Joi,
28.03.2024
Innorat
Acum
11°C

Daniel Constantin își face partid. ”Sibiu vă susține în noul proiect”

Daniel Constantin își face partid. ”Sibiu vă susține în noul proiect”

Fostul vicepremier și co-președinte al ALDE, Daniel Constantin, anunță că este pe ultima sută de metri cu pregătirile pentru înființarea unui nou partid. Alături de acesta se află alți parlamentari excluși din ALDE, iar un sprijin substanțial vine și de la ex-premierul Victor Ponta, anunță Digi24.ro. Actele privind înființarea unei noi formațiuni politice ar putea fi, potrivit unor surse, depuse la Tribunalul București în jurul datei de 1 iunie, la baza inițiativei aflându-se ex-vicepremierul Daniel Constantin și patru deputați, doi excluși din ALDE la scurt timp după excluderea lui Constantin, ceilalți, încă membri ai formațiunii conduse de Tăriceanu. Potrivit acelorași surse, citate de Digi24, s-ar putea ca și alți parlamentari ai ALDE și PSD să se alăture inițiativei, mai ales că ex-premierul Victor Ponta dă o mână de ajutor în crearea și creșterea partidului. Fapt confirmat, astăzi, chiar de fostul șef al Executivului, care a admis că-l ajută pe Constantin așa cum l-a ajutat pe Călin Popescu Tăriceanu în 2014, când a plecat din PNL și a înființat Partidul Liberal Reformator (PLR), care avea să fuzioneze cu Partidul Conservator condus de Daniel Constantin, rezultând ALDE.

La începutul acestei săptămâni, Daniel Constantin publica, pe contul său de Facebook, o fotografie în care apare înconjurat de mai mulți colaboratori, cu titlul „Un nou început!”. Printre cei care au transmis atunci mesaje de susținere a fost și fostul președinte al organizației municipale Sibiu a PC, Marin Mihai. Acesta i-a scris lui Daniel Constantin pe pagina sa de Facebook: ”Sibiu vă susține în noul proiect”.

Variantele vehiculate până acum pentru numele viitoarei formațiuni politice conduse de Constantin și girate de Ponta sunt Pro-România, România noastră și România mea.

 

 

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

Olingpia Gafosdea

Acum 6 ani

...uai Danilutz cuopchilu' nghieu, in "pruoiectu" aista il luatz ca spuonsuor si pi Felix, uai iubituli?...
Raspunde

azr - 1918

Acum 6 ani

Ce prostituţie jurnalistică...
Raspunde

Radetzky

Acum 6 ani

Mars de aici cu Constantin si Ponta! Astia cone dracu' mai sunt..? Groparii democratiei?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus