Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
12°C

13.500 euro. Suma pe care o încasează lunar un parlamentar

13.500 euro. Suma pe care o încasează lunar un parlamentar

Din această lună, parlamentarii de Sibiu care nu au domiciliul în București vor încasa lunar câte 58.300 de lei, aproximativ 13.500 de euro.

De la 1 iulie, indemnizația de bază a parlamentarilor s-a mărit de la 5.600 de lei, la 13.050 de lei. În plus față de acești bani se adaugă indemnizația pentru hotel sau chirie, bani pentru combustibil necesar pentru navetă, precum și sumele care trebuie justificate cu chitanțe care să demonstreze funcționalitatea cabinetului parlamentar. Totul, până la 58.300 de lei.

Soțul vicepreședintei USR, Clotilde Armand, Sergiu Moroianu, a făcut un calcul din care reiese suma exactă pe care statul o cheltuie cu fiecare parlamentar. ”Până în iunie 2017, suma încasată lunar de un pcnadB (n.r. parlamentar care nu are domiciliul în București) era de 25.060 lei. De la 1 iulie, indemnizația de bază s-a mărit de 2,33 ori, de la 5600 lei la 13100 lei. Toate celelalte indemnizații sunt indexate după cea de bază. Rezultă că indemnizațiile totale ale unui pcnadB ajung la 25060*2,33=58.300 lei lunar. Din aceasta sumă, 13.200 lei trebuie justificați cu chitanțe pentru cabinetul parlamentar (pana în iunie 2017, era vorba de 5700 lei). Așadar, pcnadB-ului ii rămân în buzunar 45.100 lei și nu 40.000 cum neglijent se afirmă în posterul atașat. In plus, pentru fiecare asistent parlamentar existent, pncadB-ul nostru va putea să-și mai angajeze încă 1,33 asistente noi”, scrie Sergiu Moroianu pe pagina sa de Facebook.

Birourile Permanente Reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au aprobat astăzi sumele de bani alocate aleşilor care nu locuiesc în Bucureşti sau Ilfov, prin aplicarea noii legi a salarizării.

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

11 comentarii

Vasile V. Vasile

Acum 6 ani

păi da, consortului îi e ciudă că mamițica lui încasează doar leafă de consilier local... se pare că banii țepuiți prin egis nu ajung...
Raspunde

Vasile V. Vasile

Acum 6 ani

hopa, doi useriști au dat p-aci!
Raspunde

Vasile V. Vasile

Acum 6 ani

trei...
Raspunde

€€€€€€

Acum 6 ani

Atatia bani ca, practic, sa faci NIMIC !!! Super !
Raspunde

e-manuela

Acum 6 ani

Buna! Nenea, da' pentru atata bănet, nu credeti ca Uca noastra-i cam delăsătoare?...
Raspunde

Jos Cenzura

Acum 6 ani

O Tara frumoasa cu oameni de cacat.
Raspunde

Ana

Acum 6 ani

Cat de revoltator! In drum spre munca, in autobuz, sa citesti stirea asta.... Dureros! Sa le fie rusine, nesimtire enorma! Si noi ne zbatem pentru un pumnisor de banuti si ei iau mii de euro sa doarma in parlament. Unde e rezultatul referendumului?? Macar sa fie mai putini trantori din astia. Trebuie facut ceva, am ajuns de suntem furati si batjocoriti in toate felurile. Ba cu legea gratierii, ba cu spagi, ba cu vaccinari obligatorii (si adulti si varsnicii pe motiv ca au murit copii de rujeola cand s-a vazut clar ce e in spitale cu ocazia Colectiv), ba cu sentinte de cativa ani pt furturi de milioane ca apoi sa iasa la cateva luni pe nu stiu ce motive.. E prea, prea mult!
Raspunde

Cl. Anul Politic

Acum 6 ani

Aici, Turcana noastră guralivă nu mai zice nimic ?
Raspunde

ne-naiv.

Acum 6 ani

Dar cei care au dat, alde psd, ce zic? Zic despre faptul ca acolo sunt autostrazile nefacute, spitalele neconstruite ? Dar cei care i-au voto si mai si posteaza ca-i iubesc, ce zic?
Raspunde

votul universal

Acum 6 ani

Hei, aveti grija la titlu! Ati scris 13500 de euro!!! Dar din articol swe intelege ca e vorba de lei... Asa mai merge, dar oricum sunt multi bani, iar unii parlamentari nu-si justifica activitatea si venitul obtinut ...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus