X
foto consilieri personali daniela cimpean

Toți oamenii președintei

Aleasă în fruntea Consiliului Județean Sibiu în urma negocierilor politice dintre PNL și FDGR din vara anului trecut, Daniela Cîmpean și-a adus alături de ea patru consilieri personali. Potrivit fișei posturilor, aceștia au atribuții care se întind de la organizarea agendei de lucru, la comunicare publică sau chestiuni tehnice. Alături de cei patru consilieri, Daniela Cîmpean lucrează și cu un administrator public, funcție reînființată din acest an. Laolaltă, echipa președintei CJ Sibiu costă aproape 30.000 de lei, în fiecare lună.

Primii doi consilieri pe care Daniela Cîmpean i-a adus alături de ea în cabinetul de președintă al Consiliul Județean sunt Camelia Florina Proca și Ioana Daniela Deaconescu. Ambele au venit la o lună după ce Daniela Cîmpean a depus jurământul în fața aleșilor județeni.

Camelia Proca (38 de ani) are drept principale responsabilități cele legate de comunicare, în special în relația cu mass-media, relație gestionată până atunci în special de purtătorul de cuvânt al instituției. Totodată, potrivit fișei postului, Camelia Proca o consiliază pe președinta CJ Sibiu în relația cu ONG-urile și mediul de afaceri. Licențiată în „română-engleză“ în cadrul Universității „Lucian Blaga“ din Sibiu și, ulterior, certificată drept formator, Proca a activat în mai multe proiecte derulate de ONG-uri precum Crucea Roșie sau ARAPAMESU, da și în cel al Agenției pentru protecția mediului Sibiu, unde a fost managerul proiectului „Conservarea acvilei țipătoare mici în România“. A venit alături de Daniela Cîmpean din poziția de director al Asociației pentru libertate și egalitate de gen (ALEG).

camelia proca foto facebook

 Colega de partid

Ioana Deaconescu (28 de ani) are drept primă atribuție trecută în fișa postului cea de a „transmite dispozițiile și rezoluțiile președintelui și secretarului județului“ׅ și de a urmări modul de soluționare a acestora, precum și stadiul implementării lor. Totodată este cea responsabilă de „actualizarea agendei de lucru“ a Danielei Cîmpean și de „primirea și repartizarea corespondenței“, activitate gestionată până anul trecut de secretara biroului președintelui CJ Sibiu. Ioana Deaconescu este responsabilă și de a pregăti mapa cu documentele de semnat, dar și de primirea celor care vin să o întâlnească pe președinta CJ Sibiu. „Asigură un climat propice de muncă în vederea realizării sarcinilor ce revin Președintelui Consiliului Județean Sibiu“, se mai arată, printre altele, în fișa postului Ioanei Deaconescu.

582816_404516126302153_1213832862_n

Sursa foto: Pagina sa personală de Facebook

Membră PNL Sibiu, pe a cărei liste pentru Senat a candidat anul trecut, Ioana Deaconescu este absolventă de Drept, în cadrul Universității „Lucian Blaga“ din Sibiu. La masteratul terminat în 2013 s-a specializat în științe penale. Înainte de a fi aleasă de Daniela Cîmpean pentru a-i fi consilier, Ioana Deaconescu a mai lucrat, timp de patru ani, pe un post de consilier juridic în cadrul carmangeriei Ioneda Com, deținută și administrată de familia sa.

 Inginerul

Ovidiu Breaz (48 de ani) are „cea mai tehnică“ fișă a postului. A fost adus în echipa președintei CJ Sibiu pentru a asigura consiliere „la întocmirea documentațiilor tehnico-economice pentru toate categoriile de lucrări de interes județean“, dar și pentru a urmări lucrările finanțate de instituția județeană, lucrări care intră și în atribuțiile Direcției tehnice din cadrul instituției județene. Participă la discuțiile despre strategiile referitoare la drumurile și podurile județene, fiind și cel care filtrează propunerile primăriilor din județ referitoare la infrastructura rutieră.

1498045_565406663539933_1218835592_o

Sursa foto: pagina sa personală de Facebook

Absolvent al Universității Tehnice din Timișoara, Ovidiu Breaz este inginer în construcții, ulterior activând și ca auditor energetic. A lucrat la mai multe firme de construcții din oraș (Edil SRL, Sinecon-Construcții SA), fiind implicat din postura de inginer în proiecte precum reabilitarea Sălii Thalia sau construirea Sălii Transilvania. A fost și manager de proiect și director de șantier în lucrări precum reabilitarea Turnului Sfatului, a șarpantei Bisericii evanghelice din Piața Huet, piață la ale cărei lucrări de reabilitare înainte de Capitala culturală europeană din 2007 a participat.
Înainte de a fi consilierul Danielei Cîmpean, a lucrat în auditul energetic și dirigenția de șantier prin intermediul PFA-ului creat pe numele său.

 Vedeta

Probabil cel mai cunoscut nume – la nivel național – dintre consilierii Danielei Cîmpean este Maximilian Drăgan (43 de ani). Licenția în medicina veterinară de către Universitatea de agricultură și medicină veterinară a Banatului din Timișoara, a pornit din funcția de inspector veterinar zonal în cadrul Direcției Sanitar-Veterinare din Sibiu (1999 – 2003). După alte studii postuniversitare, a activat în cadrul mai multor proiecte ale Autorității sanitar-veterinare și pentru siguranța animalelor din România (la a cărei înființare a lucrat), instituție națională pe care a condus-o din 2014 până în 2015. Înainte de a fi ales de Daniela Cîmpean drept consilier personal, adică până în luna februarie a acestui an, Maximilian Drăgan a fost consultant independent.

maximilian Dragan, daniela cimpean (5)

În ultimii ani, Maximilian Drăgan s-a remarcat drept specialist în sănătatea animalelor și siguranța animalelor, fiind autor de articole de presă pe această temă, precum și invitat al unor emisiuni specifice.

 Bibliotecarul

Singurul candidat înscris pentru concursul organizat în vederea ocupării postului de administrator public al județului, Sebastian Dotcoș (43 de ani) ocupă această funcție din ianuarie anul acesta. Înainte de concurs, Dotcoș a fost primarul din partea PNL al comunei Marpod, fiind ales în această poziție din 2004. Înainte de cele trei mandate pline de primar, a fost timp de patru ani viceprimar al aceleiași comune. Iar înainte de a intra în administrație, Sebastian Dotcoș a fost timp de trei ani bibliotecar în comuna Marpod.

dotcos administrator judet (2)

A absolvit două facultăți, cea de Drept și cea de Inginerie, în cadrul ULBS, iar în ultimii ani a obținut și diplome de „formator de formatori“ și de manager în integrare europeană și administrație publică.

 Rezultatele

Turnul Sfatului a solicitat membrilor echipei Danielei Cîmpean și câte o declarație pe tema rezultatelor obținute până în prezent și a proiectelor de viitor în care aceștia doresc să se implice. Consilierul pe chestiuni de comunicare al președintei CJ Sibiu, Camelia Proca, a anunțat că va centraliza ea aceste declarații. Potrivit Cameliei Proca, cei cinci membri ai echipei președintei oferă consiliere în pregătirea proiectelor de hotărâri, dar și pentru pregătirea proiectului Regiune Gastronomică Europeană 2019 sau pentru relațiile cu instituțiile din subordinea CJ Sibiu.

Pe seama administratorului public Sebastian Dotcoș sunt puse toate procedurile pentru depunerea de proiecte din fonduri nerambursabile sau din bugetele de stat. În rest, reprezentanții CJ Sibiu extrag din fișa postului.  „Administratorul public desfășoară acțiuni de coordonare și verificare privind activitatea aparatului de specialitate, exercită prin delegare atribuții de ordonator principal de credite“, se arată în răspunsul reprezentanților CJ Sibiu.

 

În ceea ce-l privește pe Maximilian Drăgan, acesta și-a făcut prima apariție publică în calitate de consilier personal o dată cu prezentarea noului regulament pentru piața țărănească de la Sala Transilvania. „Consilierul Dr. Maximilian Drăgan a avut o contribuție semnificativă la elaborarea proiectelor de hotărâre referitoare la noul regulament al Pieței Volante Transilvania care acordă prioritate producătorilor locali, sprijină acțiunile legate de Programul Sibiu Regiune Gastronomică Europeană 2019 și în perioada următoare va desfășura acțiuni punctuale în domeniul agriculturii și siguranței alimentelor până la crearea unui departament de specialitate în cadrul CJ“, arată reprezentanții CJ Sibiu despre acesta.

 

Legat de Ovidiu Breaz, printre proiectele la care a contribuit până acum acesta este amintit cel pentru reabilitarea termică a clădirilor Spitalului județean Sibiu. „Este solicitat în proiectele de natură tehnică, în special în verificarea documentațiilor legate de proiectele finanțate din fonduri nerambursabile privind reabilitarea de drumuri județene sau clădiri din patrimoniul CJ“, transmit reprezentanții CJ Sibiu.

 

În dreptul consilierului pe comunicare al președintei CJ Sibiu, Camelia Proca, sunt enumerate mai multe proiecte cu diferite ONG-uri. „Spre exemplu cu Fundația KeepKiving pentru acțiunea «Rechizite pentru fiecare copil în grădiniță» prin care unitățile de învățământ primesc în anul școlar 2016/2017 2.400 de bonuri valorice pentru achiziționarea de rechizite pentru copiii pe care îi școlarizează prin programul național Fiecare Copil în Grădiniță“, este proiectul dat exemplu.

 

În fine, în cazul consilierei Ioana Deaconescu, realizările și proiectele sunt rezumate în câteva extrase din fișa postului. „Consiliera jurist Ioana Deaconescu transmite dispozițiile și rezoluțiile președintelui și secretarului Județului și urmărește modul de soluționare. Actualizează agenda de lucru a președintelui și desfășoară activitatea de primire și repartizare a corespondenței“, informează reprezentanții CJ Sibiu.

Răsplata

De la 1 februarie 2017, salariile celor care asigură rolul de consilieri personali ai Danielei Cîmpean, precum și cel al administratorului public, au crescut cu 20%, la fel ca și la alte categorii de angajați ai sistemului public. În acest moment, salariile nete ale consilierilor personali sunt cuprinse între 3.400 de lei și 3.800 de lei, administratorul public al județului fiind plătit lunar cu 5.900 de lei, net.

Costurile totale cu salariile brute ale celor cinci membri ai echipei președintei CJ Sibiu sunt de aproximativ 29.200 de lei.

 

Cauți un loc de muncă sau vrei un job mai bun? Pe turnulsfatului.ro/locuridemunca ai de unde alege. Expertarom, Hilton, Flaro, SmileCredit, Carrefour, Standard 8 și alții angajează acum.

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

34 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 4. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Ion Ionescu

  Hai sa fim seriosi, niste neica nimeni. Oameni de la partid pe care sefa ii r ecompenseaza. Pe unii nu ii recomanda nimic pentru functia de consilieri.

 5. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 6. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  UN OM

  Nu fac nimic din ce scrie in fisa postulu,i dar fac totusi ceva asteapta ziua de salariu, niste gainari care au profitat de votul oamenilor din SIBIU.

 7. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  mariana

  asazisul specialist in animale, max. care a lins blidele psd-ului peste noapte a ajuns mana drapta a pnl-istei câmpean
  sictir, sictir, sictir
  se promoveaza incompetenta si prostia

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

   Maximilian Dragan

   Mariana, dincolo de sictir si vorbe aspre, ce ai reuşit tu să comunici către lume? Observ frustrare, mojicie şi niciun pic de caracter. Daca totuşi ai vreo propunere in domeniul veterinar, poti sa o trimiti pe adresa CJ Sibiu. Succes!

 8. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  ioan

  Ioana Diaconescu – o adevarata specialista cu o cariera fulminanta ca consilir juridic la carmangeria familiala. Sucesul este garantat.

 9. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Red

  Noroc ca sunt de dreapta. Ce prostie voi nu va dati seama ca a sti nu sunt in nici o dreapta sau stanga sunt la ciolan.

 10. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  gigi

  parca pnl nu promova urmariti penali
  maximilian asta are destule la activ in domeniul sanitar veterinar
  la cate a comis nu stiu cum mai este in libertate

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

   Maximilian Dragan

   Gigi, nu sunt urmărit penal. Am destule la activ in domeniul veterinar și siguranța alimentelor, proiecte serioase. După ce te concentrezi puțin, dacă ai vreo idee/proiect scrie-mi sau sună-mă (găsești tu numărul prin DSV). Merci.

 11. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Vede-ți de DJ si lăsați tâmpeniile si Exercițiile de imagine
  exemplu…DJ între Loamnes si Sorostin si mai departe spre Tapu e un dezastru…gropi si de 15-20 de cm,invizibile cand ploua

 12. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  EU

  cum sa nu-L numeasca d-na campean pe maximiliam consilier, sa nu uitam ca aceasta d-na a fost avocata fiului lui tichindelean, fostul dir. al directiei sanitar veterinare sibiu
  tichindelean a avut grija sa fie promovat max. pt. serviciile acordate
  iar d-na AVOCAT a avut grija, de oamenii clientului
  despre ce vb. aici, trafic de influenta si restul sa sesizeze organele abilitate

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

   Domnule Eu, uite cum facem: ne linistim un pic dupa care ne indreptam catre sediul Politie mun Sibiu si denuntam traficul de influenta ca sa-i inchidem pe nemernici. Daca ascundem aceste informatii se cheama tainuire si e caz penal. Succes!

 13. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  sibyanul

  …asa este tot sistemul bugetar…plin de posturi caldute fara prea mare responsabilitate…mergeti la Prefectura ca va ia cu ameteala

 14. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 15. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  UN OM DE BINE

  ce m-as bucura ca acest articol, cu comentarile aferente, sa fie citit si de fosta consiliera de la DSVSA, poate in ceasul al 12-lea va intelege, in sfarsit, jocul murdar si odios al familiei TICHINDELEAN
  APROPO SI IN SPATELE LUI IONEDA SRL SUNT TOT EI, !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 16. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Presdinte,Secretar,Colega de partid,Bibliotecar,Veterinar,Drumar si poate singura care cat de cat consilier de imagine

  Pentru ce a facut d-na presedinte cu angajarea acestor consilieri adusi din obligatie pentru partidul mult iubit.Si mare lucru sa nu aiba si Raluca vreo cativa dintre ei.
  Cel mai corect lucru ar fi sa-si dea demisia daca vrea sa demonstreze cinstea si corectitudinea PNL-ului care nu se compara cu hotii din PSD.
  Si cand pleaca sa o ia si pe madam CRISTINA LINDE care face de rusine functia de Secretar al Judetului,prin comportamentul de boschetar.
  Mi-ar fi rusine cand merg pe strada sa spun ca m-au votat oamenii, desi nu au nici o vina, ca la noi fura PSD si mai ciordeste si PNL.
  Asta-i tara lui KLAUS in care prapaditi din popor nu recunosc cat de competenti suntem noi alesii poporului.
  RUSINE?

 17. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  OBSERVATOR

  Oameni buni ai judetului Sibiu “stati linistiti”, a mai zis cineva chestia asta.
  Judetul, vorbesc de cladire este sprijinit cu piciorele asa ca poate veni si un cutremur ca atata vreme cat avem patru oameni puternici nu se misca. inca 3 ani.
  Din interior actioneaza Presedintele, Vicepresedintii,Secretarul Judetului si domnul cu cartile,STATI LINISTITI!!!!!!!!!!
  DACA NU MAI POT VINE SEFUL RALUCA SI PUNE O PILA LA KLAUS.

 18. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  KIKI

  Doamna colega de partid pozeaza numai la coafor sau si in alta parte?
  Ca la cat de necajita e are mare nevoie de bani, din cauza asta o parasit-o sotul. La IONEDA se produc numai carnati?

 19. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  URSUL DIN PADURE SAU DIN ORAS

  Ba MaX ce esti tu care esti?!?!?!?!? Un nesimtit si un profitor jegos, mare scula de bascula pus mare sef din gunoi, cu salariul luat degeaba.
  Umbli toata ziua haihui si faci injectii la CAPRE. Bravo ma ce meserie de consilier la muls bani.
  STIMA NOASTRA SI MANDRIA, LENUTA E SEFA?
  PESTE TREI ANI O SA VA POMENEASCA CA PE CEAUSESCU.
  ADICA DELOC HOTILOR!!!!!!

 20. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  SEFUL DE LA PARTID

  Ba mAx sa nu vi cu teorii ca nu tine figura pentru ca eu dadeam examen pentru permis cand tu mergeai cu mamica la gradinita.
  Daca raspunzi inseama ca esti un om fara bun simt si un asistat social.
  Bine direct de SEFA sa aiba siel ce sa manance gura lui si a sa si a sa******

 21. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Cucu

  Sa stiti oameni buni ca in CONSILIUL JUDETEAN SIBIU sunt oameni care lucreaza de zeci de ani zi de zi.
  Multi foarte multi si lucreaza cinstit pe jumatate din salariul ajutoarelor sociale primite de asa zisii consilieri PERSONALI.
  Un singur lucru se intampla de fiecare data cine vine, vremelnic sa ia CIOLANUL se crede tigru din padure.Dupa ce pleaca nici nu vrea sa auda de CJ.
  Dar in momentul care intra pe usa toti angajati sunt niste jegosi pentru ca PARTIDUL E NUMAI UNA SAU UNUL. CEI MAI FRUMOSI SI CEI MAI DESTEPTI IN FRUNTE CU CONDUCATORUL CEL MAI IUBIT.
  P.S. Daca nu ar muncii angajatii, consilierii nu ar mai avea servici si lipsa salar de boier.

 22. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 23. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Max

  Tot ceea ce se intampla in acea institutie e din ce in ce mai trist. Totala lipsa de coordonare, logica si intetes pt. lucrurile cu adevarat importante care aduc locuitorilor judetului beneficii. Ne plac pozele la fel si fel de evenimente mondene….. mai mult nu cerem pt ca nu se poate. Despre consilieri….o adunatura de lingai politici care se cred vedete si stau pe banii oamenilor cinstiti. Cat despre Secretara judetului, PENIBIL!!!! Cum poti promova intr-o astfel de functie importanta un personaj isteric, cu limbaj de mahala si nul profesional.

 24. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Augnik

  Cei 4 care au pozat än fata consiliului judetean SIBIU n-au änvätat regulile de comportare ? Dacä pun TÄLPILE pe perete ei nu-l curätä.Tot omul de ränd cu salariul mic äl curätä. NERUSINATI .

 25. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 26. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

   Cucu

   Dupa zile intregi apare si desteapta planetei.
   Cand zeci de oameni spun ca esti beat te duci acasa si dormi.
   Normal daca esti trezit brusc de sefi incepi sa vezi dublu si sa te crezi pe alta planeta, poate sa iti dea seful prajitura ca tu puti de moare lumea.
   Esti mana dreapta a PRESEDINTELUI cu care isi face treaba sau ai fost trezita brusc de SECRETARA SUPREMA A JUDETULUI care in loc sa mearga sa sa se culce ” nu are cu cine? doarme sub masa cu capul in galeata cu RAHAT” ca exact asa vorbeste toata ziua. Asta-i scoala de partid a PNL SIBIU TURCAN &CO in alianta cu CRISLINGE SRL.
   MAIMUTICA MICA TI-AI REVENIT DIN MAHMUREALA SAU TIO TI IN CONTINUARE CU MANA TA.
   VOI SUNTETI NISTE PROFITORI MURDARI PLINI DE RAHAT.
   Nu mai visati, ca lumea vede cat de prosti sunteti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Sibiu
 • Contact