X
Metamorfoze-Dragos-Dumitru (5)

Teatrul Național „Radu Stanca” merge la mare

Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu susține două reprezentații ale spectacolului „Metamorfoze” în regia lui Silviu Purcărete, la Constanța, la începutul săptămânii viitoare.

„Metamorfoze” va fi prezentat în 26 și 27 iunie, de la orele 21:30, în Portul Tomis, Poarta 1. Realizat de TNRS în coproducție cu Abația Neumunster, Teatrul D`Esch-Alzette, Teatrul Național din Luxemburg și Compania „Silviu Purcărete”, spectacolul face parte din patrimoniul cultural al României.

A fost montat pentru prima dată în curtea interioară a Centre Culturel de Rencontre Abbaye de Neumunster, fiind o extraordinară punere în scenă a textului lui Ovidiu, potrivit reprezentanților teatrului. Premiera a avut loc la deschiderea Capitalei Culturale Europene Luxemburg 2007, iar la Sibiu spectacolul a fost prezentat pentru prima dată în cadrul ediției din 2009 a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu.

În adaptarea sa a capodoperei lui Ovidiu, Silviu Purcărete a căutat să evidențieze cele mai ascunse sentimente ale oamenilor. Lucrând cu o mare varietate de artiști, el reușește să surprindă esența poemelor și să le transpună într-un spectacol tulburător și memorabil.

După cele două reprezentații de la Constanța, „Metamorfoze” va merge la Esch, ca parte a schimbului cultural între România și Luxemburg, la aniversarea celor 10 ani de când Sibiu și Luxemburg au împărțit titlul de Capitală Europeană a Culturii în 2007.

Festivalul Internațional de Teatru „Miturile Cetății”, manifestare artistică dedicată teatrului antic, se desfășoară în perioada 19 – 27 iunie, la Constanța. Ajuns la cea de-a doua ediție, evenimentul este organizat de Teatrul de Stat Constanța, sub egida Consiliului Județean Constanța.

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
  • Contact