Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
19°C

Pizza săracului la vremuri noi. Bella Italia din Ștrand

Pizza săracului la vremuri noi. Bella Italia din Ștrand

Acum patru ani se făcea prima recenzie a restaurantului proaspăt deschis în cartierul Ștrand. Pizzeria Bella Italia, pe nume, își propunea calitate la un preț decent. Bella Italia s-a lansat cu sloganul 20 de pizza la 10 lei bucata. 10 lei. Mai puțin decât un pachet de țigări și puțintel mai mult decât o cafea în Piața Mică. 10 lei. Toată lumea are 10 lei în buzunar, cum să nu meargă, scriam pe atunci.

După patru ani, pizza nu mai e 10 lei, așa cum și pachetul de țigări a sărit puțin de preț în sus. O pizza decentă găsești aici cu 16 lei, tot mai puțin decât ce găsești prin Sibiu. Cel mai important lucru e că afacerea rezistă, semn că oamenii sunt mulțumiți de produse. Sau de preț. Tocmai aceasta a fost dilema pe care am încercat să o rezolvăm.

Zis și făcut, așa că ne-am deplasat la fața locului.

Un parter de bloc dintr-un cartier. Nimic neobișnuit. O bucătărie open-space și o zonă de primire doldora de cutii cu materie primă. Paste Barilla, ciuperci Nova, sosuri Adria, ulei Comaro. Nu par mărci chiar de doi lei, mai ales pentru un restaurant care-și propune să-i omoare pe toți cu prețurile. De la bun început trebuie spus că nu poți lua masa aici. Comanzi aici sau prin telefon și te duci, ori îți vine mâncarea casă.

La tejgheaua de la pizzeria to go, domnișoara de la servire mă întreabă ce doresc. Câteva pizza, zic și paste bolognese, așa cum apare pe meniu. Cu ce să fie pastele? – întreabă. Asta mă bucură, întotdeauna am apreciat restaurantele care îți dau posibilitatea să alegi felul de paste cu care vrei să îți fie gătită mâncarea. Tagliatelle, zic. Domnișoara dă comanda mai departe: o porție de tagliatelle ragu! De la o secundă la alta, nu se mai numeau paste bolognese, dar e ok, mă gândesc, în principiu ar fi cam aceeași mâncare de pește. Mă rog, de vită, în contextul dat. Culmea ironiei e că pe bonul fiscal primit nu scrie nici bolognese, nici tagliatelle, ci penne al ragu.

imag0187

Stând și așteptând după mâncare, observ multitudinea de cutii de Barilla afișate. Iar mă bucur, presupun de aici că și mâncarea mea va fi cu paste de calitate.

În fine, după 20 de minute vine comanda, o luăm și plecăm cu dânsa sub braț. Miroase bine, dar poate la asta contribuie și foamea care ne chinuie.

Caserola de paste este aburindă și când ajung cu ea în bucătărie, acasă. Iar mă bucur. Contactul vizual nu este unul prea fericit, în schimb. Sosul pare făcut acum trei secole și ținut congelat, prin metode specifice epocilor succesive, până în zilele noastre. O fi, n-o fi așa, sunt prea novice ca să mă pronunț după prima înghițitură. Cert este că sosul pare puțin cam acru, nu de stricat, ci de la sosul de roșii folosit în exces, comparativ cu cantitatea de carne. Proporțiile fac diferența în bucătărie, până la urmă.

După a doua lingură, simt că ceva lipsește grav din acest fel de mâncare. Nu-mi ia mult să îmi dau seama că nu are ioc de parmezan. Noroc că aveam ceva în frigider. Topping din abundență și, iată, pastele devin mai prietenoase.

Apoi, un comesean vrea să guste. Gustă și exclamă: “Cred că sunt printre cele mai proaste paste bolognese pe care le-am mâncat!”. Asta v-am spus-o așa, ca să aveți și a doua opinie, pentru că, mie, situația nu mi s-a părut chiar atât de dramatică. Pentru o porție de mâncare to go, am zis că e o masă decentă. Doar să fiți pregătiți să vă ajustați așteptările, în funcție de circumstanțe. Preț: 16 lei.

Ăsta e prosciutto! Ăsta e prosciutto!

Ca să fim cât mai obiectivi am mai încercat de la fața locului și trei tipuri de pizza: prosciutto, quattro stagioni și diavolo. Impresia e că oamenii au încercat să țină cu dinții de preț, în ciuda ambalajelor din pizzerie. Prosciutto nu e prosciutto, e o banală șuncă. Dar asta o găsești în ABSOLUT toate pizzele din Sibiu, iar dacă vrea să mă convingă cineva că nu e așa, să mi-o aducă și o mănânc! Quattro stagioni mi s-a părut o replică tristă a numelui. Teoretic era simplu: mozzarella, ciuperci proaspete, piept de pui, prosciutto, măsline . În practică mie mi s-a părut o înclăială, pur și simplu. Iar la Diavola e totul mult mai simplu. Cauți în comerț un salam picant și ai rezolvat dilema. Ceea ce s-a și întâmplat în situația dată.

imag0186 imag0185 imag0184

Fără băuturi, fără șervețele și tacâmuri, fără ospătar, fără toaletă și aer condiționat am plătit pentru tot ce ați citit mai sus 62 de lei. Așteptările însă au fost de undeva la jumătate de preț.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

47 comentarii

Grup de turisti

Acum 6 ani

Asa cum am vazut in comentarii pe facebook... Astia sunt altii care nu suporta critica. Si deai faceati mancare decenta nu o sa mai comand de la voi. Pentru ca asta faceti... Doar o mancare decenta care se traduce mai exact prin mediocra. Si nu asta e motivul pentru care nu mai comand de la voi. Nu mai comand pt atitudinea avuta pe facebook alaturi de ceilalti postaci de la postare. Asumati-va odata faptul ca sunteti o pizzerie de duzina si gata. Ce atatea fite?? Aveti produse ieftine iar gustul e corespunzator. Nu ati inventat sau reinventat voi pizza in sibiu. Niciodata nu am asteptari ridicate cand comand de la voi dar voi va purtati de parca aveti singura pizzerie de 5 stele din sibiu. Hai sa ne vedem lungul nasului si pana atunci bine ati venit pe lista rusinii alaturi de restaurant christinne si inca vreo doua spelunci din oras.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Bella Italia

Acum 6 ani

Facem mancare mediocra...proasta....spune cum doresti....DAR...de cate ori te-ai repetat in comentariu ca tu comanzi de la noi ? Nu e cam ciudat? Stam si ne intrebam? Unde lucrezi? Banuim dar asta este. Sa fii tu sanatos cu lista ta a rusinii.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Alina Baditescu

Acum 6 ani

Mai dute ma, teo facut ma-ta pe tine expert gastronomic? Eu zic sa devii fan pizza super mamma din moment ce restul ofertelor din oras sunt sub orice critica. Pofta buna! Sa iti stea in gat. :)
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Cosmina

Acum 6 ani

Ai cuvinte pe care nu le stii, sudistule, si cuvinte pe care le folosesti ca la ma-ta in sud. Ai cota 1,01 sa fii de acolo. In rest, nu mai da cu traforajul pe la ziar, ca mi se scorojesc peretii. Multumesc
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

e-manuela

Acum 6 ani

Buna! Nenea, desi nu-mi face plăcerea, de aceasta data, trebuie sa-i dau dreptate Grupului de curisti. De ce nu încercați la ATU, ca acolo, cu pizza voastră cred ca aveți succes...Oamenii aia sunt învătați cu mâncarea la cazan!
Raspunde

Grup de turisti

Acum 6 ani

O onoare boss....
Raspunde

Mitzy

Acum 6 ani

Cea mai buna pizza Prosciutto și quatro formaggi le-am manca la Delice in Piața Mică. Abundență de ingrediente ale rețetei originale, Sper că mai au același bucătar ca acum 2-3 ani pentru că și asta contează foarte mult
Raspunde

Iulia

Acum 6 ani

Nu mai e ce a fost... Atitudinea fetei care primește comenzile este execrabila. Pizza e la fel ca in oraș...ca preț...calitatea e sub. Dar e aproape și te poți hotărî pe moment dacă vrei sau nu
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Alina Baditescu

Acum 6 ani

Tu esti execrabila, fata.
Raspunde

Alexandra

Acum 6 ani

Doamne Iulia, nu imi dau seama cum se face ca comentariul dumneavoastra nu este ascuns datorita limbajului utilizat! Cam da cu rest, sa fiti oare si dumneavoastra pe mana cu ala care a scris articolul? Ciudat !
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Bella italia

Acum 6 ani

Buna ziua Noi echipa Bella Italia consideram articolul dumneavoastra tendentios: 1 :http://bellaitaliasibiu.ro/paste AL RAGU (BOLOGNESE)…………………………………..        450 gr/ 16 ron (paste 300 gr, unt 50 gr,sos ragu(carne de vita) 100 gr, ulei masline) --nicaieri nu este specificat parmezan in reteta 2:http://bellaitaliasibiu.ro/pizza QUATTRO STAGIONI….………………16 ron / 700 gr     48 ron/2100gr (blat 250 gr,sos de rosii 60 gr, mozzarella 130 gr,sunca 50 gr, ciuperci 100 gr, salsiccia(carnat italian )90 gr) ---nicaieri in reteta noastra piept de pui sau masline 3:poza publicata de dumneavoastra reprezinta prosciutto crudo nu prosciutto va oferim traducerea https://translate.google.com/?hl=it#it/ro/prosciutto https://it.wikipedia.org/wiki/Prosciutto https://it.wikipedia.org/wiki/Prosciutto_crudo Nu ne puteti impune dumneavoastra retetele. Salamul este chiar unul de super calitate Ventricina https://salumificiococcia.it/shop/i-tradizionali-italiani-made-in-tuscia/salame-ventricina-piccante Iar de sosul ragu ar fi bine sa va abtineti . http://www.turnulsfatului.ro/2016/08/14/cum-am-aruncat-o-suta-de-lei-in-fantana-de-la-restaurantul-dolce-vita/ Aici dumeavoastra vroiati sa simtiti gustul de busuioc in sosul ragu....cum asa ? Ar fi bine sa va documentati inainte de a scrie despre ceva. Oricum pentru defaimare ne vedem la tribunal. O zi buna in continuare.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Acadela

Acum 6 ani

Hahahahh V-a pus la punct pe vorbele voastre. Chiar sunt cei mai buni pe pizza in Sibiu. Sa nu stiti diferenta intre crudo si prosciutto ? Se vede clar ca ati avut comandă sa ii faceti cu ou si oțet. Si de ce le ascundeti comentariul ?
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Dani

Acum 6 ani

Gunoiule! Vrei si cu pula'n cur si cu sufletul in rai.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Alina Baditescu

Acum 6 ani

De ce va bateti in asemenea hal joc de de Bella Italia? Va spun sincer, ca sunt o firma foarte serioasa care ofera mancare delicioasa. Nu am avut o experienta negativa cu ei. Mancarea e mereu proaspata si staff-ul prietenos. Sa va fie rusine ca scrieti asemenea aberatii! Niste ordinari, needucati. Mai bine vati da demisia, ticalosilor. Sa io sugeti la sotul meu. Fara nici o stima, Alina
Raspunde

Verze

Acum 6 ani

Sa fiu in locul vostru ,eu as inchide rubrica.Oricum este de cacao.
Raspunde

Alina Baditescu

Acum 6 ani

Tu cine mai esti ?
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

xx

Acum 6 ani

Cei de la Bella Italia ar trebui sa-i actioneze in instanta si drept daune morale sa ceara inchiderea acestei sectiuni patetice de gazetarie culinara pentru cititorii cu jumatate de creier pe cap de locuitor. Dar ce-i drept cultura nu se invata la oi...
Raspunde

Magda Nitu

Acum 6 ani

Buna tuturor Imi pare rau ca aceasta tara merge tot in jos. Si aici ma refer inclusiv la ziaristi. Daca chiar vroiati sa faceti un articol ca la carte ati fi dezvoltat mai mult articolul cu adevaratele probleme din restaurante. DAR CITIND ACEST ARTICOL IMI DAU SEAMA CA ESTE DOAR UN ARTICOL COMANDAT. PENTRU CA DOAR ASTA MAI FAC ZIARISTII IN ROMANIA: ARTICOLE LA COMANDA... SA VA FIE RISINE!!! Eu n-am mancat inca ceva de la Bella Italia dar acum chiar vreau sa incerc. Pentru Bella Italia: #rezist!
Raspunde

Florin B

Acum 6 ani

Rubrica de fomisti pentru doi trei cititori. Turnul sfatului este oglindirea neputintei intr-o bransa care incet incet dispare: Jurnalismul. Aceste tentative de jurnalism sunt hilare de-a dreptul. Omu daca primeste mancare moca, da 5 stele, daca-i cere cineva bani pe ea - cu ou si cu otet. Niste flamanzi care scriu texte cand le e foame. Si le e foame tot timpul. Am mai observat opiniile acestui "jurnalist" si cu alte ocazii unde neratat a dat-o-n bara! Fratilor, cum sa ajunga food critic unu cu stomacu lipit de spate? Ce-l recomanda pe el sa faca la randu-i recomandari? Suntem cumva pe o retea de socializare sau pe o publicatie online? Hai... hard reset si sa speram la mai bine!
Raspunde

in instanta

Acum 6 ani

Sa va explic mecanismul prin care functioneaza aceasta rubrica: - pe scurt se numeste hartuire care duce la defaimare si se pedepseste penal - pe lung: omu/jurnalistul/sageata/agentul de vanzari al Turnu Sfatului intra intr-un restaurant si cu o voce prietenoasa isi ofera serviciile de promovare desi nimeni nu le cere. Tu daca esti om onest si harnic il trimiti la plimbare, caci el doar creaza o nevoie artificial. Daca strambi din nas si nu-i dai bani/mancare gratis/cafea/etc si-l trimiti la plimbare, patesti un astfel de articol. Se actioneaza la fel ca baietii care cer taxa de protectie. S-a scris si de bine de Bella Italia, acuma daca nu s-au dat bani la echipa - se scrie de rau. Solutia? In instanta. In plus de asta (opinie personala) ar merge si o ciomageala buna ca sa se scoata din cap astfel de practici care distrug orice urma de jurnalism.
Raspunde

Calin

Acum 6 ani

ce destept esti tu: promovezi violenta contra jurnalistilor. Dupa IP esti de la o pizzerie... Este ciudat cata patima si ura in comentarii pentru o cronica culinara. Ce faceai daca veneau incognito cei de Michelin si iti dadeau minus 10 stele?! Ii ciomageai si asmutea-i comentatorii prieteni pe ei? Hai sa ne vedem lungul nasului.
Raspunde

...

Acum 6 ani

eu am mancat pizza de la bella italia si a fost foarte ok. ziaristul asta care nu cred ca are nicio pregatire gastronomica isi da cu parerea despre restaurante, pizzerii, etc din sibiu. fara gluma, dar s-ar putea ca intr-o zi cand intra intr-un restaurant sa se trezeasca cu o fata de masa pusa in cap si dupa aia....asta e
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Alexandra

Acum 6 ani

Nu cred ca se va trezi cu o fata de masa pusa in cap deocarece nu are curajul sa isi scrie numele la articol. Cat despre Bella Italia, va spun sincer ca mananc aproape zilnic de acolo, de aproape 2 ani. Nu am fost niciodata dezamagita de produsele lor. Produsele sunt mereu proaspete, si slava Domnului,chiar nu se zgarcesc cu ingredientele. Cat despre personal, este amabil,incepand de la doamnele de la casa,pizzer,bucatar pana la sef! Mereu au dat dovada de profesionalism. Bravo Bella Italia, felicitarile mele pentru cea mai buna pizza din Sibiu.
Raspunde

Dragos

Acum 6 ani

Fiecare mananca unde-i place. Ar trebui mai multa decenta la realizarea acestei rubrici. Nu poti da in cap unei pizzerii/restaurant ca asa ai tu chef! Sute de oameni sunt influentati mai mult sau mai putin de aceasta rubrica, sunteti factor de opinie. Nu v-a placut, este alegerea Dvs., nu mai comandati data viitoare, dar de aici pana la a transmite public mesajul negativ este mult prea mult! Personal, imi place pizza celor de laDelicio, dar sunt convins ca fiecare pizzerie se straduieste sa atraga clienti. Asadar, incercati sa nu va mai bateti joc de initiativele private in gastronomia sibiana! Numai bine.
Raspunde

grup de turisti

Acum 6 ani

@bella italia nu m-am trezit cu fata la cearsaf pt ca am citit articolul seara. m-am repetat ca nu mai comand de la voi ca sa intelegeti clar ca nu o sa mai comand de la voi. hai sa ne intelegem. nu faceti mancare proasta. e doar mediocra. e ca si kebabul de la super mama. un kebab cel mult mediocru dar daca imi e foame dupa o petrecere in club zic bogdaproste. asa sunteti si voi cu pizza. mai vin niste prieteni pe la mine si comandam de la voi. cand ne este foarte foame e cea mai buna pizza....dar nu excelati. aceeasi calitate o gasesc aproape la orice pizzerie. atata timp cat inca 50% din sibieni inca se feresc de carnea de vita sau o comanda bine facuta este foarte clar ca multi nu au o cultura gastronomica si e clar ca pentru ei o pizza de la bella italia reprezinta cireasa de pe tort. dar mai sunt si oameni care au iesit putin prin lume si au mancat pizza in cele mai bune locuri si astfel pot sa faca o comparatie. nu o sa dau nume de restaurante din sibiu care fac mancare italiana mai buna decat dvs ca sa nu ziceti ca si eu sunt cu tenta, dar va pot spune ca oricum erati in top 5 pe sibiu. ce nu imi place? este mitocania raspunsului dumneavoastra....trebuia acceptat acest articol asa cum este si mai mult sa dati si un share unde sa integrati o glumita. lumea va aprecia mai mult. hai mai usor cu nervii si mult succes mai departe si incercati sa vedeti restaurante mari din tara ce raspunsuri ofera celor care le ofera o stea la recenzii pe facebook.
Raspunde

Bella Italia

Acum 6 ani

Vad ca sunteti pus pe discuții...era simplu ca bună ziua....nu ne impune nimeni rețetele....nu poti condamna pe cineva ca nu găsești ingredientele visate dacă omul nu le promite nicăieri în meniu....autorul articolului nu face diferenta intre crudo si prosciutto....pentru asta am oferit traduceri....salamul picant e de cea mai bună calitate....pozele sunt facute si distorsionate din telefon......sper sa înțelegeți că ă fost un articol comandat. Dacă nu înțelegeți asta e! Sa fiti sănătos !Dar sa fim terfeliti de cineva care se da drept marele expert si nu cunoaște lucruri elementare ....Despre bucătărie italiana putem povesti multe...despre restaurantele din Sibiu preferam sa ne abține. Mitocani nu suntem . Dar nici nu plecam capul în speranța că sabia nu il taie. Știm cine suntem cu bunele și relele noastre. Ne asumăm tot,inclusiv dreptul la imagine. O seara plăcuta.
Raspunde

grup de turisti

Acum 6 ani

@bella italia ca sa iti dai seama ca nu am ceva cu voi...sau sa credeti ca as lucra undeva....aflati ca numele meu "grup de turisti" vine tot de la un articol de la aceasta rubrica unde patronii au incercat aceleasi manevre ca si dumneavoastra.
Raspunde

Gyuntar dela Ooy

Acum 6 ani

Atata tărăboi pentru o balega de aluat, dracu o mai vast'! Comunitate de imbecili, ce mai încolo si-ncoace....
Raspunde

icecube

Acum 6 ani

Bella Italia, personal am tot luat pizza de la voi. Imi place, e buna si o sa mai iau , dar nu mai reactionati asa. Invatati un pic de marketing, de PR, de politica si veti avea muuuult mai mult de castigat. Agitatori sunt mereu, concurenta e mare in oras, multi vor sa fie singuri pe felie. Priviti partea buna, daca apar articole de genu inseamna ca incomodati, deci faceti treaba buna. Ca sfat prietenesc: fiti mai prietenosi, atat la telefon cat si in local. Mergeti inainte peste hateri.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Bella Italia

Acum 6 ani

Stim prea bine ca incomodam. Nu e vorba de marketing. E vorba despre munca noastra. Sa ne lasam calcati de oricine pe motive ireale? Despre asta e vorba. Nu suntem perfecți. Si noi avem greseli. Daca greseam ne ceream scuze in prima secundă. Oricum cât de curând vor trebui să publice dreptul nostru la replica. Povestim dupa. O zi bună în continuare.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Iulian

Acum 6 ani

RUSINE TURNUL SFATULUI !!! Pizza Bella Italia este cea mai buna pizza care am mancat-o in Sibiu ! Administratorul acestui ziar ar trebui sa se sesizeze la derapajele jurnalistice ale anumitor angajati sau daca articolul este cu aprobarea dansului sa accepte greseala si sa recunoasca ! Experienta culinara am peste 10 ani , lucru care nu il pot spune despre persoana care a scris acest articol.
Raspunde

Magda Paler

Acum 6 ani

Rusine lu ma-ta, bre.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus