Joi,
28.03.2024
Innorat
Acum
11°C

Brașov: pregătire pentru aeroport

Brașov: pregătire pentru aeroport

 

Consiliul Județean Brașov și-a propus în acest an să facă la viitorul aeroport o cale de rulare, o platformă de staţionare a aeronavelor şi dotările necesare la pista de decolare-aterizare, adică balizajul şi canalizarea pentru apa pluvială. În anii următori vor fi construite turnul de control, terminalul de pasageri, parcarea publică şi alte construcţii necesare funcţionării aeroportului.

La sfârșitul săptămânii trecute, conducerea Consiliului Județean Brașov a organizat o întâlnire pentru a pune la punct detaliile privind aducerea utilităților în zona unde urmează să fie construit Aeroportul Internațional Brașov, precum și pentru a transmite localităților învecinate condițiile impuse de către Autoritatea Aeronautică Civilă Română în privința noilor construcții din zonă, scrie codlea-info.ro

Societatea SC Iptana SA proiectează Studiul de Fezabilitate și Master-Planul de dezvoltare pentru Aeroportul Internațional Brașov-Ghimbav, iar Search Corporation este proiectant al suprafețelor de mișcare aeroportuare.

Autoritatea Aeronautică Civilă Română (AACR) a făcut și o notificare privind regimul de construcții în zona de protecție a aeroportului. Astfel, în perioada următoare, conducerea CJ Brașov va organiza o întâlnire cu primarii și arhitecții din unitățile administrativ-teritoriale situate în vecinătatea aeroportului, pentru a le prezenta normele și ghidul de aplicare pus la dispoziție de către AACR și care constituie baza de evaluare a cererilor de emitere a autorizațiilor de construire pe raza UAT-urilor vizate.

Până acum, la viitorul aeroport a fost construită doar pista, cea care a fost finalizată în septembrie 2014.

Sursa foto

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

10 comentarii

Pam Pam

Acum 6 ani

Daca Aeroportul Sibiu si Consiliul Judetean nu se trezesc din amorteala si nu pun la punct un program, cu masuri concrete si termene clare, de atragere cat mai rapid a unor operatori noi cu destinatii atragatoare, in momentul in care Aeroportul Brasovul o sa fie functional, Aeroportul Sibiul o sa se duce de rapa. Luati aminte...
Raspunde

€€€€€€

Acum 6 ani

Din partea mea sa-si faca 3 aeroporturi, la cate ceata e in zona respectiva, multe o sa aterizeze pe Sb sau Cj :) Nu e extrem de rentabil un aeroport in Bv, are in apropiere un judet sarac si slab populat(Covasna), aeroporturi in Sb si 2 in Buc, cand se termina autostrada Bv - Ploiesti clar nu o sa mai fie rentabil. Singura sansa a noului aeroport sa depaseasca Cj sau Sb, sau macar sa fie rentabil, e deschiderea multor rute rentabile, care o sa faca segmentul de calatori ce deja folosesc Sb, Cj, Buc, sa foloseasca Bv. Mai bine se facea un aeroport nou inspre Fagaras, si beneficiau de el Sb, Bv si intreaga regiune. Impulsiona si Fagarasul spre dezvoltare.
Raspunde

Jos Cenzura

Acum 6 ani

Cu cine ???? Cu oamenii de cacat din rromanistan? CEi mai jegosi oameni de pe planeta. Capra vecinului si lingerea in cur a sefilor ii sport national. Sa vada si pulimea exemple , Google it; Leeds Bradford airport; Sheffield Doncaster airport. Rroma-rromania-rromani-rromi.
Raspunde

adica?

Acum 6 ani

la ce conducere si personal operational are aeroportul din Sibiu, in 2-3 se alege praful! numai gasti, habarnisti si pensionari MApN complet pe dinafara realitatilor manageriale complexe de azi... daca vreti sa mearga bine aeroportul stimati consilieri judeteni, solutia este una singura: schimbat TOT personalul cu o echipa tanara si bine pregatita.
Raspunde

Ioji

Acum 6 ani

Oare de cita cerneala este nevoie ca cei alesi sa auda? Nu aud, nu vad, nu vorbesc.....stimati alesi pierdeti voturi! Sibienii si nu numai cer un ritm mai rapid de actiune. Cu un festival de teatru de o importanta de care nici nu va dati seama, cu o crestere exponentiala a turismului si cu intoarcerea celor plecati, sunt motive intemeiate pentru a grabi pasul....deschiderea spre noi destinatii. Daca nu sunteti in masura sa actionati, lasati pe altii care sunt mai dinamici, plini de initiative si mai pregatiti decat dumneavoastra.
Raspunde

olteanu

Acum 6 ani

Nu vreau sa jignesc sibienii , dar brasovul este mult , mult mai dezvoltat ..cand spui sibiu , spui centru istoric ..in resst nimic...brasovul este mult , mult mai complex
Raspunde

Gyuntar dela Ooy

Acum 6 ani

Jignește-i fără nici-o teama "neica" fiindcă le faci decat un bine!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Jos Cenzura

Acum 6 ani

Nu ai cum Sa ii jignesti ca sibienii sunt tot olteni. Majoritatea sibienilor is sibieni din 1920 . Iara mocanii din marginime sunt tot olteni dupa grai. Tu nu vezi ca sibienii sunt aceiasi cu oltenii? Rupti in cur si Mai falosi ca banatenii.
Raspunde

MC.D

Acum 6 ani

Daca in 2020-2021 se va finaliza autostrada Sibiu-Brasov 130km, va fi nevoie de cca o ora pentru a parcurge distanta, astfel ca nu vad renatabilitatea unei investitii asa complexe in zona de sub Tampa...mai bine cu banii cheltuiti reabilitau infrastructura feroviara si rutiera din zona care este varza...
Raspunde

LOL

Acum 6 ani

buna asta :)) ...gardul imprejmuitor afost furat de 4 ori pana acum...pista e facuta pe directii gresite, vant prea puteric din lateral. Dar daca o sa stranga bani si reusesc sa faca intr-un final si terminalul, e clar, nu exista alt aeroport care sa le tina piept...:))
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus