Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

Tinerii actori ai TNRS  aduc o nouă avanpremieră și un premiu

Tinerii actori ai TNRS  aduc o nouă avanpremieră și un premiu

Bogdan Georgescu revine pe scena sibiană cu un nou spectacol, „MAL/PRAXIS”, iar Bogdan Sărătean urcă alături de studenții Departamentului de Artă Teatrală pe podiumul Festivalului Internațional „ClassFest” din Chișinău.

Cel mai nou spectacol a lui Bogdan Georgescu, „MAL/PRAXIS”, are avanpremiera joi, 18 mai, de la ora 19:00, pe scena Teatrului Național „Radu Stanca” Sibiu.

Despre „MAL/PRAXIS”

Acesta este ultima parte a trilogiei #CâtDeDeparteSuntemDePeșterileDinCareAmIeșit?, după cunoscutele „Antisocial” și „#minor”, care au străbătut țara în cadrul turneului „Manifest pentru Dialog”.

„MAL/PRAXIS” analizează situația în care vinovatul este cunoscut, dar din varii motive – frică, jocuri de putere, salvarea unei minime stabilități – nimeni nu ia nicio măsură, iar consecințele sunt, evident, catastrofale. Din distribuția spectacolului fac parte studenți și absolvenți ai Departamentului de Artă Teatrală, alături de două actrițe ale Teatrului Național „Radu Stanca” Sibiu, Codruța Vasiu și Cristina Ragos.

Prețul unui bilet pentru această reprezentație este de 20 lei, respectiv 15 lei pentru elevi, studenți și pensionari. Bilete se găsesc la Agenția Teatrală – mutată din data de 9 mai, timp de 10 zile, în foaierul TNRS – sau prin portalul www.evenim.ro.

„Iubirea la oameni” a obținut premiul III 

Între 1 și 7 mai a avut loc la Chișinău a șaptea ediție a Festivalului Internațional al Școlilor de Teatru „ClassFest”. Acțiunea a găzduit spectacole produse de școli de teatru de renume mondial printre care Institutul Naţional de Artă Teatrală Sankt Petersburg din Rusia; Institutul de Stat de Teatru şi Cinematografie, Erevan din Armenia și Academia Naţională de Arte din Minsk din Belarus alături de multe altele.

Departamentul de Artă Teatrală al Universității „Lucian Blaga” din Sibiu a fost reprezentat de „Iubirea la oameni”, un spectacol produs în parteneriat cu Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu. Din distribuție fac parte studenți ai anului III licență, scenografia e semnată de Alexandra Constantin, iar muzica originală e compusă de Charlie Fălămaș.

Spectacolul „Iubirea la oameni” a obținut premiul III, aflându-se pe podium alături de două dintre cele mai renumite academii de teatru din Europa: Institutul Național de Artă Teatrală din Sankt Petersburg, Rusia și Academia Athanor din Passau, Germania.

„E mare lucru pentru studenții mei sibieni să fie pe podium alături de școli renumite din Rusia și Germania, care au venit cu producții halucinant de puternice și expresive. Sper ca spectacolul să aibă viață. Până la urmă se pare că am câștigat pariul pe care l-am făcut cerându-le studenților sarcini actoricești și umane atât de grele, care depășesc experiența lor profesională și de viață. Mă înclin în fața muncii pe care au depus-o pentru acest spectacol”, a declarat Bogdan Sărătean.

Următoarea reprezentație a spectacolului are loc în cadrul Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu, în data de 12 iunie, de la ora 22:00, la Studioul de Teatru CAVAS din incinta Facultății de Litere și Arte. Producția este prezentată în cadrul secțiunii Întâlnirea școlilor și academiilor de teatru și management cultural.

Foto: Alin Praf

Cauți un loc de muncă sau vrei un job mai bun? Pe turnulsfatului.ro/locuridemunca ai de unde alege. Kulinarium, Expertarom, Astra Film, Hilton, Flaro, SmileCredit, Carrefour, Standard 8, Einstein și alții angajează acum.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus