Joi,
18.04.2024
Innorat
Acum
5°C

Polițiștii sibieni au dat aproape 800 de amenzi în weekend-ul care tocmai a trecut

Polițiștii sibieni au dat aproape 800 de amenzi în weekend-ul care tocmai a trecut

În perioada 12 – 14 mai peste 500 de poliţişti au desfăşurat 148 acțiuni, controale şi  percheziţii. Bilanţul: 20 infracţiuni constatate şi 791 de sancţiuni contravenţionale aplicate.

În acțiuni au fost implicați poliţişti de ordine publică, poliţie rutieră, investigaţii criminale, investigarea criminalității economice, arme, explozivi şi substanţe periculoase și intervenţie rapidă. Poliţiştii de ordine publică au desfășurat 70 de controale şi acțiuni pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale ce se comit, de regulă, în zona discotecilor, barurilor, night club-urilor şi a altor localuri de alimentaţie publică. În cadrul activităților, polițiștii au constatat cinci infracţiuni.

Poliţiştii rutieri s-au aflat în trafic, pentru prevenirea accidentelor de circulaţie şi pentru fluidizarea traficului rutier pe drumurile naţionale și europene. În urma celor 49 de controale, au fost constatate nouă infracțiuni la regimul circulației rutiere. Pe linia de arme, explozivi și substanțe periculoase, poliţiştii au desfăşurat cinci acțiuni pe linie de arme/braconaj, în urma cărora au fost constatate două infracţiuni (una pe linie de arme și una pentru braconaj).

Poliţiştii de investigaţii criminale au desfăşurat 19 acțiuni și 2 percheziții, context în care au fost constatate 2 infracțiuni de natură judiciară, întocmind 2 dosare penale în care sunt cercetate 3 persoane.

Pe linie de supraveghere judiciară, a fost constatată o încălcare a obligațiilor. Pe linie de arest la domiciliu, au fost efectuate 19 verificări la locuinţe, nefiind constatate încălcări ale obligațiilor. Totodată, au fost puse în executare 3 mandate şi sentinţe şi depistată o persoană urmărită la nivel internaţional.

Poliţiştii de investigare a criminalităţii economice au desfășurat 5 acțiuni și controale pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale şi a altor infracțiuni de natură economico-financiară, înregistrând 2 dosare penale.

”În urma tuturor activităţilor, au fost aplicate 791 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 128 la Legea nr. 61/1991 privind ordinea și liniștea publică, 14 la Legea nr. 12/1990 pentru protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite, 5 la Legea nr. 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor și protecția persoanelor, 2 la Legea nr. 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice. De asemenea, fost aplicate 569 de sancţiuni contravenţionale, majoritatea la O.U.G. nr. 195/2002 (7 pentru alcool, 222 pentru viteză și 50 pietonilor). Au fost reținute şi 42 permise de conducere, dintre care 7 pentru alcool, 7 pentru viteză, 2 pentru săvârşirea unor infracţiuni și 26 pentru alte abateri, precum și 19 certificate de înmatriculare retrase”, se arată într-un comunicat de presă remis de IPJ Sibiu.
Valoarea totală a sancţiunilor contravenţionale se ridică la 211.074 de lei.

 

Cauți un loc de muncă sau vrei un job mai bun? Pe turnulsfatului.ro/locuridemunca ai de unde alege. RSK Development, Fântânița Haiducului, Harting, Soma, Kulinarium, Expertarom, Astra Film, Hilton, Flaro, SmileCredit, Carrefour, Standard 8, Einstein și alții angajează acum.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus