X
mocanita foto Radu Tompa (4)

Ministerul Transporturilor încearcă deblocarea mocăniței

Printr-o adresă transmisă  parlamentarului german Bernd Fabritius, directorul Direcției Comunicare din cadrul Ministerului Transporturilor, Laurențiu Voicu, se anunță că la nivelul ministerului se încearcă trecerea în administrarea unui singur organism a terenurilor și rețelelor de cale ferată îngustă. ”În prezent, la nivelul Ministerului Transporturilor se analizează posibilitatea ca terenurile și liniile de cale ferată îngustă să aparțină unei singure entități, fie SAAF sau CNCF CFR SA”, anunță Laurențiu Voicu,

Ministerul Transporturilor este de acord că din cauza problemelor de proprietate liniile de cale ferată îngustă nu pot fi funcționale. ”În acest moment este un blocaj între SAAF și CNCF CFR SA, aceasta din urmă considerând că este proprietaarul terenurilor de cale ferată îngustă și în consecință concesionarii liniilor de cale ferată îngustă sunt practic în imposibilitatea de a accesa fonduri europene, neputând face dovada că sunt și concesionarii terenurilor aferente acestor linii”, se mai arată în documentul semnat de Laurențiu Voicu.

Mocănița Sibiu – Agnita nu mai funcționează din anul 2001, iar din 2008 traseul este concesionat pe 25 de ani, cu drept de preempțiune, Consorțiului pentru Dezvoltarea Interregională Sibiu – Agnita. Instituția nu a putut iniția nici un proiect concret din cauza faptului că liniile și terenul de sub linii aveau doi proprietari diferiți.

Despre acest subiect s-a mai scris aici.

foto Radu Tompa

 

Cauți un loc de muncă sau vrei un job mai bun? Pe turnulsfatului.ro/locuridemunca ai de unde alege. Starbucks, Continental, Stefanini, Wenglor, Takata, Compa, RSK Development, Dream Personal Logistik GmbH, CGS, Trigo Industry Services, Fântânița Haiducului, Harting, Compa, Soma, Kulinarium, Expertarom, Astra Film, Visma, Schunn Service, RUD, Euroconf, DISTRIB SRL, Hilton, Flaro, SmileCredit, Carrefour, Marquardt, GLS, Marlex Duo Company, Standard 8, Einstein și alții angajează acum.

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

4 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Cocardiel-luptător din Marginime

  Apa’ drajilor si scumpilor, noi cu “ciocănitoarea” in frunte, vom avea “decat succesuri” multe-multe….

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Sibiu
 • Contact