Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
14°C

Al doilea patron de școală de șoferi reținut de procurorii sibieni. Șpăgi între 400 și 3.000 de euro

Al doilea patron de școală de șoferi reținut de procurorii sibieni. Șpăgi între 400 și 3.000 de euro

Sorin Nicolae Jurju, proprietarul școlii de șoferi Combi Bucur din Sibiu, a fost reținut marți seara de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu într-un dosar în care este urmărit penal pentru trafic de influență, cumpărare de trafic de influență și instigare la fals, printre altele.

Sorin Nicolae Jurju a fost reținut marți seara de procurorii sibieni într-un dosar deschis în primele zile ale lunii martie 2017. În acea perioadă, aceeași procurori deschis și dosarul care a dus la reținerea și arestarea lui Valentin Corjescu, proprietarul Amso, prima școală de șoferi din Sibiu.

În cazul lui Jurju, însă, procurorii spun că șpăgile cerute pentru a facilita obținerea carnetului de șoferi sunt mult mai mari. Astfel, la începutul lui februarie 2017, Jurju – director al școlii de șoferi care funcționează prin intermediul societății Combi Promo SRL - a cerut și a primit 400 de euro de la un sibian care urma să susțină proba practică a examenului pentru obținerea carnetului de șofer. Cum respectivul candidat nu a trecut examenul, acesta a revenit la Jurju cerându-i înapoi cei 400 de euro despre care bănuia că nu au ajuns la examinatori. Tot pentru a-l ajuta să treacă de proba practică, Jurju ar mai fi cerut și primit alți 500 de euro de la un alt sibian.

Procurorii sibieni vorbesc, însă, și de o șpagă de 3.000 de euro cerută de la un sibian care – pentru acești bani – ar fi urmat a fi declarat admis atât la proba teoretică, dar și la cea practică a examenului pentru obținerea permisului de conducere. Cei 3.000 de euro au fost înmânați lui Jurju, care – mai arată procurorii – pretindea că are influență pe lângă lucrătorii din cadrul Serviciului de Permise.

În fine, Sorin Jurju este reținut și pentru instigare la fals, deoarece și-a obligat unul dintre angajați să raporteze în sistemul informatic al Autorității Rutiere Române faptul că o cursantă de-a școlii de șoferi a urmat cursuri suplimentare de pregătire auto. Or, respectiva cursantă nu a urmat niciunul din aceste cursuri suplimentare, în acea perioadă aflându-se în Italia.

În afara lui Jurju, în acest dosar sunt și alte persoane urmărite penal. Jurju a fost reținut de procurori marți seara, de la ora 21:31, mandatul de reținere urmând a expira la aceeași oră a zilei de miercuri. Între timp, Jurju a fost prezentat judecătorului de drepturi și libertăți al Tribunalului Sibiu, de la care procurorii solicită emiterea unui mandat de arest preventiv pe o perioadă de 30 de zile pe numele proprietarului școlii de șoferi. „Pe parcursul cercetărilor, procurorii au beneficiat de sprijinul lucrătorilor de poliţie din cadrul Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Sibiu. Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie“, mai precizează procurorii sibieni într-un comunicat remis redacției Turnul Sfatului.

Foto: pagina de Facebook a lui Sorin Jurju

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

33 comentarii

(-)

Acum 6 ani

Fraților, voi va "jucati" cu miile de tone cum se "joaca" sarantocii cu milioanele de lei vechi...
Raspunde

...

Acum 6 ani

ce mii de tone? bausi gaz?
Raspunde

...

Acum 6 ani

asta scapa basma curata daca intre timp il arestau pe politistul care primea, si care va mai primi, ca doar mai sunt scoli de soferi
Raspunde

bogdan

Acum 6 ani

bausi gaz?! vrei sa se aresteze gaborii intre ei?
Raspunde

pietonul furios

Acum 6 ani

A innebunit lupu!Ce se intampla cu scolile de soferi?! Atatia ageamii vor permis? Ce se fac pe sosea daca isi iau permisul cu pile?!
Raspunde

un cititor

Acum 6 ani

Spaga trebuie sa dea si cei care reusesc sa invete bine sa conduca din scoala. Este simplu: vrei sa iei din prima, trebuie sa platesti. Restul sunt amanunte ...
Raspunde

Fosta cursanta

Acum 6 ani

Acest "distins" patron, este un afemeiat libidinos de prima clasa. Nu exista fata care sa fi facut ore cu el si sa nu se dea ordinar la ea.....ultima speta
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

iulia

Acum 6 ani

Surioara draga, daca n-ar ridica catzeaua coada, câinele n-ar avea ce sa miroase...
Raspunde

dd

Acum 6 ani

O stire despre polistii de la rutiera cand dati? si cei de la combi bucur sau amso aveau oamenii din politie la care impingeau. se stiu si numele....doar intrebati candidati.....
Raspunde

...

Acum 6 ani

se gandesc dobitocii aia care iau spaga ca la un momend dat, un prostalau care si-a luat carnetul pe bani, va accidenta pe un politist dintre cei care iau spaga, sau pe copilul acestuia, sau pe copilul instructorului de la scola de soferi sau...vor avea constiinta impacata atunci?
Raspunde

...

Acum 6 ani

iulia, daca vrei sa-ti dai intalniri, posteaza pe alte site-uri. daca, dupa tot ce iti transmit locatarul si cititorul iti mai arde si de intalniri cu ei, chiar esti ciudata rau.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

iulia

Acum 6 ani

@... Intelegi ce vrei sau ce poti. Misogini si/sau mitocani, acesta este modelul barbatului contemporan
Raspunde

"la doua capete"

Acum 6 ani

Imi aduc aminte cu placere de anecdota cu portarul de la Univ. Babes-Bolyai din Cluj: Vara, caldura mare stau elevii la admitere, cei mai multi venind din toate colturile Transilvaniei (inainte de -89 nu erau facultati in toate satele...) insotiti de regula de parinti, prieteni. Portarul / paznicul universitatii, care cobora si ridica bariera se baga in seama cu lumea, -cum ca el cunoaste foarte bine toti profesorii, ba si decanii, pana si cu rectorul se saluta zilnic, pentru ca ridica bariera cand intra toti parcand masinile in curte. Intrand mai adanc in discutii, se interesa de unde vin copiii, ce lucreaza parintii, cum e pregatit copilul...bla.. bla... Apoi le propune la cate unii, ca daca dau 1000-2000 de lei (10-20 de buc cu Balcescu pe bancnota) el intervine la decan, la rector pentru a ajuta copilul sa intre ( erau 10-15 pe un loc!). Multi parinti acceptau, iar portarul aduna cate 10-15 mii de lei. Venea admiterea, daca elevul era pregatit si intra pe meritele lui, atunci banii ii pastra, spunand ca a reusit sa intervina la comisie... Daca copilul pica admiterea, dadea banii inapoi, spunand ca nu a reusit sa faca nimic... Parintii bucurosi si naivi muscau an de an momeala, paynicul facand cate 5-6 mii de lei / admitere VIata bate filmul...., deci daca si Jurju asta dadea banii inapoi dupa examenul picat era curat ca lacrima...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus