Joi,
28.03.2024
Innorat
Acum
10°C

Aldi vine în România

Aldi vine în România

Discounterul german Aldi a început procesul de recrutare a echipei locale de mana­gement, acesta fiind un prim pas ­care marchează intenţia retailerului de a intra pe piaţa din România, afirmă mai multe surse din piaţă, anunță Ziarul Financiar.

Retailerul a venit cu oferte peste piaţă, astfel că un manager de expansiune poate câştiga peste 5.000 de euro, spun jucătorii din piaţă şi specialiştii, conform zf.ro. Salariile diferă însă între un român şi un expat. În cazul primului s-ar plăti salarii raportate la ceilalţi jucători din România, pe când în cazul unui expat s-ar lua în calcul ţara lui de provenienţă şi venitul anterior.

Totuşi, intrarea oficială ar putea avea loc peste 3-5 ani sau chiar mai târziu, afirmă aceleaşi surse din retail şi din piaţa de recrutare. Prin comparaţie, discounterul Lidl a venit în 2002 şi după ce a făcut recrutările, a început să cumpere terenuri. Oficial însă, nemţii au intrat în 2011, când au deschis primele magazine de la zero şi au preluat şi reţeaua Plus Discount. Tatonările Aldi pentru piaţa locală vin într-o perioadă în care magazinele de tip discount câştigă teren. Segmentul de discount a ajuns să aibă o cotă de piaţă de circa 11% la finalul anului trecut, în urcare de la 8% în 2012 şi 6% în 2008.

Grupul german Aldi a fost fondat în 1946 de doi fraţi, Karl şi Theo Albrecht.

Foto: http://www.kiplinger.com

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

Ghita Strom

Acum 6 ani

Foarte bine, sa vie si sa ne deie ieftin ca prea ne fura alte magazine!
Raspunde

(-)

Acum 6 ani

Prostii astia, sigur se pozitioneaza sub segmentul fomistilor, monopolizat de catre "prietenii" lor de la Lidl...
Raspunde

Vai de noi

Acum 6 ani

Foarte bine sa vina sa ne dea E-uri ,pesticide că prea aveam multe prea BIO ,naturale .
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus