Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
19°C

Un milion de lei: Aleea Frații Buzești intră în reparație capitală

Un milion de lei: Aleea Frații Buzești intră în reparație capitală

Contractul de reabilitare a străzii Aleea Frații Buzești a fost atribuit unei asocieri de firme sibiene, în urma unei proceduri de achiziție publică. Lucrările ar urma să fie finalizate în cursul acestui an, valoarea acestora fiind de aproape un milion de lei, fără TVA.

Pentru strada pe care rețelele de apă, canal și gaz au fost deja înlocuite, ordinul de începere a lucrărilor urmează să fie emis pe 31 mai, anunță reprezentanții Primăriei Sibiu. Termenul de finalizare a lucrărilor este de patru luni, iar valoarea contractului este de 951.000 de lei, fără TVA (față de 1,4 milioane de lei, estimarea de dinaintea licitației). Contractul a fost semnat în 24 mai cu asocierea firmelor sibiene Comtram SA și Electric Serv SRL.

Lucrări așteptate

Pe strada cu o lungime de 531 de m, trotuarele urmează a fi amenajate la o lățime de 1,5 metri, se arată în studiu de fezabilitate al lucrării adoptat de consilierii locali în august 2016. ”În fața bisericii Înălțarea Domnului, cu acces din bulevardul Mihai Viteazul, pe o lungime de 70,5 metri, strada va avea lățimea părții carosabile de 6 m în dublu sens și vor fi amenajate spații de parcare perpendiculare în număr de 35 de locuri (15 locuri de parcare pe partea cu biserica, respectiv 20 de locuri de parcare pe partea opusă)”, se mai arată în documentul adoptat de CL Sibiu.

Cablaj metropolitan și iluminat nou

Proiectul de reparare capitală a Aleii Frații Buzești prevede și realizarea rețelei de cablaj metropolitan (coborârea firelor în subsol). Această rețea va fi montată sub trotuar. Totodată, studiul de fezabilitate adoptat prevede și montarea de 20 de stâlpi noi de iluminat cu 28 de corpuri de iluminat (opt stâlpi vor avea câte două lămpi). Iluminatul este prevăzut a fi realizat tot cu lămpi ”clasice”, cu vapori de sodiu.

 

Cauți un loc de muncă sau vrei un job mai bun? Pe turnulsfatului.ro/locuridemunca ai de unde alege. Continental, Stefanini, Takata, Compa, RSK Development, Fântânița Haiducului, Harting, Compa, Soma, Kulinarium, Expertarom, Astra Film, Hilton, Flaro, SmileCredit, Carrefour, Standard 8, Einstein și alții angajează acum.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

Cacabulea

Acum 6 ani

Comtram este cea mai abjecta firma, plina de nespalati, analfabeti, jegosi si cretini oameni. Intr-un cuvant, o firma puternica rromaneasca!
Raspunde

...

Acum 6 ani

sa-si bage aia de la primarie cu babaciunea in frunte lampile cu vapori in koor si in sb sa monteze doar lampi cu led.
Raspunde

Adriana Berghezescu

Acum 6 ani

Uite cum se sifoneaza banii nostri, in loc sa se faca piste de biciclete suspendate si centre pentru bloggeri, acestea sunt viitorul! Gheieli şi barbite!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus