Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
8°C

FOTO – Sibiu sat frumos: Cea mai mare pășune din Sibiu ar putea fi stadion de fotbal

FOTO – Sibiu sat frumos: Cea mai mare pășune din Sibiu ar putea fi stadion de fotbal

Fostul stadion de fotbal al CFR, din cartierul Broscărie, a ajuns pășune. La propriu. Aici sunt aduse periodic ciurde de vaci la păscut. Vecinii spun că fermierii alternează și când sunt vaci își mai fac apariția porcii. Stadionul este la doi pași de blocuri și a ajuns într-o stare atât de proastă încât sibienilor le este frică să-și lase copii să se joace în zonă.

Pe vremuri, terenul CFR din Broscărie a văzut fotbaliști adevărați și meciuri memorabile. “Acum 60 de ani, acolo jucau 3-4 echipe în campionat, CFR, Balanţa, Iups. Am jucau şi eu cu o echipă acolo, cu tătăl lui Marius Lungu, mai mulţi fotbalişti. Era bine că ne ajutau sindicatele, ne dădeau echipament, bani de transport. În orice caz, era un teren care era folosit una-ntruna. Acolo făceau antrenamente Șoimii CFR, care au promovat în Divizia A în `49-`50. Era echipă bună, cu fotbalişti mari, 95% era formată din fotbalişti sibieni. Înainte să promoveze a fuzionat CFR-ul cu Șoimii, iar echipa a devenit Șoimii CFR, iar după ce au retrogradat au revenit la denumirea de CFR Sibiu, unde au jucat în campionatul orăşenesc, până când s-a desfiinţat. Nimeni nu s-a mai ocupat de ea şi s-a dizolvat. Păcat, era o echipă de tradiţie”, declara în urmă cu doi ani pentru Turnul Sfatului, Nicolae Ciupudean sau “Nea Garrincha”, lider al echipei Progresul Terezian.

Imaginile alăturate au fost surprinse la începutul lunii iunie și ele arată o adevărată ciurdă de vaci la păscut, în municipiul Sibiu. Pe margini bălăriile au ajuns de înălțimea unui om, pe când tot terenul este înconjurat de gunoaie. În plus, zona unde cândva era tribună este folosită acum de micii gospodari ca service auto și fac schimbul la ulei în aer liber. Nimic, dar nimic nu arată a oraș modern și civilizat.

teren fotbal broscarie vaci (1)

Terenul respectiv este în proprietatea statului român, administrat de Ministerul Transporturilor și concesionat CFR. Judecând după cum arată și funcționează trenurile în România, e ușor de înțeles câtă importantă acordă compania de stat unui teren ajuns de izbeliște în Sibiu. Contactați de Turnul Sfatului, reprezentanții CFR au anunțat că vor să închirieze terenul unei echipe din Sibiu, care să aibă grijă de el.

”Terenul la care faceţi referire în adresa dumneavoastră face parte din domeniul public al Statului, în administrarea Ministerului Transporturilor, cu drept de concesiune în favoarea CNCF CFR SA. Urmare a solicitării primite din partea Asociaţiei Sportive Fotbal Club Interstar Sibiu ce doreşte folosirea sa ca teren de sport (conform destinaţiei sale actuale), au fost inițiate demersurile pentru închirierea lui. Închirierea se va conform legislaţiei în vigoare, prin licitaţie deschisă, după obţinerea avizelor şi aprobărilor necesare”, explică într-un răspuns scris, reprezentanții CFR.

teren fotbal broscarie vaci (4)

Contactați de Turnul Sfatului, liderii asociației care administrează echipa de fotbal Interstar neagă discuțiile cu CFR. ”Eu nu am idee de așa ceva și din câte am discutat cu colegii mei nimeni nu a purtat negocieri cu cei de la CFR. Probabil este o confuzie în cauză sau domnii poate se referă la discuții mai vechi”, a declarat Caius Băra, președintele FC Interstar Sibiu. Acesta atrage însă atenția că nu doar terenul CFR este într-o situație foarte proastă, ci majoritatea bazelor sportive din Sibiu.

Anul trecut conducerea echipei de fotbal CS Sion Sibiu a negociat cu cei de la CFR preluarea terenului, însă totul s-a oprit la bani, sumele cerute de CFR pentru un teren viran fiind inacceptabile. Da altfel, din cauza situației precare a bazelor sportive din Sibiu CS Sion s-a mutat vara trecută la Săliște, schimbându-și numele din CS Sion Sibiu în CS Sion Săliște.

teren fotbal broscarie vaci (2)

Turnul Sfatului a cerut un punct de vedere și primăriei Sibiu. Reprezentanții municipalității au menționat doar că în prezent terenul este monitorizat și se are în vedere creșterea impozitului din cauza faptului că este neîngrijit. Primăria Sibiu nu a exprimat însă un punct de vedere clar pe această temă. Iarba crește, vacile pasc…

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

4 comentarii

(-)

Acum 6 ani

Si ce, credeti ca invers ar fi imposibil? La noi nu, niciodată...
Raspunde

Thom

Acum 6 ani

Asa e Stefan Dobre, dar daca e sat frumos, de ce nu te tirezi tu inapoi la mata, ca acolo sigur e oras ! Hai mars coruptule, stim ce comisioane incasati la Curul Sfatului pentru anumite, sa zicem servicii. Stim in ce ''rable'' umblati, sigur luate din salariul de jurnalist corupt.
Raspunde

B.Utoru

Acum 6 ani

Cum dracu' de crește iarbă acolo, că era numa' zgură? O, Doamne, ce vremuri faine erau prin anii '70, când jucam acolo cu Vasiu, Moldo, Satana, Hrehoriac, Damian, Crețu, Teculeț, Mărginean și alți fotbaliști pasionați!
Raspunde

bogdan

Acum 6 ani

credeti ca iarba aia se intretine singura? vacile alea tin boschetii departe. cu placere.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus