Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
16°C

Tatiana Niculescu le dă întâlnire sibienilor la Librăria Humanitas

Tatiana Niculescu le dă întâlnire sibienilor la Librăria Humanitas

Mâine, începând cu ora 18:00, la Librăria Humanitas de pe Bulevardul Victoriei, Tatiana Niculescu le dă întâlnire sibienilor pasionați de lectură. Aceasta își va lansa cartea „Mistica rugăciunii și a revolverului. Viața lui Corneliu Zelea Codreanu”, în prezența invitatei sale Rita Chirian.

„Titlul acestei cărţi, împrumutat din textul lui Emil Cioran Mon pays, rezumă cel mai bine vâltoarea anilor ’30 în România, acea epocă a «martirilor sângeroşi» sau a «visătorilor sanghinari», întemeietori ai unei «mişcări crude, amestec de preistorie şi profeţie, de mistică a rugăciunii şi a revolverului». O epocă, spune Cioran, care «fusese întemeiată pe idei feroce» şi care «a dispărut în ferocitate»”, spune Tatiana Niculescu.

Această poveste nu poate fi înțeleasă în afara contextului istoric în care a trăit Corneliu Zelea Codreanu, „a oamenilor pe care i-a cunoscut, a școlilor prin care a trecut, a experienţelor pe care le-a parcurs, a lecturilor care l-au format și a unei Europe răvășite, aflate între două războaie devastatoare şi în căutarea unei speranţe de supravieţuire. Reconstituind chipul unei epoci care a amestecat religia cu politica și a sfârșit în sânge și barbarie, această carte încearcă să-l redea pe Corneliu Zelea Codreanu trecutului și istoriei”, mai spune autoarea.

Tatiana Niculescu este scriitoare, autoare a mai multor romane printre care amintim „Spovedanie la Tanacu” și „Cartea judecătorilor” şi a două piese de teatru semnate cu numele Tatiana Niculescu Bran. Romanul ei de debut, „Spovedanie la Tanacu” (Humanitas, 2006), a devenit piesă de teatru în dramatizarea autoarei şi în regia lui Andrei Şerban. Acelaşi roman a stat la baza filmului „După dealuri”, care a obţinut premiul pentru cel mai bun scenariu la Festivalul de Film de la Cannes în 2012. Între 1995 şi 2008, a fost redactor, prezentator şi apoi redactor-şef al secţiei române a BBC World Service.

Cauți un loc de muncă sau vrei un job mai bun? Pe turnulsfatului.ro/locuridemunca ai de unde alege. RSK Development, Kulinarium, Expertarom, Astra Film, Hilton, Flaro, SmileCredit, Carrefour, Standard 8, Einstein și alții angajează acum.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

1 comentarii

Silviu

Acum 6 ani

Librăria Humanitas de pe Bulevardul Victoriei?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus