Joi,
18.04.2024
Parțial Noros
Acum
5°C

Premieră în Sibiu: primul loc de joacă în locul garajelor „ilegale“

Premieră în Sibiu: primul loc de joacă în locul garajelor „ilegale“

Primăria Sibiu a lansat o procedură de achiziție pentru serviciile de livrare și montaj a unor echipamente de joacă care vor alcătui primul loc de joacă destinat celor mici ce va înlocui garajele construite ilegal și demolate mai apoi.

Mai bine de 115.000 de lei a alocat Primăria Sibiu pentru amenajarea unui nou loc de joacă pe o suprafață de aproximativ 950 de mp, situată în zona Dioda (blocurile 23 – 25 ale Căii Dumbrăvii). Pe o parte din acest teren, în ultimii 27 de ani au funcționat mai multe garaje fără autorizație de construire, improvizații care au fost demolate în această primăvară în cadrul lucrărilor de reabilitare a cartierului Dioda.

Cei peste 115.000 de lei fără TVA sunt destinați atât amenajării noului loc de joacă, dar și completării altora deja existente, cu unele echipamente specifice, se arată în caietul de sarcini elaborat de Direcția Investiții din cadrul Primăriei Sibiu. Printre echipamentele cerute pentru noul loc de joacă se numără un complex de tip castel, leagăne de diferite tipuri, tobogane și balansoare și o lădiță pentru nisip. Locul de joacă va fi împrejmuit cu un gard, dotat cu bănci și coșuri de gunoi. Copacii existenți vor fi înconjurați de alveole, iar ”în zona de coborâre de pe fiecare element se va monta un covor de cauciuc de 50 x 50 x 5 cm, pe o suprafață de circa 8 mp”, se mai arată în caietul de sarcini al lucrării. În afara celor câteva dale de cauciuc, locul de joacă va fi acoperit de sort așternut peste un strat de balast.

Termenul limită de depunere a ofertelor din partea companiilor interesate de această lucrare este 26 iunie. Perioada de livrare a echipamentelor și de montare a acestora a fost stabilită la 60 de zile de la semnarea contractului, iar garanția solicitată este doi ani de la recepția lucrărilor.

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

5 comentarii

Vecina

Acum 6 ani

F bine era si cazul sa se demoleze improvizațiile din centrul orașului ați găsit o soluție mult mai buna
Raspunde

Omg

Acum 6 ani

Ar trebui luate la rand din toate cartierele, in zona Aleea Selimbar si-au facut si pivnite sub garaje, iar in Terezian sunt cazane de tuica si ateliere de scocuri in garajele improvizate!!! Au venit taranii la oras cu tot cu obiceiuri!!
Raspunde

mihai

Acum 6 ani

Foarte bine. Trebuie continuata in toate cartierele actiunea de curatare a orasului de constructii ilegale si cu aspect de mahala
Raspunde

un cititor

Acum 6 ani

In primul rand, maghernitele acelea nu sunt garaje !
Raspunde

...

Acum 6 ani

asa-i! sunt focare de infectie
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus