Vineri,
29.03.2024
Innorat
Acum
13°C

Cinci bărbați din Cisnădie reținuți de DIICOT pentru trafic de droguri

Cinci bărbați din Cisnădie reținuți de DIICOT pentru trafic de droguri

Cinci bărbați din Cisnădie, care  ar fi vândut cannabis și substanțe cu efect psihoactiv către consumatori din Cisnădie și Sibiu, au fost reținuți ieri de procurorii DIICOT .

Polițiștii sibieni, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T., au efectuat ieri 12 percheziții domiciliare, pe raza localității Cisnădie, pentru destructurarea unei grupări infracționale care ar fi comercializat cannabis și substanțe cu efect psihoactiv către consumatori din Cisnădie și Sibiu, transmit reprezentanții IGPR.

"Procurorii DIICOT - Biroul Teritorial Sibiu au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpaților Barbu Florin Iancu zis 'Kevin', Tănăsie Adrian zis 'Ștrampănu', Adami Georg Andreas zis 'Gheți', Diaconu Iulian Ovidiu zis 'Ciungu' ,Sander Jurgen Valentin și punerea în mișcare a acțiunii penale față de inculpații Munteanu Michael Paul zis 'Miki', Chiru Adrian și Ionuș Raul Ioan zis 'Cuchi, pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc și de mare risc și efectuare, fără drept, de operațiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive," se arată într-un comunicat al instituției.

Potrivit procurorilor, există suspiciunea rezonabilă că începând cu anul 2016 inculpații au constituit pe raza muncipiului Sibiu un grup infracțional organizat care a desfășurat în mod coordonat activități pe linia traficului de droguri și efectuării de operațiuni cu substanțe psihoactive, grupare pe care membrii acesteia au căutat să o extindă teritorial, atât din perspectiva surselor de aprovizionare (deopotrivă interne și externe), cât și prin prisma modalităților de distribuție.

Inculpații au comercializat cannabis la prețul de 80/gram și substanțe cu efect psihoactiv pentru prizat (cu efecte asemănătoare cocainei) la prețul de 120-130 lei/gram, pe raza municipiului Sibiu și a localității Cisnădie, de unde provin majoritatea membrilor grupării, mai spun procurorii.

Acestia au acționat într-un mod precaut, comercializând drogurile și substanțele susceptibile de a avea efecte psihoactive numai către persoane de încredere și după stabilirea în prealabil a locațiilor unde urma a se realiza tranzacția. De asemenea, contactele telefonice se purtau numai prin intermediul unor persoane cunoscute, aflate în cercul de apropiați ai traficanților, aceștia refuzând orice contact direct cu cumpărătorii pe care îi întâlneau pentru prima dată.

Ieri, 22 mai, procurorii D.I.I.C.O.T.—Biroul Teritorial Sibiu împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul SCCO Sibiu au efectuat  percheziții domiciliare la imobilele folosite de către inculpați, ocazie cu care au fost identificate pachete și cutii cu substanțe vegetală suspecte, cutii cu substanțe pulverulente, fragmente vegetale porționate, comprimate, cântare electronice cu urme de fragmente vegetale, ambalaje destinate porționării și vânzării drogurilor, 21 telefoane mobile, laptop-uri, tablete, precum și 25 de cartușe de calibrul 9 mm.

"În cursul zilei de astăzi, inculpații Barbu Florin Iancu, Tănăsie Adrian, Adami Georg Andreas, Diaconu Iulian Ovidiu și Sander Jurgen Valentin vor fi prezentați Tribunalului Sibiu cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile. Totodată, procurorii D.I.I.C.O.T.—Biroul Teritorial Sibiu vor solicita instanței de judecată arestarea preventivă în lipsă a inculpaților Munteanu Michael Paul, Chiru Adrian și Ionuș Raul Ioan, pentru o perioadă de 30 de zile," se mai arată în comuncatul de presă amintit.

Suportul tehnic a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale. Acțiunea a fost efectuată cu sprijinul polițiștilor de combatere a criminalității organizate din Alba Iulia și Hunedoara și ai Inspectoratului de Poliție Județean Sibiu.

foto arhivă

Cauți un loc de muncă sau vrei un job mai bun? Pe turnulsfatului.ro/locuridemunca ai de unde alege. Wenglor, Stefanini, Takata, Gnoato Est, RSK Development, Arvato Bartelsmann, Fântânița Haiducului, Harting, Unimat, Compa, Soma, Kulinarium, Expertarom, Astra Film, Hilton, Flaro, SmileCredit, Carrefour, Donuterie, Standard 8, Einstein și alții angajează acum.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus