X
proiect hattrick 2

Investiție de șase milioane de euro: prima clădire de birouri certificată drept „clădire verde“ în Sibiu

Structurată pe opt niveluri supraterane, cu o suprafață construită de 7.500 de mp, Hattrick Office Building este prima clădire de birouri certificată drept clădire verde în Sibiu. Lucrările au început la finele lunii aprilie, cu jumătatea lunii decembrie drept termen de finalizare. Clădirea aflată pe șoseaua Alba Iulia a fost deja închiriată de una din cele mai importante firme de IT din Sibiu, Visma.

Hattrick Office Building este construită pe un teren de puțin peste 2.000 de mp, situați pe șoseaua Alba Iulia, între clădirea magazinului Penny Market și cea a hotelului Select. Clădirea a fost proiectată de la bun început drept una de clasa A+, urmând a fi prima din Sibiu care să aibă un certificat eliberat de BREEAM (Building Research Establishment Environmental Assessment Method – cea mai longevivă certificare a sustenabilității unor clădiri, la nivel mondial). Clădirea va avea subsol dedicat locurilor de parcare, parter, mezanin, cinci etaje și un al șaselea etaj retras și va avea spații verzi atât jos, cât și pe terasa superioară.

Prize pentru mașini electrice, de exemplu

Reprezentanții dezvoltatorului speră într-o certificare cât mai bună din partea BREEAM. „În mod sigur, această clădire va primi calificativul «very good». Aceste certificări sunt acordate luându-se în considerare o mulțime de criterii, de la calitatea și proveniența materialelor de construcție, dacă acestea provin din exploatări sustenabile, și până la facilitățile clădirii. Aici, iarăși, criteriile sunt extrem de numeroase, clădirea fiind punctată pentru elemente precum standurile de biciclete oferite utilizatorilor clădirii, distanța față de o stație de mijloc în transport, prizele pentru încărcarea mașinilor electrice, rezervoarele instalațiilor sanitare, sistemul de climatizare certificat și așa mai departe“, arată Viorel Horja, reprezentant al beneficiarului clădirii, Hattrick Office SRL. Această societate este deținută de Euroimob Internațional, compania care în prezent dezvoltă și proiectul Pieței Habbermann, din spatele Teatrului național „Radu Stanca“ din Sibiu.

proiect hattrick 1

Termen scurt

Lucrările la clădirea de pe șoseaua Alba Iulia au început la finele lunii aprilie 2017. Termenul de predare „la cheie“ a noii clădiri este 15 decembrie 2017. Valoarea totală a proiectului este de aproximativ șase milioane de euro. „Clădirea de birouri nu se compară cu ceea ce există până acum pe piața din Sibiu“, spun reprezentanții dezvoltatorului. Firma angajată să ridice noua clădire este Geiger Transilvania.

Facilități pentru chiriași: restaurant cu circuit închis, fitness, saună, perete de alpinism

Clădirea aflată în construcție și-a găsit deja chiriaș. Visma, una din cele mai importante companii de IT cu sediul central pe România în Sibiu, a închiriat clădirea pe de-a întregul. În aceste condiții, cei de la Visma își vor pune amprenta pe modul în care va arăta și funcționa, în cele din urmă, noua clădire.
„Este un noroc și pentru dezvoltator, și pentru noi. Noi tot căutam să ne mutăm și tot întrebam în stânga și în dreapta despre cine va construi. Așa am găsit acest proiect, pe care am decis să îl luăm cu totul. Designul exterior era finalizat în mare parte, noi am mai intervenit puțin, pe această parte. Pentru business-ul nostru este nevoie de o clasă superioară de birouri, A+. Să fie centrală, să aibă un acces auto bun“, explică Sorin Rotariu, managing director al Visma Software România.

„Vrem să profităm și de faptul că în apropiere este Penny Market, pentru a le crea celor de la Visma posibilitatea de a-și precomanda cele necesare on-line, astfel încât la plecare doar să achite și să își ridice cumpărăturile“, Sorin Rotariu, managing director Visma Software

Visma are în prezent la Sibiu aproximativ 200 de angajați care lucrează în trei spații diferite, iar planurile de dezvoltare pe următorii cinci ani prevăd creșterea numărului de angajați la aproximativ 400. Cum clădirea este dezvoltată și pentru confortul angajaților, reprezentanții acestora poartă în permanență discuții despre facilitățile pe care ar trebui să le includă viitorul lor sediu. „Printre facilitățile oferite angajaților va fi un perete de alpinism, saună, un amfiteatru cu traducere simultană și 120 de locuri, un restaurant cu regim închis, o zonă de relaxare cu saună, sală de gimnastică, masă de biliard, de poker, dar și alte facilități. Astfel de facilități oferite angajaților contează foarte mult. Vreau ca la acestea să aibă acces și familiile angajaților noștri. Căci așa consider că este normal, dacă e să fim o familie Visma, să fim cu adevărat o familie. Oamenii aceștia aduc valoare și pun umărul la această societate. Iar plecările din rândul nostru sunt sub 3%, anual“, arată Sorin Rotariu.

proiect hattrick 3Cauți un loc de muncă sau vrei un job mai bun? Pe turnulsfatului.ro/locuridemunca ai de unde alege. RSK Development, Kulinarium, Expertarom, Astra Film, Hilton, Flaro, SmileCredit, Carrefour, Standard 8, Einstein și alții angajează acum.

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

16 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Florinel

  Fain ati inghesuit ditamai cladirea pe 2000 mp. Aia e cladire pe 2000 mp?? Parcari ceva?? De fapt in Sibiu parcarile nu conteaza la cladirile noi, doar pe hartie. Vor parca la select si in petrom.

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

   ...

   Au parcare la subsol dar se va dovedi insuficienta. Oricum sunt sigur ca multi angajati vor alege sa parcheze la supermarket asa cum se intampla si in alte parti dezvoltate pe modelul sibian de urbanism a.k.a “ca la Rasinari/Gura Raului”. Nici nu trebuia sa citesc articolul ca sa stiu ca nu au loc in jurul cladirii nici cat sa arunci un ac

 3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  fds

  cum stiti voi sa eliminati articolele care au comentarii pertinente care deranjeaza primaria ? Ce rapid a disparut interviul cu sifonarea banului pe cladirea teatrului.

 4. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Eugen

  Parcare la subsol pt 400 de angajati, care vin la serviciu cu bicicleta, plus clienti, colaboratori, vizitatori…. Cat de mare sa fie subsolul sau pe cate niveluri si cati vin cu bicicleta la lucru? Intr-adevat, problema locurilor de parcare e tratata cu mintea de pieton.

 5. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Viorel M

  Văd că toți se plâng că un investitor privat nu face locuri de parcare.
  Dacă primăria îi permite acest lucru de ce ar face?
  Lucurile sunt simple dacă se aplică legea. Angajatorul le va transmite angajaților că au 20 de locuri de parcare și 500 de locuri pt biciclete. Așa se rezolvă treaba și vine lumea pe jos sau cu bicicleta.
  De ce să facă orice investitor 500 de locuri de parcare?

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

   ...

   Detest felul in care pui problema dar trebuie sa recunosc ca ai spus-o exact asa cum se pune problema mereu in urbea noastra cand e vorba de a construi ceva. Exact ca tine gandesc si incalzitoarele de fotoliu de la urbanism. Nimeni nu vrea sa imbunatateasca/respecte regulamentele de urbanism pentru ca altfel nu ar mai iesi atata malai pentru cei implicati in luarea deciziilor.
   Pacat. Ideea cladirii este faina dar punerea in practica este atat de tipica pentru urbanismul sibian…

 6. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Dan

  Care este POT ci CUT pentru acel teren?va fii o cladire verde construita pe intreaga suprafata a terenului?probabil spatiul verde va fii format de un copac si 3 ghivece de flori pe terasa superioara.asa definiti o cladire verde,ptr ca nu ati enumerat niciun material sustenabil ptr a o incadra ca si verde?poate peretele de alpinism sa fie,daca veti desprinde o stanca din Alpi…

 7. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  BON

  La 400 de angajaţi, cred eu că sunt necesare minim 300 de locuri de parcare, având în vedere că mai vin şi ceva colaboratori în vizită. Pe câte nivele este gândită parcarea subterană? (Sper că nu s-au gândit la cea de la Kaufland, s-o ocupe)

 8. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 9. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

   • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

    @P3

    Sa inteleg ca tu esti arhitectul care a facut proiectul sau unul din urbanistii nostri “vizionari”? Normal ca noi nu putem face ceva in domeniul asta pentru ca nu suntem de meserie. Insa putem observa neregulile urbanistice si neajunsurile practice ale unui asemenea demers.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Contact