X
inundatii medias 3

Mediaș: cele mai ample inundații din ultimii 25 de ani în centrul orașului | Foto

În urma unei ploi cu o intensitate mare pe parcursul a aproximativ un sfert de oră, zona centrală și zona străzilor Aviației, Trandafirilor, Gheorghe Lazăr din Mediaș au fost inundate. Apa a ajuns să măsoare o adâncime și de 20 – 30 de cm, fiind inundate și câteva curți.

În cazul străzii Petofi Sandor din centrul istoric al Mediașului este pentru prima dată în perioada post-decembristă când precipitațiile produc astfel de inundații. Autoritățile bănuiesc faptul că s-a ajuns la această situație și datorită unei posibile colmatări a rețelelor pluviale. În plus, în zona centrală rețelele sunt subdimensionate. Programul din fondurile europene derulat anii trecuți nu au vizat și intervențiile la rețelele din centrul orașului.

inundatii medias 4

În zona Automecanica astfel de inundații generate de ploi torențiale s-au mai înregistrat și anul trecut, proporțiile acestor inundații fiind chiar mai mari decât cele de ieri (de această dată, apa nu a mai intrat și în curțile oamenilor). Rețelele din zonă sunt afectate și de lucrările de modernizare a căii ferate, lucrări în urma cărora s-a intervenit defectuos la o parte din rețelele de canalizare pluvială.

Contactat de Turnul Sfatului, primarul Mediașului, Gheorghe Roman, anunță că a cerut conducerii Apa Târnavei Mari (instituția care administrează rețelele de apă și canal) un plan de intervenții la rețelele pluviale, plan care să fie implementat începând de miercuri.

Inundațiile au avut loc la o zi după ce conducerea orașului a organizat mai multe evenimente publice pentru a celebra 750 de ani de la prima atestare documentară a localității.

Sursa foto: Remus Porumbăcean

inundatii medias 6 inundatii medias 5 inundatii medias 2 inundatii medias 1

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

2 opinii

  1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

    Ella Manu

    Răilor, sunteti niște cârcotași! Bucurați-va ca “avem” echipa in a doua jumătate a clasamentului Ligii Naționale la fuga dupa cotca, si acolo face “jocurile”….

  2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

    Eu cred ca le este ciuda ca Mediasul va avea echipa de canotaj si flota in curand. Se aude ca Meditur va inlocui autobuzele si troleibuzele cu ambarcatiuni cu vasle.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
  • Sibiu
  • Contact