Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
13°C

Iureș și Dabija, cu Creangă la FITS. Biletele s-au pus în vânzare

Iureș și Dabija, cu Creangă la FITS. Biletele s-au pus în vânzare

Biletele pentru unul dintre cele mai așteptate spectacole de la FITS s-au pus în vânzare. „N-ai tu treabă!” este o adaptare scrisă de Cătălin Ștefănescu după Dănilă Prepeleac de Ion Creangă, pusă în scenă de Teatrul ACT, în regia lui Alexandru Dabija.

Cătălin Ștefănescu a explicat de ce a gândit adaptarea sa după clasicul literaturii române: „Pentru mulți dintre noi, azi, minunata poveste a lui Creangă poate să pară ceva nostim, dar de o dezarmantă naivitate. Însă, pe cărările și ocolișurile sale, se ivesc întrebări valabile de cînd lumea. De ce nu se potrivește o socoteală simplă, făcută acasă, cu cea din tîrg? De ce furtul de la cineva care a agonisit avere poate fi considerat un lucru justificat? De ce trage norocul doar la unii? De ce se spune că banul e ochiul dracului? Pentru toate problemele astea, și pentru multe altele, la noi există un răspuns suveran: N-ai tu treabă!”.

Nu este singurul set de bilete pus în vânzare, de astăzi, de organizatori. În total, spectatorii pot cumpăra locuri pentru alte 44 de spectacole, în afară de cele scoase la vânzare până acum. Printre reprezentanțiile la care se găsesc de astăzi bilete se numără și „Uau! Pur și simplu!” (A Simple Space). Spectacolul "înseamnă o oră de circ contemporan brut, frenetic și delicat în același timp, șapte acrobați care își testează, fără rezerve, limitele fizice. Înarmați doar cu forță brută și agilitate felină, acești acrobați își lasă garda jos și prezintă o realitate în care oricând pot apărea eșecuri și slăbiciuni", transmit reprezentanții Festivalului Internațional de Teatru.

A XXIV-a ediție a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu care, în acest an, are loc în perioada 9-18 iunie. Biletele pot fi cumpărate de la Agenţia Teatrală din Sibiu, bd. Nicolae Bălcescu nr. 17 (de marți până sâmbătă între orele 11:00 şi 18:00, iar duminică între orele 10:00 şi 14:00), precum şi în reţeaua naţională a magazinelor Germanos, Orange şi Vodafone, Librăriile Humanitas şi Cărtureşti sau online pe www.eventim.ro.

Programul de spectacole al Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu poate face obiectul unor modificări, iar varianta actualizată a acestuia va fi disponibilă în timp util pe www.sibfest.ro.

Foto N-ai tu treaba - Alexandru Iureş

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus