Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
19°C

Cod portocaliu în Sibiu: căderi de grindină, vijelie și inundații

Cod portocaliu în Sibiu: căderi de grindină, vijelie și inundații

Din această seară, de la ora 20:00, până luni seara la 23:00, Sibiul va intra sub cod portocaliu de ploi și vijelii. Conform Administrației Naționale de Meteorologie, cantitățile de apă pot ajunge la 90 l/mp.

În noaptea de duminică spre luni şi pe parcursul zilei de luni, în zona de munte a judeţului Sibiu precum și ale județelor Hunedoara, Alba, Covasna şi Buzău împreună cu alte câteva județe instabilitatea atmosferică va fi deosebit de accentuată şi se va manifesta prin averse torenţiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie și căderi de grindină, arată Mediafax.

Meteorologii au emis cod portocaliu pentru aceste judeţe şi anunţă că în intervale scurte de timp sau prin cumulare se vor înregistra cantităţi de apă de 50...70 l/mp şi pe arii restrânse 80...90 l/mp.

cod portocaliu

Pe lângă asta, Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis, sâmbătă, avertizări Cod galben și Cod portocaliu de inundații, valabile începând din seara zilei de duminică și până marți, la ora 18:00, în 16 bazine hidrografice.

Potrivit hidrologilor, în intervalul 2 iulie, ora 20:00 — 4 iulie, ora 18:00, având în vedere situația hidro-meteorologică actuală și prognoza meteorologică pentru următoarele 72 de ore, se pot produce scurgeri importante pe versanți, torenți, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundații locale, creșteri de debite și niveluri cu posibile depășiri ale Cotelor de apărare, arată Agerpres. Astfel, va fi Cod galben de inundații în intervalul menționat pe râurile din județul Sibiu: Târnava Mare, Târnava Mica (județele: Harghita, Mureș, Sibiu, Alba și Brasov), afluenții aferenți sectorului aval confluență Târnava — amonte S.H. Sâvârșin (județele: Alba, Sibiu, Hunedoara și Arad), Olt (județele: Harghita, Covasna, Brașov, Sibiu, Vâlcea, Argeș, Olt, Gorj și Dolj).

Cauți un loc de muncă sau vrei un job mai bun? Pe turnulsfatului.ro/locuridemunca ai de unde alege. Starbucks, Continental, Stefanini, Wenglor, Takata, Compa, RSK Development, Dream Personal Logistik GmbH, CGS, Trigo Industry Services, Fântânița Haiducului, Harting, Compa, Soma, Kulinarium, Expertarom, Astra Film, Visma, Schunn Service, RUD, Euroconf, DISTRIB SRL, Hilton, Flaro, SmileCredit, Carrefour, Marquardt, GLS, Marlex Duo Company, Standard 8, Einstein și alții angajează acum.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus