Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
13°C

PSD-iștii au anunțat textul moțiunii

PSD-iștii au anunțat textul moțiunii

Textul moțiunii de cenzură a PSD-ALDE împotriva proriului guvern care se va citi duminică în parlament se intitulează "România nu poate fi confiscată! Apărăm democrația și votul românilor" și are patru pagini. Potrivit textului moţiunii de cenzură, ”La cinci luni de la instalarea Guvernului condus de domnul Sorin Grindeanu, partidele coaliţiei majoritare, în cadrul forurilor statutare de conducere au analizat, au dezbatut şi au evaluat stadiul îndeplinirii măsurilor programate pentru perioada de referinţă scursă de la învestirea Guvernului şi au decis retragerea sprijinului politic acordat primului-ministru Sorin Grindeanu şi echipei guvernamentale. În urma deciziei de retragere a sprijinului politic, 25 din cei 27 de membri ai Guvernului şi-au prezentat demisiile din funcţii, înţelegând corect responsabiltatea politică ce le revine în cadrul unei democraţii constituţionale”, scrie Mediafax.

Liderii coaliţiei de guvernare precizează modalitatea în care Executivul a fost învestit şi situaţia în care s-a ajuns. ”Dovedind dispreţ faţă de regulile democratice ale funcţionării instituţiilor statului, imaturitate şi iresponsabilitate politică, primul- ministru şi unul dintre miniştri, în loc să respecte votul de învestitură şi încrederea acordată de Parlament, au înţeles că guvernarea se poate exercita şi în nume personal, că dispoziţiile constituţionale şi legale sunt facultative şi că pot sfida votul acordat de cetăţeni şi democraţia. Doi din cei 27 de membri ai Guvernului, trecuţi voluntari sub comanda unui deputat/înalt funcţionar public, îşi împart posturi ministeriale şi lansează atacuri ridicole în toate direcţiile, oferind o nedorită şi halucinantă caricaturizare a actului de guvernare”, arată textul moţiunii.

Secretarul General al Guvernului, Victor Ponta a mers la grupul PSD din Camera Deputaţilor. El a spus că a venit pentru a-şi spune punctul de vedere privind moţiunea de cenzură.

Pentru a trece, moţiunea are nevoie de 233 de voturi. Birourile Permanente Reunite urmează să se întâlnească de la ora 16.00, iar de la 16.30 va avea loc plenul reunit în cadrul căruia se va citi moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Grindeanu.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

4 comentarii

///

Acum 6 ani

Iar dl. Grindeanu a adoptat insigna rezist!
Raspunde

Gyuntar dela Ooy

Acum 6 ani

Pe surse: daca trece moțiunea de cenzura, toti bulanjii ce-or primit măriri de salariiu, trebuie sa returneze banii încasați ilegal dupa cum spun sursele!
Raspunde

TALIDA RUNCU

Acum 6 ani

"Grindeanu, din seara asta, a fost dovada vie, de la vârful puterii, că politicienii români n-au nicio legătură cu morala, măcar la nivelul cel mai de sus, prin onoare, încredere și sinceritate. Este și dovada că PSD trebuie să plece de la guvernare. Alegerile anticipate ar fi soluția democratică, pentru a-i opri căderea în abis. Pentru așa ceva numai președintele Johannis ar avea niște proceduri la dispoziție. Dar nu văd cine l-ar susține. Și, în fapt, ce partid ar pune un preț mai mare pe morală, decât PSD?" Autor DORIN TEODORESCU -"PSD SE JOACA CU TARA-N BUMBI"
Raspunde

PSD=PCR

Acum 6 ani

Comunisto-bolșevicul Dragnea...da lecții de democrație in textul moțiunii...jalnic si scârbos de-a dreptul ....iar tinerii PSD -isi de Sibiu,cei care se lăudau ca sunt singurii NON-comunisti ,Votează ca niște staliniști,.....la fel de jalnic si chiar si mai scârbos
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus