Joi,
18.04.2024
Innorat
Acum
5°C

Vin chinezii! China Investment Corporation cumpără de la americani peste 100.000 de metri pătrați de spații logistice din România

Vin chinezii! China Investment Corporation cumpără de la americani peste 100.000 de metri pătrați de spații logistice din România

Fondul severan al Chinei (China Investment Corporation) a ajuns la un acord de preluare a companiei logistice Logicor de la fondul american Blackstone pentru 12,25 miliarde de euro, scrie Financial Times, citat de zf.ro. Logicor este prezent şi în România, având peste 100.000 de metri pătraţi de spaţii logistice şi industriale în Sibiu și alte trei orașe şi deţine mai mult de un milion de metri pătraţi de teren pentru dez­voltare, conform site-ului companiei.

Printre cei mai importanţi chiriaşi pe care Logicor îi are în România se numără companiile de logistică Rhenus Logistics şi CTDI, transportatorul Euroccoper, Profi Rom Food, co­pania care administrează reţeaua de supermarketuri Profi, şi operatorul de servicii de dializă Fresenius.

Inițial, Logicor vedea un potenţial ridicat în piaţa din România, unde prin achizţii de terenuri şi dezvoltările preluate de la austrieci a ajuns la un milion de metri pătraţi. „Am achiziţionat patru parcuri (industriale – n. red.) în România, de aproximativ 98.500 de metri pătraţi închiriabili în locaţii strategice. Suntem încă în proces de pre­luare a ultimului activ cu potenţial de dezvoltare – Bucharest Distribution Park din Mogoşoaia. De asemenea, ne-am asigurat terenuri în Braşov, Sibiu, Glina, Bucureşti şi Timişoara şi am ajuns la un total de peste un milion de metri pătraţi“, spunea în urmă cu doi ani Roman Skowronski, head of asset manage­ment pentru Europa Centrală şi de Est în cadrul Logicor, citat de zf.ro.

Foto: Economica.net

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

5 comentarii

politrucul

Acum 6 ani

Mno las' ca va învață chinezii, ceea ce n-or foat in stare sa va învețe părinții vostri, MUNCA !...
Raspunde

Thom

Acum 6 ani

Munca ieftina, multa, si proasta ! Degeaba au cea mai veche cultura si limba in functiune, tot nu domina nimic, exceptie capitol ''chinezarii''.
Raspunde

a

Acum 6 ani

severan... adica care este sever...
Raspunde

Matyas Andrei

Acum 6 ani

A ajuns invazia-chinezeasca-acum tinete ca vin rasa galebena.
Raspunde

mama mare

Acum 6 ani

Asta din cauza ca romanii mai stau in strainatate si isi fac firme in loc sa stea aici si sa faca treaba . Deci de ce va mirati ?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus