate până în prezent noi evenimente şi concepte de interes major pentru societate în sens larg şi pentru comunitatea locală.

”Atingând domenii în care societatea are un grad ridicat de interes, precum turism, migraţie, sănătate, diplomație culturală, educația tinerilor, relația părinți-școala-comunitate, arta, cultură contemporană, traducere literară,  literatură, arte vizuale sau muzică, proiectul vizează îmbunătăţirea reală a comunicării dintre cultura română şi alte culturi şi reevaluarea statutului educaţiei în context internaţional”, spun reprezentanții universității sibiene.
Deschiderea oficială a proiectului Sibiu - Capitală Universitară Europeană va avea loc în 8 mai, de la ora 10:00, în sala Senatului Universității ”Lucian Blaga” din Sibiu, str. Lucian Blaga nr. 2A și va fi urmată de o Masa rotundă - Diplomaţia academică şi culturală – platformă pentru dezvoltarea parteneriatelor sustenabile la care vor lua parte ambasadori și reprezentanți ai Ambasadelor în România a nouă țări: Belarus, Japonia, Danemarca, Pakistan, Gambia, Cehia, Iordania, Iran, Siria. De la ora 16:00, organizatorii vor susţine şi Training-ul  de specialitate gratuit, de 2 ore, „Developing negotiation skills”.

International Week, organizat între 8 și 13 mai, aduce în orașul nostru în jur de 120 de participanți de marcă din toată lumea, din țări precum: Germania, Franța, Olanda, Grecia, Bulgaria, Italia, Belgia, Norvegia, Polonia, Macedonia, Austria, Cehia, Ucraina, SUA, Pretoria, Egipt, China, Mongolia, Rusia și Indonezia. Aceștia care vor susţine pe durata unei săptămâni prelegeri pe tematici diverse, de actualitate, deschise publicului.

”Aceste dezbateri, inițiate și moderate de reprezentanți ai unor universităţi de prestigiu din întreaga lume, vor provoca luări de atitudine și vor dezvolta competențe, dar vor avea si capacitatea de a extinde parteneriatele externe ale Sibiului”, arată Dana Preda, directorul Departamentului de Relaţii Internaţionale, Protocol şi Programe Comunitare
Programul detaliat al prelegerilor poate fi consultat pe: http://international.ulbsibiu.ro/iweek/programme2017.pdf

Tot în cadrul Sibiu - Capitală Universitară Europeană se va desfășura Festivalul Ştiinţelor Educaţiei, între 30 iunie și 1 iulie, în cadrul căruia vor fi organizate scurte prezentări, dezbateri, mese rotunde cu participarea unor experţi internaționali în domeniul ştiinţelor educaţiei, împreună cu antropologi, sociologi, psihologi, educatori, medici, psihiatri.

Al 8-lea Congres Româno-Iordanian de Medicină şi Farmacie (18-22 mai), Festivalul Internațional Studențesc „Zona nouă”, ediția a III-a ( 8 iulie 2017), Traducerea ca interpretare: ateliere literare transnaţionale (31 mai - 3 iunie 2017) vor completa lista de evenimente Sibiu - Capitală Universitară Europeană.

Programul detaliat al proiectului cultural poate fi consultat la adresa http://conferences.ulbsibiu.ro/sbuniv/2017/.

 

Cauți un loc de muncă sau vrei un job mai bun? Pe turnulsfatului.ro/locuridemunca ai de unde alege. Expertarom, Hilton, Flaro, SmileCredit, Carrefour, Standard 8 și alții angajează acum

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

5 comentarii

academicus

Acum 6 ani

Bla bla...sifoane și petarde...bla bla bla....
Raspunde

bobu

Acum 6 ani

hei, lupule, emile, tot nu v-ati potolit? nu vedeti ma, ca ati pierdut? la vremuri noi, tot noi!
Raspunde

azr - 1918

Acum 6 ani

1. E bine căkurtăm Ambasada Siriei.În 2000 CJ era aproape să se întovărăşească cu Niniveh - Irak ! 2.Pe str Lucian Blaga indicatorul de stradă menţionează la fac de medicină "str.Blaga Lucian " ,fără să dea dureri de cap . Am mai vpzut Viteazul Mihai ,Spătarul Nicolae Milescu ,etc. .Asta cacapitală culturală...
Raspunde

ToTo

Acum 6 ani

Ati înnebunit cu atatea titluri de ``capitala `` de ce nu si `` Sibiu capitala gunoaielor ``asta e cel mai potrivit. Nu vedem calea de nas, asta e , bai infumuratilor .
Raspunde

joseph

Acum 6 ani

Mai terminati bai cu atatea titluri pompoase...Sibiu capitala....bla,bla,bla... orasul e prafuit,plin de gunoaie,strazi de pamant ,e condus de o baba senila incompetenta si de camarila de hoti ordinari din FDGR si PNL...plus ca ne invadeaza la greu prazarii fomisti cocalari din sud...Amin!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus