X
aeroport (85) (Copy)

„Dacă vom reuși să aducem Ryanair la Sibiu, s-ar putea să avem succes în următorii trei ani“

O cursă aeriană pe ruta Sibiu – București, cerută printre alții de reprezentanții mediului de afaceri francofon, nu se întrevede pentru moment, dar are toate șansele să fie implementată într-un anumit scenariu, susține directorul general al Aeroportului Internațional Sibiu, Marius Gârdea.

Potrivit lui Gârdea, o cursă aeriană Sibiu – București nu este, în acest moment, foarte atractivă pentru companiile care deja operează pe aeroportul internațional de la marginea orașului. „Cu mașina faci trei ore, trei ore și jumătate până la intrarea în București. Dacă aș merge cu avionul de la Sibiu la București, nu aș face mai puțin de două ore și jumătate din momentul în care aș porni spre aeroport. Și nu știu dacă în acest moment vom găsi 180 de oameni care vor vrea să folosească această cursă de două ori pe zi. Dacă vom reuși să aducem Ryanair la Sibiu, s-ar putea să avem succes în următorii trei ani“, a declarat Marius Gârdea, directorul general al AIS, în cadrul conferinței Hotspot Sibiu, organizată de revista debiiz.

Directorul a răspuns, astfel, și întrebărilor venite din partea lui Patrick Moleins, directorul general NTN-SNR Rulmenți și președintele Clubului Francofon de Afaceri Sibiu, care a replicat că el nu a reușit niciodată să ajungă în trei ore și jumătate cu mașina de la Sibiu la București. Patrick Moleins i-a sugerat lui Marius Gârdea să oferteze companiile aeriene și pentru a opera zboruri de la Sibiu la Lyon. „Franța nu este exclusă ca destinație de la Sibiu, Parisul fiind principala destinație pe care o «targhetăm». Dar trebuie să înțelegem că investiția într-o nouă rută este a operatorilor aerieni, iar Aeroportul, în afară de a prezenta această rută, nu riscă nimic din punct de vedere investițional. La nivel național, cifrele pe relația cu Franța nu sunt foarte atractive, dar vom studia propunerea“, i-a răspuns Gârdea omului de afaceri francez.

În altă ordine de idei, directorul general al Aeroportului spune că evoluția numărului de pasageri care zboară de la/spre Sibiu, este una demnă de remarcat. „În 2012 aveam 180.000 de pasageri îmbarcați/debarcați. Previziunile pe 2017 sunt de 420.000 de pasageri îmbarcați/debarcați și chiar există posibilitatea de a depăși anul acesta 500.000. Îmi doresc ca în 2020 – 2021 să avem un milion de pasageri. Rămâne de văzut“, a mai spus Gârdea.

 

Cauți un loc de muncă sau vrei un job mai bun? Pe turnulsfatului.ro/locuridemunca ai de unde alege. Starbucks, Continental, Stefanini, Wenglor, Takata, Compa, RSK Development, Dream Personal Logistik GmbH, CGS, Trigo Industry Services, Fântânița Haiducului, Harting, Compa, Soma, Kulinarium, Expertarom, Astra Film, Visma, Schunn Service, RUD, Euroconf, DISTRIB SRL, Hilton, Flaro, SmileCredit, Carrefour, Marquardt, GLS, Marlex Duo Company, Standard 8, Einstein și alții angajează acum.

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

17 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  MB

  Deocamdata singura certitudine este ca in 2017 nu a fost lansata nicio cursa (destinatie) noua de pe AIS, ceea ce este un mare esec daca ne raportam la potentialul aeroportului si la cat de mult (sau mai bine spus “putin”) este folosit… Rusinos.

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  foamea

  Ok ok, foarte frumos. Dar cu licitatiile promise ce se mai aude? Ca de planuri pentru 2020+ avem podul plin. Inca mai sunt destinatii cu potential spre care nu se zboara.

 3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Vulcu

  acum sunt curios: intai strand, apoi cinema si apoi Ryan sau Ryan, cinema si strand sau cinema, strand si alte zboruri… am niste emotii cu liderii astia ai nostrii!

 4. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 5. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 6. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Opensky

  AEROPORT SIBIU-RYANAR, poveste unei rusini! In 2006 (fiti atenti: in 2006!!) Ryanair vroia sa opereze la Sibiu (a se citi ziare din epoca) dar aeroportul Sibiu a refuzat compania. Se pare ca si Iohannis a fost deacord cu acest refuz, care evident avea la baza multe interese numite – de pilda – Lufthansa, Carpatair, Atlassib etc.
  Acum se zice: “Daca vom reusi sa aducem Ryanair…”. Ar fi re raz daca nu ar fi de plans!!
  Rusine, rusine, rusine, conducerii aeroportului de atunci!
  DAUNA PRODUSA de conducerea respectiva (2006…) este si va fi enorma, si se numeste, agonia aeroportului Sibiu. Cursele care sunt (si, sa dea Sfantul, cele care vor fi) sunt realmente un nimic fata de cele care ar fi putut sa fie in ziua de astazi. Gata, piata a fost cucerita in intregime de Cluj. Adio Italia, adio Franta, adio Spania: o cursa de pomana in fiecare tara si atat…
  “Daca vom reusi sa aducem” cine ar trebui la un tribunal macar moral…!

 7. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 8. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 9. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Serbana

  Nu cred ca este nevoie de mai multe curse de pe aeroportul sibian. Si asa sunt suficiente, Sibiul este un oras mic, provincial. In schimb, este mare nevoie de suplimentarea autocarelor si trenurilor dinspre Valcea, pentru a permite cat mai multor olteni sa vina in Sibiu, sa lucreze, sa intemeieze familii si sa aduca plus valoare acestui oras.

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

   ...

   america a avut nevoie de negrii. anglia de indieni. noi avem nevoie de olteni. si pentru ei s-a contruit in selimbar ghetoul “oltenia” sau “valcea mica”.

 10. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  dani

  oltean = troll?…..sau poate chiar sunt unii care din convingere scriu prostiile astea. In alta ordine de idei, daca la actualele destinatii s-ar mai adauga Paris, Roma, Bruxelles si Barcelona s-ar putea spune ca aeroportul are o oferta decenta

 11. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Altu

  “Serbana”..!! Vezi ca sambata am un prieten care transporta toti oltenii si regatenii gratis catre casa(doar dus, cu conditia sa ramana acolo),dak vrei iti rezerv un loc 🙅.

 12. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 13. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 14. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 15. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 16. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Economie
 • Contact