Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
9°C

A început sezonul israelian la FITS. Grație și tehnică în dans

A început sezonul israelian la FITS. Grație și tehnică în dans

Cea de-a patra zi a ediției din anul acesta a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu a debutat cu deschiderea oficială a Bursei de Spectacole. Timp de cinci zile, specialiști din domeniul cultural, artiști, operatori și manageri de instituții culturale se întâlnesc pentru a schimba idei, opinii și pentru a crea colaborări. Noutatea acestui an o reprezintă secțiunea de „Speed Networking”, o ocazie pentru artiști și producători de evenimente să se întâlnească, pentru zece minute, cu reprezentanți ai unor instituții culturale prestigioase, din întreaga lume.

„Cultura este o miză a diversității. Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu și Bursa de Spectacole de la Sibiu sunt proiecte care demonstrează acest lucru. Cultura trebuie abordată într-o viziune sistemică, atât la nivel macro, cât și la nivelul instituțiilor. Ea este o componentă vitală a sistemului social și determină toate celelalte elemente - economice, demografice, sociale”, a transmis Erwin Șimșensohn, Secretar de Stat al Ministerului Culturii și Identității Naționale din România. George Banu s-a aflat în dialog cu Pippo Delbono, la Librăria Habitus, după proiecția în premieră mondială a filmului „Vangelo” - o discuție caldă despre explorarea artistului în domeniile teatrului, dansului, muzicii și cinematografiei.

Sarbatori-fericite1Maria-Stefanescu Foto: Maria-Stefanescu

Spectacolul „Sărbători fericite”, după textele lui Neil LaBute, în regia lui Cristian Juncu, a marcat o altă premieră: Raluca Cristina Cornea, câștigătoarea campaniei „Fii parte din poveste”, desfășurată de FITS, a fost distribuită într-un rol din spectacol, apariția ei fiind apreciată de publicul prezent în sala naționalului sibian. „Înainte de spectacol am fost foarte liniștită, n-aveam emoții, însă înainte cu câteva momente să intru pe scenă am simțit că nu mai sunt atât de liniștită. A fost o experiență extraordinară, iar momentul în care am văzut toată sala aplaudând, la final, a fost unul foarte special pentru mine”, a declarat Raluca Cornea după spectacol.

Sarbatori-fericite020©Mihaela-Marin Foto: Mihaela-Marin

Sezonul israelian a început luni, 12 iunie, cu spectacolul-eveniment „Vertigo 20”, care marchează douăzeci de ani de căutări artistice ale lui Noa Wertheim, coregraf al companiei Vertigo, din Israel. Cei unsprezece dansatori au fost rechemați de nenumărate ori la rampă de către public, cei mai mulți dintre spectatori dorind să revină pentru cel de-al doilea spectacol al companiei, „Yama”, ce a avut loc ieri,13.

Vertigo-20-0026-foto-Paul-Baila Paul Băilă

Ziua a cincea își așteaptă spectatorii atât la evenimentele stradale, cât și la spectacolele indoor. „Cel mai mare Gulliver”, „Simfonia corpului”, „Controversa de la Valladolid” sau „Perfecțiunea imperfecțiunii” sunt doar câteva dintre reprezentațiile din săli, în timp ce, pe străzile Sibiului, poveștile itinerante vor face, din nou, deliciul publicului.

Din-ograda-hai-hui-pe-strada-Cristi-Cojocariu-34 Foto: Cristi-Cojocariu

Accesul publicului la evenimentele de stradă, programate în cadrul Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu, este gratuit. Pentru spectacolele de interior, accesul se face pe baza tichetelor emise la Agenţia Teatrală din Sibiu, str. Nicolae Bălcescu nr. 17, în următorul interval: zilnic, de la ora 9:00 - 20:00, până în data de 18 iunie, inclusiv. Bilete pot fi achiziționate și online, prin portalul www.eventim.ro, sau din reţeaua naţională a magazinelor Germanos, Orange şi Vodafone, Librăriile Humanitas şi Cărtureşti.

Programul de spectacole al Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu poate face obiectul unor modificări, iar varianta actualizată a acestuia va fi disponibilă în timp util pe www.sibfest.ro.

Foto principală: Paul Băilă

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus