Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
15°C

Dosar la Poliție: au „spălat“ trei milioane de lei pentru a scăpa de dările la stat

Dosar la Poliție: au „spălat“ trei milioane de lei pentru a scăpa de dările la stat

Doi oameni de afaceri din Sibiu au fost reținuți de autorități după ce polițiștii Serviciului de investigare a criminalității economice au descoperit că aceștia au scos trei milioane de lei din țară, cu scopul de a nu plăti impozitele aferente obținerii acestor sume.

Potrivit polițiștilor sibieni, cei doi oameni de afaceri, în vârstă de 38, respectiv 49 de ani, au scos cele trei milioane de lei, din țară, în perioada 2012 – 2013. Bărbatul în vârstă de 38 de ani, administrator al unei societăți comerciale din Sibiu, a creat împreună cu partenerul său, administrator al unei societăți comerciale din afara țării, un circuit economic fictiv: firma din străinătate a emis mai multe facturi fără corespondent în realitate, facturi degrabă achitate de societatea din Sibiu. „În acest context, (…) societatea comercială sibiană ar fi fost devalizată cu aproximativ 3.000.000 de lei, bani transferați în afara țării, în conturile celeilalte societăți comerciale, bani retrași ulterior în numerar de bărbatul de 49 de ani. Totodată, prin evidențierea operațiunilor fictive derulate în numele societății comerciale din județul Sibiu, s-a creat un prejudiciu bugetului de stat în valoare de aproximativ 1.500.000 de lei, prejudiciu pentru care au fost propuse măsuri de aplicare a sechestrului asigurator“, se arată într-un comunicat emis de polițiștii sibieni. Reținuți pentru 24 de ore în cursul zilei de marți, cei doi urmează a fi prezentați judecătorului de drepturi și libertăți al Tribunalului Sibiu în cursul zilei de miercuri, când procurorii vor solicita arestarea preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

 

Dacă ești în căutarea unui loc de muncă sau dacă vrei un job mai bun pe turnulsfatului.ro/locuridemunca ai de unde alege. Continental, Wenglor, Stefanini, Takata, Gnoato Est, RSK Development, Arvato Bartelsmann, Fântânița Haiducului, Harting, Unimat, Compa, Harley Burger, Soma, Kulinarium, Expertarom, Astra Film, Hilton, Flaro, SmileCredit, Carrefour, Donuterie, Standard 8, Einstein și alții angajează acum.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

7 comentarii

Cl. Anul Politic

Acum 6 ani

Dar marile magazine și multinaționalele care scot profituri uriașe la noi și le transferă în țările lor de ce nu pățesc niciodată nimic ?
Raspunde

Savafoot

Acum 6 ani

Profitul e profit , el poate fi scos din tara dupa plata impozitului pr profit care acum e de 5%. Ceea ce au facut ei este tranzactie fictive si au scos capital tocmai pt a nu fi platite impozite.... De ce oare comenteaza aici toti habarnistii??
Raspunde

Cisnadian fără acte

Acum 6 ani

Si cică ăștia, se numesc "dezvoltatori imobiliari"
Raspunde

konrad

Acum 6 ani

Hipermarketurile fac exact acelasi lucru prin contracte fictive in offshore.
Raspunde

Savafoot

Acum 6 ani

Bine ! Las-o asa, nu o sa iti fac eu acum educatie economica gratuit!! Habar nu ai ce vorbesti..Multinationalele au cu totul alt sistem de a minimiza profitul , nu fac facturi fictive, vorbesti si tu ce auzi...
Raspunde

Alzara-1918

Acum 6 ani

Au încercat iobagii metoda stăpânilor Qout licet Iovi non licet bovi .
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus