Marţi,
19.03.2024
Innorat
Acum
5°C

ACTUALIZARE Incident la telecabina de la Bâlea. Turiștii răniți sunt din România, Ungaria și Norvegia

ACTUALIZARE Incident la telecabina de la Bâlea. Turiștii răniți sunt din România, Ungaria și Norvegia

ACTUALIZARE ora 17.30 - La Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu au ajuns in total 5 pacienți, toți conștienți, dintre care un bărbat și patru femei. Bărbatul a fost diagnosticat cu fractură de rotulă și va rămâne internat în cadrul Secției Clinice Ortopedie. Cele patru femei sunt din București, Sibiu, Ungaria și Norvegia. Pacienta din Norvegia, în vârstă de circa 60 de ani, va rămâne de asemenea internată, fiind diagnosticată cu traumatism toraco-lombar și fracuri costale. Celelalte 3 femei au fost diagnosticate cu traumatisme și contuzii, nu au nevoie de internare și vor pleca cu recomandări.

ACTUALIZARE ora 16.15 - Echipajul Elicopterului SMURD a acordat îngrijiri medicale de urgență unei femei, care prezenta dureri la membre, aceasta fiind transportată la spitalul din municipiul Sibiu. Un bărbat care se afla la Balea Lac a fost coborât de către echipele de intervenție și preluat de către echipajul Smurd Săliște, care i-a acordat îngrijiri medicale și îl transportă la spital, acesta prezentând suspiciune de fractură la unul dintre brațe. Alte 32 de persoane, care se aflau la Bâlea Lac, au fost conduse de către echipele de intervenție și transportate la Bâlea Cascadă, în condiții de siguranță.

ACTUALIZARE ora 14.40 - Numărul răniților se ridică la șapte. În afară de cele patru persoane care au avut nevoie de îngrijiri medicale la Bâlea Cascadă, sunt alți trei răniți la Bâlea Lac.

Telecabinele merg în sincron sus/jos, iar în momentul defecțiunii tehnice, ambele instalații pe cablu se aflau la sosire. Atât telecabina de la Cascadă, cât și cea de la Lac s-au ciocnit de zid.

Pentru acordarea ajutorului medical răniților de la Bâlea Lac se deplasează un elicoper SMURD. Transfăgărășanul este în continuare închis.

ACTUALIZARE, ora 14.00

Din primele informații, sunt patru victime în urma incidentului. Un copil de patru ani are  fractură de piramidă nazală, un bărbat are fractură la un picior, o femeie acuză dureri la picioare, iar o femeie prezintă dureri la coloana vertebrală.

 

Știrea inițială:

SMURD Avrig, o mașină de la Serviciul Județean de Ambulanță și o echipă Salvamont intervin la telecabina care face legătura dintre  Bâlea Cascadă și Bâlea Lac. Patru turiști sunt răniți după ce, din cauza unei defecțiuni a telecabinei, aceasta nu s-a oprit și s-a lovit de zidul construcției.

Din primele informații, un turist are un picior rupt, iar un copil s-a lovit la față. Se deplasează la Bâlea în aceste momente și SMURD Sibiu cu echipajul de terapie intensivă mobilă.

foto: Arhivă

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

13 comentarii

un sibian

Acum 6 ani

sicriu pe cablu e telecabina aia!! cate veri a vazut??? cred ca trebuia sa iasa la pensie inca de cand era bunica fata mare!! AAAAAAALO!! Autoritatile!!! ceva investitii pentru siguranta turistilor? noi platim de ne sar capacele pentru o calatorie cu sicriul ala!!!
Raspunde

ra

Acum 6 ani

iscir-ul merg la cefele si ciolan si da autorizare
Raspunde

sibian

Acum 6 ani

Telecabina lovita, drumul inchis, conditii optime pentru turism. Impozite platim in rest ce mai conteaza?
Raspunde

Ca la voi la nimeni

Acum 6 ani

Și care e legătura între impozit și telecabina? Noaptea mintii la români :)
Raspunde

bine

Acum 6 ani

modelul acesta de conserva zisa telecabina numai pe la noi se foloseste. cine pyla e la iscir ?
Raspunde

anonimul cel furios si merele de smoala

Acum 6 ani

Citat din articol "Un bărbat care se afla la Balea Lac a fost coborât de către echipele de intervenție și preluat de către echipajul Smurd Săliște, " Domnule Bratu, ai vazut vreodata in viata ta harta Judetului Sibiu ? De ce nu ai scris ca intervine SMURD Copsa, sau Dumbraveni ? Ai vreo vaga idee despre orasul Avrig ?
Raspunde

Alin Bratu

Acum 6 ani

Răspunsul este afirmativ la prima întrebare. În ceea ce privește a doua întrebare, acesta este comunicatul transmis de Inspectoratul pentru Situații de Urgență Sibiu.
Raspunde

un turist

Acum 6 ani

Am plecat de la Balea Lac la vreo 10-15 minute dupa accident. Deja multi oameni incepusera sa coboare pe jos. Sunt 12 km pana la Balea Cascada, iar pe primii 2,5 de sus trebuie mers si prin zapada. Am facut pe jos 2,5 km pana la motocicleta, cam 30 min, apoi inca vreo 10 minute pana la Balea Cascada. In 50 de minute nu venise nici un utilaj sa traga betoanele care blocheaza drumul, ca sa poata trece un microbuz si sa ia oamenii de pe drum.
Raspunde

john doe

Acum 6 ani

Adevarul este ca instalatia de la Balea e praf si pulbere iar cei care o administreaza la fel."Conservele" alea sunt bombe cu ceas si din "fericire" s-au stopsit la sosire. E timpul sa-i traga pe nenorocitii aia cineva la raspundere pentru ca au devenit in timp niste "baroni" protejati de lege in zona Balea.Acest Arnold vorbeste si se poarta urat cu TOTI cei care urca,favorizeaza urcarea doar pentru cei care-i calca pragul cabanei. Aceasta arie protejata este asaltata iarna de zgomotul infernal al snowmobilelor pastorite de Arnold fapt care este interzis de lege.Sper ca pe aceasta cale sa se faca ceva cu instalatia respectiva sa nu se mai intample si alte nenorociri.Cei care i-au dat avizele pe bani sa raspunda si ei.Inca o data ne-am facut de rahat in fata strainilor care ne viziteaza tara prin lipsa de interes si interesul nemarginit pentru profit. Rusine mai Arnold!!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus