X
Benedek Zacharie (7)

Inițiativa lui Benedek. Localitățile economisesc 10.000 de lei pentru fiecare kilometru de drum construit

Autoritățile locale vor fi scutite de o taxă de audit, necesară la demararea proiectelor de infrastructură, în urma unui demers realizat de deputatul UDMR Benedek Zacharie. ”Camera Deputaților a votat astăzi în favoarea modificării legislative inițiate de UDMR, care prevede scutirea autorităților locale și județene de plata auditului pentru securitate rutieră atunci când acestea demarează proiecte infrastructurale. După procurarea aprobărilor, permiselor și planurilor necesare plata taxei pentru audit însemna o povară de 10.000 de lei în plus la fiecare kilometru de drum construit”, a explicat deputatul UDMR, citat de Agerpres.

Deputatul UDMR din județul Sibiu a precizat că vechea ordonanță a  Guvernului Cioloș atrăgea cheltuieli prea mari pentru bugetele locale și județene. Din acest motiv, UDMR a depus amendamente la actul legislativ pentru a scuti autoritățile de la plata acestora. Benedek a mai adăugat că propunerea Guvernului tehnocrat era lacunară, pentru că, deși prevedea obligativitatea procurării auditului pentru siguranță rutieră pentru autoritățile locale și județene, nu specifica că ar avea vreo responsabilitate instituția care acordă acest audit, sau că ar putea fi trasă la răspundere pentru opinia de specialitate emisă. ”Modificările UDMR au fost acceptate în timpul lucrărilor din comisiile parlamentare. Acestea ajută la scăderea semnificativă a costurilor construcției drumurilor județene și a străzilor de categoria I și II, iar banii astfel economisiți pot fi virați spre reabilitarea și modernizarea a mai multor drumuri”, a spus deputatul Benedek Zakarie.

Cauți un loc de muncă sau vrei un job mai bun? Pe turnulsfatului.ro/locuridemunca ai de unde alege. Kulinarium, Expertarom, Astra Film, Hilton, Flaro, SmileCredit, Carrefour, Standard 8, Einstein și alții angajează acum.

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

O opinie

  1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

    ...

    serios? se ieftineste constructia de drumuri? poate teoretic! cred ca sunt inca destule buzunare flamande care sa inghita banii aia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
  • Politica
  • Contact