Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
14°C

Sesizări la DGASPC Sibiu: 10 copii, exploatați prin muncă

Sesizări la DGASPC Sibiu: 10 copii, exploatați prin muncă

Din luna ianuarie și până în prezent, la DGASPC Sibiu au fost înregistrate șase sesizări de exploatare prin muncă a copiilor, acestea făcând referire la un număr de 10 copii. Dintre acestea, două sesizări s-au confirmat. Pentru un singur copil s-a instituit măsură de protecţie la Centrul de Primire în Regim de Urgenţă „Prichindelul” Sibiu, restul copiilor au rămas în familiile biologice, beneficiind de servicii şi prestaţii sociale din partea Serviciilor Publice de Asistenţă Socială (SPAS-uri locale) de la domiciliul acestora, precum şi de monitorizare din partea DGASPC Sibiu.

„Copiii au nevoie de copilărie, trăită printre jucării, jocuri şi cărţi. Copiii au nevoie de afecţiune, un cămin şi multă iubire. Copiii trebuie să rămână copii, nu unelte. Noi, adulţii, avem responsabilitatea de a le asigura condiţiile de trai necesare, pentru ca aceştia să se bucure de frumuseţea unei copilării fericite”, sunt de părere reprezentanții DGASPC Sibiu.

În fiecare an, în 12 iunie, se marchează ziua mondială pentru combaterea exploatării prin muncă a copiilor. „Fenomenul exploatării prin muncă afectează un număr însemnat de copii, însă este greu de monitorizat, având în vedere că folosirea copilului în gospodărie sau la muncă ține de normalitatea mediului rural și aproape nimeni nu o raportează ca abuz”, mai spun reprezentanții DGASPC Sibiu.

„Stop exploatării prin muncă a celor mai fragede şi delicate fiinţe umane”, spune directorul general DGASPC Sibiu, Laura Camelia Vîlsan.

Pentru a reclama orice formă de abuz asupra minorilor este la dispoziție Telefonul Copilului – 0269983. Acest număr de telefon poate fi apelat de luni până duminică în intervalul orar 07:30 – 22:00, de către orice persoană (adult sau copil ) de oricine dorește să sesizeze situația unui copil abuzat, neglijat, aflat în situație de risc sau în dificultate.

Sursa foto

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus