X
iohannis fodor Bettel luxemburg chiriac

FOTO-VIDEO Președintele Iohannis și premierul Luxemburgului, Xavier Bettel, aniversează la Sibiu 10 ani de la Capitala Culturală

Momentul principal al evenimentului de astăzi, de la Sibiu, când se aniversează 10 ani de când Sibiul și Luxemburgul au devenit Capitale Culturale Europene este decorarea directorului Teatrului Naţional ”Radu Stanca” din Sibiu şi a directorului Teatrului din localitatea Esch sur Alzette din Luxembourg.

Preşedintele Klaus Iohannis şi premierul luxemburghez Xavier Bettel fac astăzi o vizită oficială la Sibiu, unde au loc, pe toată durata zilei, manifestări dedicate împlinirii a zece ani de când municipiul Sibiu şi Marele Ducat de Luxembourg au împărţit titlul de Capitală Culturală Europeană.

IMG_0909

Gazda manifestărilor oficiale va fi primarul municipiului Sibiu, Astrid Fodor, care l-a și primit la primărie pe Xavier Bettel. Între orele 12 și 13 s-a desfășurat dezbaterea “Sibiu – Destinaţie europeană pentru investiţii, cultură şi turism”, în sala de Consiliu a Primăriei Sibiu.

Iohannis a ajuns cu puțin înaintea orei 13 la sediul primăriei din Piața Mare, unde participă la ceremonia de decorare a directorului Teatrului din localitatea Esch sur Alzette din Luxemburg, Charles Muller, şi a directorului Teatrului Naţional ”Radu Stanca” din Sibiu, Constantin Chiriac. Cei doi vor primi decoraţia de stat ”Meritul Cultural în grad de Ofiţer” din partea preşedintelui Iohannis şi a premierului luxemburghez.

După aceste eveniement, oaspeții vizitează Palatul Brukenthal și vor face o plimbare prin zona centrală a orașului. Apoi vor viziona o piesă de teatru din cadrul FITS.

Seara, Iohannis și Bettel vor participa la deschiderea oficială a Consulatului Onorific al Marelui Ducat de Luxemburg la Sibiu.

IMG_5636

IMG_5653 IMG_5668

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

O opinie

  1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
  • Sibiu
  • Contact