Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
15°C

Elevii școlii de dans „Ioan Macrea” reprezintă Sibiul pe scena din Grecia

Elevii școlii de dans „Ioan Macrea” reprezintă Sibiul pe scena din Grecia

30 de elevi ai Școlii de Dans „Ioan Macrea”, cu vârste cuprinse între 10 și 17 ani, reprezintă Sibiul la cea de-a XXVI-a ediție a Festivalului Internațional de Dans „Hanioti” din Grecia. Pentru elevii Școlii „Ioan Macrea” acest festival marchează prima participare la un eveniment din străinătate și vine după ce, în luna aprilie, au obținut Premiul I la festivalul sibian „Împreună prin Artă” – Secțiunea Dans.

În urmă cu cinci ani, Sibiul se îmbogățea cu o școală de dans, ce purta numele maestrului coregraf „Ioan Macrea”. Cu multă dăruire, cu o muncă extraordinară, profesorii coordonatori și sutele de elevi ce au trecut pragul școlii au demonstrat că performanța și dragostea pentru dans și pentru tradițiile românești există de la vârste fragede. Confirmarea o avem și în aceste zile, când 15 perechi de dansatori, coordonați de profesor Livia Tarcea, participă la Festivalul Internațional „Hanioti”.

ioan macrea dans popular

Sibienii au ocazia să evolueze în fiecare zi de festival, astfel: luni, 29 mai  - la parada și spectacolul în aer liber, din piața centrală a localității Hanioti; marți, 30 mai – spectacol în Polychrono; miercuri, 31 mai 2017 – spectacol în Paliouri; joi, 1 iunie 2017- spectacol în Hanioti. Programul prezentat de elevii Școlii „Ioan Macrea” va aduce în prim plan dansuri tradiționale din Mărginimea Sibiului și din Banat, iar programul coregrafic va fi completat cu cântece populare, interpretate de Gabriela Oancea.

Festivalul Internațional de Dans „Hanioti” este unul binecunoscut în spațiul european, fiind cuprins în calendarul Folklore Festival Association. Manifestarea este deschisă ansamblurilor folclorice cu specific coregrafic sau muzical (vocal și instrumental), soliștilor, precum și grupurilor axate pe alte stiluri muzical-coregrafice. Ediția din acest an a festivalului reunește peste 800 de participanți din diferite țări.

dans ioan macrea

Școala de Dans „Ioan Macrea” a fost înființată în anul 2012, în memoria maestrului Ioan Macrea. În cadrul instituției se organizează cursuri de dans popular pentru copii, adolescenţi şi adulţi, iar secţia coregrafică include şi clase de balet şi dans modern. Anual sute de copii aleg să urmeze cursurile de dans ale Școlii „Ioan Macrea”, unde deprind jocuri populare şi obiceiuri de la absolvenți de Liceu Pedagogic și Facultăți de Coregrafie, profesionişti din rândurile Junilor Sibiului.

Cauți un loc de muncă sau vrei un job mai bun? Pe turnulsfatului.ro/locuridemunca ai de unde alege. Continental, Stefanini, Compa, Takata, RSK Development, Fântânița Haiducului, Harting, Compa, Soma, Kulinarium, Expertarom, Astra Film, Hilton, Flaro, SmileCredit, Carrefour, Standard 8, Einstein și alții angajează acum.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus