Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
19°C

Constantin Chiriac a susținut două recitaluri la Berlin

Constantin Chiriac a susținut două recitaluri la Berlin

Constantin Chiriac a susținut duminică, 7 mai două recitaluri la Berlin. Acestea au fost organizate de Institutul Cultural Român „Titu Maiorescu” în colaborare cu Ambasada României la Berlin. Pe lângă asta, a vizitat și câteva spații pentru a identifica unul potrivit în vederea organizării unui turneu cu spectacolul „Faust” anul viitor.

„Metanie Ție, Părinte!”, a avut loc la Biserica Ortodoxă Română din Berlin. Recitalul are la bază texte scrise de Lucian Blaga, Tudor Arghezi, Aron Cotruş, Ştefan Augustin Doinaş, Radu Gyr, William Shakespeare și R. M. Rilke. Este un spectacol despre viaţă, moarte, destin, credinţă şi, mai ales, despre iubire, ce aduce în prim-plan întrebările fundamentale ale omului în raport cu sine și cu Creatorul. În aceeași zi, la Schauspielschule Berlin, Constantin Chiriac a prezentat și „Domnule și frate Eminescu”, un recital construit ca un dialog între Mihai Eminescu şi Ion Creangă, ce porneşte de la dimensiunea poeziei populare ca matrice explorând legătura creatoare și prietenia unică dintre cei doi mari clasici români. În cadrul FITS 2017, Constantin Chiriac va susține un recital extraordinar, „De-a viața”, un dialog cu destinul, pornind de la opera poetică a lui Marin Sorescu.

Constantin Chiriac

De asemenea, în cadrul deplasării la Berlin, directorul general al TNRS a vizitat și câteva spații pentru a identifica unul potrivit în vederea organizării unui turneu cu spectacolul „Faust”, în anul 2018.

În cadrul unei ceremonii oficiale, organizată la Ambasada României în Germania, în prezența E.S. Domnului Ambasador Emil Hurezeanu și a doamnei consul Judith Urban, i-a fost înmânată replica stelei de pe Aleea Celebrităților din Sibiu lui Thomas Ostermeier, stea decernată în cadrul FITS 2016.

În cadrul acestei deplasări, Constantin Chiriac a vizionat și două spectacole, „Professor Bernhardi” în regia lui Thomas Ostermeier, prezentat la Schaubühne și „Faust” în viziunea lui Robert Wilson, la Berliner Ensemble. Cel din urmă va fi prezent în cadrul celei de-a XXIV-a ediții a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu cu spectacolul „Prelegere despre nimic” care se va juca în data de 9 iunie. Robert Wilson este unul dintre invitații de onoare ai acestei ediții, la finalul căreia va primi o stea pe Aleea Celebrităților, în semn de recunoaștere a contribuției extraordinare în domeniul teatrului.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

1 comentarii

Rusine Presei

Acum 6 ani

Acest Chiriac este precum Regele Cioaba, daca presa n-ar umfla nimicurile facute de personaj, acesta n-ar exista...acestui individ cu grave derapaje i se da prea multa atentie.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus