Vineri,
29.03.2024
Innorat
Acum
13°C

Începând de mâine, peste 200 de polițiști, jandarmi și pompieri vor patrula zilnic centrul Sibiului. Până și brigada antitero e gata să intervină

Începând de mâine, peste 200 de polițiști, jandarmi și pompieri vor patrula zilnic centrul Sibiului. Până și brigada antitero e gata să intervină

Conducerea Inspectoratului de Poliție al Județului Sibiu, cea a Inspectoratului Județean de Jandarmi Sibiu, susținută de Gruparea Mobilă Brașov, și cea a Inspectoratului pentru Situații de Urgență Sibiu au organizat astăzi o conferință de presă comună prin care au vrut să asigure sibienii și turiștii că se iau măsuri ample pentru ca Festivalul Internațional de Teatrul să se desfășoare fără probleme.

Tiberiu Ivancea, șeful IPJ Sibiu, a anunțat că peste 80 de polițiști vor supraveghea zilnic evenimentele din oraș. Acesta a recomandat sibienilor să aibă răbdare în trafic, să se informeze atunci când pleacă de acasă cu privire la restricțiile de circulație din zona centrală, să nu lase bunuri la vedere când parchează mașina și să folosească, dacă pot, cât mai mult autobuzele.

”Ne vom concentra în mod deosebit pe locațiile unde se vor desfășura spectacole în aer liber”, a declarat col. Gabriel Șerban, din partea Grupării de Jandarmi Mobilă Brașov.
”Noi am catalogat acest eveniment drept unul cu grad mediu de risc, având în vedere ce s-a întâmplat recent pe plan internațional la evenimente similare. Ați văzut că atacurile teroriste sunt greu de prevăzut”, a declarat și Costel Dogaru, șeful Jandarmeriei Sibiu. Acesta a mai menționat că accesul publicului la spectacolele în aer liber nu va fi îngrădit în nici un fel, nu se vor face filtre sau percheziții fără un motiv anume, însă recomandă spectatorilor să nu vină cu rucsaci sau obiecte voluminoase.

În plus, o unitate de intervenție antitero va fi tot timpul gata de acțiune, la Sibiu. Acestea sunt însă măsuri obișnuite pentru un eveniment de anvergura FITS și au fost luate și la edițiile precedente.

Nu în ultimul rând, Cosmin Balcu, șeful ISU Sibiu, a anunțat că în ultimele zile s-au făcut controale amănunțite la toate sălile de spectacol și spațiile indoor unde vor avea loc evenimente. Verificările s-au încheiat doar cu recomandări și consiliere de specialitate.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus