Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

Curățenie exemplară în centru

Curățenie exemplară în centru

Vizita premierului Luxemburgului, Xavier Bettel și a președintelui Klaus Iohannis în Sibiu a determinat administrația locală să pregătească centrul orașului în cele mai mic detalii. A fost spălat pavajul din Piața Mică și Piața Mare, a fost scoasă inclusiv iarba dintre pietre, geamurile primăriei au fost spălate și s-au făcut retușuri pe fațada clădirii. Cea mai importantă decizie a fost scoaterea mașinilor din Piața Mică.

piata mica (1)

 

Președintele Klaus Iohannis îl primește vineri la Palatul Cotroceni pe premierul Luxemburgului, Xavier Bettel, urmând ca sâmbătă cei doi oficiali să viziteze Sibiul.

Oaspetele din Luxemburg va participa sâmbătă la masa rotundă cu tema “Sibiu– Destinație europeană pentru investiții, cultură și turism”, în sala de Consiliu a Primăriei Sibiu. Tot sâmbătă, directorul Teatrului din localitatea Esch sur Alzette din Luxemburg, Charles Muller și directorul Teatrului Național Radu Stanca Sibiu,  Constantin Chiriac vor primi distincția din partea Președintelui României și respectiv din partea Prim Ministrului luxemburghez.

Seara, premierul din Luxemburg va urmări o piesă de teatru susținută de teatrul din Esch sur Alzette, în cadrul festivalului Internațional de Teatru.

piata mica fara masini

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

13 comentarii

mihai

Acum 6 ani

Macar cand vine Klaus se mai face curat ... Administratia lasa mult de dorit la capitolul curatenie.
Raspunde

club femina

Acum 6 ani

Se face curat doar pe unde vede popa, pe unde vede cantorul, ba!
Raspunde

bogdan

Acum 6 ani

Hai sa arate Piata Mica asa si in restul timpului, ce ziceti? da, ma refer fara masini. 20 de locuri de parcare in plus sau in minus ce conteaza?
Raspunde

Cetitor

Acum 6 ani

Cred ca văzut-o pe Astrid cu Mobil prin fața primăriei: ))))
Raspunde

Cetitor

Acum 6 ani

Mopul....
Raspunde

Thom

Acum 6 ani

Bravo, dar asemenea actiuni trebuie facute pe tot parcursul anului, nu doar la anumite vizite. Sper ca Pietele Albert Huet si Mica sa devina PERMANENT SI IREVERSIBIL pietonale, ca de aia e inima centrului istoric, NU PARCARE ! ! ! Pe platforma fostei Independenta se pot crea multe: spatii publice pt concerte, pavilioane, parcari mari ! O idee de parcare subterana: in Piata Mica, cum urci de sub pod, pe stanga, practic sub partea de est a pietei. Nu e ceva imposibil !
Raspunde

bogdan

Acum 6 ani

"Totul e imposibil atunci cand nu vrei sa faci ceva " -orice politician
Raspunde

un sibian

Acum 6 ani

te-ai gandit cat costa sa faci acolo o parcare subterana? stii ca trebuie excavat tot pamantul din zona, si asta poate sa afecteze fundatia cladirilor? ca sa nu pomenim ca in piata mica esti cam la marginea dealului pe care s-a construit orasul de sus, greutatea structurii de beton necesara parcarii subterane o sa apese pamantul si o sa se deplaseze fundatiile cladirilor istorice. Ca sa nu pomenim ca valoarea investitiei initiale nu o sa poata sa fie recuperata din taxa de parcare perceputa, mai ales ca o sa si scada numarul de locuri de parcare disponibile in subteran, spre deosebire de parcarea actuala. Cu alte cuvinte: nu este practic sa faci parcare in Piata Mica. Ar trebui facuta parcare subterana pe mai multe nivele, in fosta cazarma 90, si sa includa toata zona pana la intrarea in strada Nicolae Balcescu, inclusiv parcarea din fata hotelului bulevard + o cladire noua pentru un teatru nou si modern.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus