Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
6°C

Filiala Pescarilor Sibiu face apel către sibieni să oprească distrugerile în zona barajelor

Filiala Pescarilor Sibiu face apel către sibieni să oprească distrugerile în zona barajelor

Filiala Pescarilor Sibiu a emis miercuri dimineață un comunicat de presă prin care lansează un apel către toți pescarii să respecte legea și să nu mai pătrundă în zonele de siguranță din vecinătatea barajelor.

Anunțul vine în urma unei întâlniri a reprezentanților filialei cu cei ai Hidroelectrica și ai Jandarmeriei, scopul principal fiind acela de a proteja pescarii și de a evita aplicarea unor amenzi foarte severe, care ajung până la 8000 de lei. În plus, recent s-au înregistrat și distrugeri cauzate de pescari.

Conform legii, pescuitul în zonele de siguranţă din amonte şi aval de baraje este strict interzis.

”Pescuitul în zona de 500 metri aval de baraj este interzis conform OUG 23/2009 art. 63 lit. l iar amenda este între 4000-8000 lei. Conform regulamentului de exploatare al barajelor 250 m amonte de baraj accesul este interzis”, se arată în comunicatul Filialei.
De asemenea este interzis accesul cu barca în aceste zone. Circulaţia cu autoturismele pe digurile barajelor care sunt închise cu bariere şi lacăte este iarăși interzisă.
”Pe această cale adresăm rugămintea tuturor persoanelor să respecte condiţiile legale, iar persoanele care vor fi surprinse că distrug lacătele barierelor de acces, barierele de acces, gardurile de protecţie din amonte şi aval de barajele de acumulare şi panourile de informare vor fi cercetate pentru distrugere. Menţionăm că aceste măsuri sunt luate doar pentru siguranţa dumneavoastră în desfăşurarea activităţii de a pescui şi nu sunt valabile doar pentru judeţul Sibiu. Dacă în alte părţi ale ţării nu va interzice nimeni accesul asta nu înseamnă că răspunderea este a noastră sau că dumneavoastră nu vi se poate întâmpla. Vă mulţumim şi contăm pe înţelegerea dumneavoastră”, au mai transmis reprezentanții Filialei Pescarilor.
În perioada următoare filiala are programate mai multe controale pe râul Olt în vederea urmăririi modului în care se respectă legea.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus