X
cu verdele in sus

E nevoie de voluntari pentru îngrijirea puieților de la Arpașu. Se lasă cu muzică și bălăceală

Pădurea de la Arpașu a început să prindă viață după ce membrii Asociației „Cu Verdele-n sus” împreună cu sute de voluntari au participat la mai multe acțiuni de împădurire. Însă, simpla plantare a puieților fără îngrijire nu este suficientă. Din acest motiv, pe 1 iulie, Asociația îi invită pe sibieni la Arpașu să facă parte din cei 100 de voluntari care să ajute la creșterea armonioasă a puieților. Doar că nu va fi o simplă activitate în care munca va predomina. Se va lăsa cu muzică și bălăceală, la ștrand. Mai mult decât atât, cine va dori, va putea să-și aducă cortul și să rămână peste noapte acolo.

Asociația „Cu Verdele-n Sus” a ajuns la cel de-al V-lea episod din seria #sacrestemopadure. Acum, ar fi nevoie de 100 de voluntari care să li se alăture pentru acțiunea de îngrijire a Pădurii de la Arpașu din 1 iulie. Aceasta presupune mobilizarea solului în jurul puieţilor (în vetre) cu sapa agricolă sau sapa de munte, spargerea bulgărilor, înlăturarea pietrelor și rădacinilor, precum și smulgerea buruienilor din jurul puieților.

Se vor asigura uneltele, transportul cu autocarul, apă, masă și bună dispoziție. Plecarea va fi sâmbătă, 1 iulie, la ora 08.00 din parcarea Thalia, iar organizatorii recomandă voluntarilor să aibă la ei pereline de ploaie, cizme de cauciuc, pălării, cremă de protecție și un surplus de apă.

cuverdeleinsus

„După finalizarea muncii, plănuim să rămânem cu cortul la Arpaşu, la poalele munţilor. Astfel, ne cunoaştem mai bine, împărtăşim poveşti vânătoreşti în jurul focului şi ne bucurăm de răcoarea munţilor. A doua zi, plănuim un scăldat la Victoria. Cu verdele-n SUS nu pune la dispoziţie corturi, saci de dormit, mâncare sau apă (ulterior încheierii acţiunii de îngrijire). Fiecare voluntar este responsabil să îşi aducă cu sine cele necesare asigurării unei şederi în siguranţă la cort (echipament de munte, haine extra pentru noapte şi frig, mâncare şi lichide suficiente etc). De asemenea, noi asigurăm transport cu autocarul dus-întors doar sâmbătă pentru acţiunea de plantare. Cei care rămân cu cortul până duminică ar fi bine să opteze pentru transport personal”, scriu pe pagina de Facebook membrii asociației „Cu Verdele-n Sus”.

Pe lângă asta, organizatorii au mai pregătit o surpriză voluntarilor.  Sâmbătă, „vă pregătim un super concert: băieții de la Suburbia11 vin alături de noi la Arpașu unde, în închiderea acțiunii de îngrijire a puieților, vor susține un concert live.
Unde-s mulți, pădurea crește!”, spune Ioana Pasc, membru al Asociației.

Până acum, sunt înscriși 30 de voluntari, însă ar mai fi nevoie de alți 70.  Doritorii se pot înscrie accesând acest link.

„Ne dorim să încurajăm apropierea de natură și statul în natură. Asta pentru că trăim într-o epocă în care stăm la birou în fața calculatorului câte 10 ore pe zi și pierdem efectiv conexiunea cu natra. La un moment dat, ajungem să nu mai apreciem valoarea mediului înconjurător și e, oarecum, un manifest pentru reconectare la natură”, mai spune Ioana Pasc.

doi la pedale

Mai mult decât atât, acțiunii se vor alătura și Andrei Căpitanu-Hațegan (cu gravă deficiență de vedere) & Andrei Niculescu, eco-ambasadori ai Electric Castle 2017, care vor veni la Arpașu pe o bicicletă în tandem. Împreună formează echipa „Doi la pedale” și străbat 400 de km, dorind astfel să atragă atenția asupra integrării persoanelor cu dizabilități în societatea românească. Mai multe despre cei doi, Turnul Sfatului a scris aici. 

Cauți un loc de muncă sau vrei un job mai bun? Pe turnulsfatului.ro/locuridemunca ai de unde alege. Starbucks, Continental, Stefanini, Wenglor, Takata, Compa, RSK Development, Dream Personal Logistik GmbH, CGS, Trigo Industry Services, Fântânița Haiducului, Harting, Compa, Soma, Kulinarium, Expertarom, Astra Film, Visma, Schunn Service, RUD, Euroconf, DISTRIB SRL, Hilton, Flaro, SmileCredit, Carrefour, Marquardt, GLS, Marlex Duo Company, Standard 8, Einstein și alții angajează acum.

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
  • Sibiu
  • Contact