Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

ACTUALIZARE Ce poți vedea și face în această seară în Sibiu, la Noaptea Muzeelor

ACTUALIZARE Ce poți vedea și face în această seară în Sibiu, la Noaptea Muzeelor

Actualizare:

Din cauza ploii și a vremii instabile concertele programate pentru această seară în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului au fost amânate pentru mâine. Evenimentele se vor relua duminică, iar cei interesați se vor putea bucura de intrare gratuită, conform programului de la Noaptea Muzeelor.

Noul program:
20:30 - Concert DOMINO
21:30 - Concert PHOENIX
18557313_298239310603880_5229974808409541099_n

Foto: Muzeul Astra

Știre inițială:

Complexul Național Muzeal Astra și Palatul Brukenthal pot fi vizitate gratuit, sâmbătă, cu ocazia Nopții Muzeelor.

Palatul Brukenthal va putea fi vizitat gratuit, între orele 16.00 și 24.00 și în avanpremieră va permite publicului să vadă și anumite părți din clădire care sunt încă în amenajare.

"Celor care nu au mai vizitat Palatul Brukenthal de la Noaptea Muzeelor 2015 le adresam invitația de a vedea noile expoziții deschise la etajul I: atmosfera interioarelor de la sfârșitul sec. XVIII și începutul sec. XIX, sectoare tematice de prezentare a picturii europene — scena biblică și scena de război, precum și sectorul artei religioase în Transilvania. Doar cu ocazia Nopții Muzeelor, traseul de vizitare va cuprinde, în avanpremieră, și sectoare aflate încă în proces de amenajare, ce urmează să intre în circuitul permanent din a doua jumătate a anului 2017: biblioteca și cabinetul de curiozități", se arată într-un comunicat de presă.
În Dumbrava Sibiului, în Muzeul în aer liber, va concerta Phoenix. Intrarea în muzeu este gratuită între orele 18.00 și 01.00. Pe scena de pe lacul din muzeu, vor urca copiii de la Școala "Ioan Macrea", călușarii din comuna Rășinari (județul Sibiu), trupa locală Domino și cei de la Phoenix.

În paralel, în Muzeul în aer liber va avea loc și un târg de țară, unde se vor putea mânca gogoși tradiționale, dar și preparate pe care soldații romani le pregăteau în campanii militare. Tot de Noaptea Muzeelor, actorii de la Teatrul Mic din Sibiu vor pune în scenă la Muzeul ASTRA, împreună cu vizitatorii, povești scrise de Ion Creangă.

La Muzeul de Etnografie Universală Franz Binder din centrul Sibiului, publicul va putea vedea singura mumie expusă în oraș și expoziția "Călătoria", în care sunt prezentate obiecte din 75 de țări din Africa, Asia și Australia. La Muzeul de Etnografie Săsească Emil Sigerus, vizitatorii pot vedea expoziția "Rosturi și Rostiri la sași".

Cine dorește, de Noaptea Muzeelor, să vadă muzeele din Axente Sever, Valea Viilor, Mediaș și Dumbrăveni o poate face gratuit dacă se înscrie la "Caravana Noaptea Muzeelor".

"Înscrierile se fac la adresa de e-mail:  [email protected]. Cei interesați sunt rugați să precizeze: numele, prenumele, adresa completă, CNP, numărul și seria de CI sau BI și numărul de telefon. Aducem la cunoștința publicului că numărul de locuri este limitat! Traseul include obiective cultural-turistice din localitățile: Axente Sever, Valea Viilor, Mediaș și Dumbrăveni. Plecarea se va realiza de la Muzeul în aer liber, poarta principală, în data de 20 mai, ora 10,00", potrivit organizatorilor.
Cauți un loc de muncă sau vrei un job mai bun? Pe turnulsfatului.ro/locuridemunca ai de unde alege. Stefanini, Compa, RSK Development, Fântânița Haiducului, Harting, Compa, Soma, Kulinarium, Expertarom, Astra Film, Hilton, Flaro, SmileCredit, Carrefour, Standard 8, Einstein și alții angajează acum.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus