X
FITS 2017 (5)

FOTO – FITS2017, deschidere cu 10.000 de spectatori

Peste 10.000 de oameni au venit să ia parte la prima zi a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu. Localnici obișnuiți ca festivalul să-i surprindă, dar și turiști curioși.

Seara a început cu fanfare și dansuri exotice, pe străzile burgului medieval, cu trupa Waka Chiré Band din Guadalupa. Trupa a mai luat parte la evenimente importante din S.U.A. și China și a dansat pentru prima dată în Europa cu ocazia participării la Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu.

SAMBA

Au urmat, pe pietonala Bălcescu, spaniolii de la Tutatis, cu Dansul Urșilor din Pirinei. Spectacolul se bazează pe sărbătorile dedicate urșilor, organizate în diverse zone din munții Pirinei, în luna februarie a fiecărui an.

ursi

Spectatorii care au umplut străzile până la refuz au însoțit apoi o trupă de acrobați francezi. Au adus o lume acvatică într-un show cu lumini și mișcări spectaculoase. O paradă de lumini impresionantă, purtată de ritmurile tobelor taiko și de sunetele electro, acompaniată de Diavoli de Mare pe picioroange, meduze, steluțe strălucitoare și de un cal de mare maiestuos.

FITS 2017 (8) FITS 2017 (9) FITS 2017 (10) FITS 2017 (7) FITS 2017 (6) FITS 2017 (5) FITS 2017 (4) FITS 2017 (3) FITS 2017 (2) FITS 2017 (1)

Spectacolul de stradă care a deschis ediția a 24-a i-a ținut cu sufletul la gură pe cei prezenți. Acrobații au condus motocicletele pe sârmă și și-au făcut numerele la 62 de metri în aer, deasupra Pieței Mari. Reprezentația a inclus un număr pe un balansier gigant, în vârful căruia acrobatul a avut un solo de trompetă.

FITS 2017 (13) FITS 2017 (12)

Prima zi s-a terminat cu un concert de muzică fado, genul care a cucerit inimile Europei anul acesta, la Eurovision, dar și cu un foc de artificii.

Accesul la spectacolele de stradă este gratuit. Biletele pentru reprezentațiile din interior au prețuri între 20 și 40 de lei.
Festivalul Internațional de Teatru se va încheia în 18 iunie. Până atunci, cele mai mari nume ale scenei românești, dar și companii de renume din străinătate, își vor prezenta spectacolele la Sibiu.

Una dintre cele mai așteptate reprezentații este „N-ai tu treabă!”, o adaptare scrisă de Cătălin Ștefănescu, după „Dănilă Prepeleac” de Ion Creangă, pusă în scenă de Teatrul ACT, în regia lui Alexandru Dabija. „Pentru mulți dintre noi, azi, minunata poveste a lui Creangă poate să pară ceva nostim, dar de o dezarmantă naivitate. Însă, pe cărările și ocolișurile sale, se ivesc întrebări valabile de cînd lumea. De ce nu se potrivește o socoteală simplă, făcută acasă, cu cea din tîrg? De ce furtul de la cineva care a agonisit avere poate fi considerat un lucru justificat? De ce trage norocul doar la unii? De ce se spune că banul e ochiul dracului? Pentru toate problemele astea, și pentru multe altele, la noi există un răspuns suveran: N-ai tu treabă!”, spune Cătălin Ştefănescu.

Teatrul Nottara București prezintă „Iarna”, în regia lui Mihai Măniuțiu. Spectacolul se concentrează pe dialogul interior al ființei cu destinul său și cu moartea. Într-un decor abstract și ascetic, evoluează, în universuri paralele, corpuri reale și fastasmice, care ne vorbesc despre nevoia de celălalt.

Patru zile de festival îi sunt dedicate unuia dintre cei mai mari creatori de circ din lume, David Dimitri. Spectacolelel omului-circ vor avea loc la Baza Hipică Sibiu din cartierul Vasile Aaron.

Peste 500 de evenimente din 72 de țări, în 71 de spații de joc, cu o medie estimată a spectatorilor de 68.000 pe zi, vor avea loc la cea de a XXIV-a ediție a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu.

PROGRAMUL ZILEI DE SÂMBĂTĂ POATE FI CONSULTAT AICI

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

11 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Ridichie Iglesias

  Vor numara si trecatorii din zona unde se va tine spectacolul in aer liber si la nevoie si pe cei care trec prin apropierea locurilor unde vor fi spectacole in sala.
  Asta e singurul lucru pozitiv cu care se pot lauda alesii nostri pentru ca in rest nu prea.

 3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Je!

  Pe Vasile Milea intampinam vizitatorii cu niste transee pe care nimeni din minunata primarie nu le baga in seama inca de la formare! Dar avem circ si covrigi pe centru..

 4. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 5. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 6. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  (-)

  @ciuma roșie: “sugaciule” fii modest si recunoaște ca tu esti primul dintre cei doi rahatei, si generos, devoaleaza-ti si celelalte noua nickuri!

 7. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Stef

  Daca Circul e Teatru atunci da, a fost din belsug. Departe de asteptari, zbengaieli in strada, pentru copii de pana la 10-12 ani.

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 8. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Contact