X
Pompil-Varga

Directorul AJVPS Sibiu acuzat că strânge semnături împotriva un sentințe judecătorești. ”Acțiunea este benevolă, vine din partea fiecăruia”

Actualizare 7 iulie, ora 13:11

Directorul AJVPS Sibiu, Pompil Varga, a venit cu o completare la declarațiile inițiale anunțând intenționează să depună o plângere penală după ce în documentele asociației s-ar fi descoperit că Romeo Stoicescu nu și-a achitat cotizația de membru în anii anteriori, însă carnetul lui a fost ștampilat.

”Această persoană, că nu mai este membru al asociației, vrea să reprezinte vânătorii, chiar și pescarii din Filiala Sibiu, dar el nu și-a achitat cotizația pe anii 2014 și 2015. Am depistat că a fost pusă ștampila de către angajatul nostru cu probleme de pescuit pe carnetul de membru, mințind că taxa a fost plătită prin bancă. Vreau știe și vânătorii și pescarii din Sibiu cine vrea să-i reprezinte pe ei, o persoană, un om care nu-și achită datoriile statutare”, a declarat Pompil Varga

Știre inițială:

Noua conducere a Asociației Județene a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi Sibiu a transmis joi un comunicat de presă prin care îl acuză pe directorul asociației, Pompil Varga, că ar strânge semnături de la vânătorii din județ împotriva unei sentințe judecătorești. În replică, acesta spune că membrii asociației vin din proprie inițiativă cu hârtiile semnate.

Conducerea AJVPS aleasă de membrii vânători și pescari în AGA din 27 aprilie 2017 și recunoscută prin sentință definitivă nr. 3598 a Judecătoriei Sibiu, atrage atenția opiniei publice asupra faptului că directorul Pompil Varga, angajat al asociației, încearcă să profite de naivitatea unor membri și a demarat o strângere de semnături împotriva deciziei instanței.

”Facem precizarea că domnul Pompil Varga este angajat al AJVPS, în funcția de director, iar acțiunea demarată de strângere de semnături nu are alt rol decât acela de a încerca, ca o ultimă măsură disperată, de a dezbina membri vânători și pescari de bună credință”, se arată în comunicatul semnat de Viorel Păcurar, președinte AJVPS.

Contactat de Turnul Sfatului, Pompil Varga neagă faptul că ar fi inițiat o strângere de semnături și spune că susținerea vine firesc, la inițiativa vânătorilor simpli. În plus, sentința respectivă a fost atacată în instanță și își urmează cursul în justiție.

”Noi am depus o acțiune pentru repunerea în apel a sentinței lor. Pentru că legislația asociațiilor și fundațiilor precizează că orice persoană interesată, și aici bineînțeles că se referă la persoana interesată în calitatea de membru – pentru că altă persoană nu putem să zicem că este interesată, poate să facă o cerere de intervenție în sprijinul cuiva. Pentru că asociația noastră este formată din membri, cei care doresc au dreptul să facă. Nimeni nu strânge semnături, nimeni nu-i obligă, nimeni nu-i constrânge, doar cine dorește. Aceste cereri bineînțeles că nu le depun eu, sau cineva anume, le depune fiecare. Decât dacă ni se adresează respectivii și și ne solicită să fie depuse prin noi, îi ajutăm, altfel, în mod normal, nu le depunem noi, fiecare și le depune. Și le pot depune nu acum, până la termenul acțiunii în instanță. Deci, încă o dată, menționez că nu sunt strânse de noi, la inițiativa noastră, mulți au auzit, s-au anunțat între ei și atunci au zis că vor să ne susțină și au întrebat de un formular de cerere. Noi n-am făcut nicio ședință, nicio adunare, acțiunea este benevolă, vine din partea fiecăruia”, a declarat Pompil Varga.

Varga a mai adăugat că ”în conformitate cu prevederile codului de procedură civilă, art. 63, cap. 1, secțiunea 3, cererea de intervenție poate fi făcută în scris dacă ea cuprinde elementele prevăzute la articolul 148, alin. 1, deci datele de identificare. Intervenția poate fi făcută până la închiderea dezbaterilor, în tot cursul judecății, chiar și în căile extraordinare de atac. Eu încă nu le-am depus și poate nici nu le depun, dar cu ocazia asta vreau să testez și părerea oamenilor vizavi de această situație. Cel care dorește să-și facă o cerere de intervenție absolut îl pot lua în considerare, prin acceptul lui că dorește să meargă în continuare cu asociația din care face parte. Este legală și poate fi depusă pe tot cursul judecății”.

În comunicatul de presă noua conducere a AJVPS evidențiază diferențele importante față de ce a fost până acum în asociație.

”Suntem cei care, la fel ca mulți alți vânători și pescari din județ, asigură hrana vânatului cu nutreț din gospodăriile proprii, contribuie la întreținerea fondurilor din resurse proprii cu toate că Asociația primește anual bani pentru hrana suficientă și pentru amenajarea fondurilor, dar nouă în fond nu ne ajunge hrana pe care o plătim. Suntem colegii care, ca și voi, îngrijesc fondurile de vânătoare sau de pescuit, cei alături de care ați fost la ecologizări… cei cu care ați făcut de pază noaptea. Suntem cei care împreună “am mâncat slană și pită cu aceeași brișcă!”, spune și Romeo Stoicescu, președintele Filialei Pescarilor.

Nu în ultimul rând, noua conducere a AJVPS asigură vânătorii și pescarii din județ că vor scădea cotizațiile.

”Oferim un președinte de asociație vânător din rândul vânătorilor simpli, cu caracter, ales în unanimitate chiar și de colegii pescari. Am votat pentru autogospodărirea grupelor de vânătoare și pentru autonomia filialelor așa cum permite legea. Oferim drepturi egale între filiale, acestea fiind reprezentate în mod egal în Consiliul AJVPS Sibiu. Oferim oportunitatea ca fiecare filială să fie condusă după cum hotărăște filiala respectivă. Am hotărât ca personalul angajat al AJVPS Sibiu să nu mai fie “de drept” în comitete și consilii. Vrem ca cei care își apară drepturile să nu mai fie excluși din AJVPS Sibiu. Vrem ca excluderea membrilor unei filiale să nu mai fie hotărâtă de către membri altor filiale. Vrem maxim două mandate de cinci ani pentru președintele AJVPS Sibiu. Am propus și am votat cu ajutorul membrilor pescari reducerea cotizației. De exemplu, la Sibiu, de la 2650 la 1750 lei și așa o să facem împreună și la Agnita, ori în Mediaș. Am votat transparența pe care am cerut-o de la domnul Varga și pe care a găsit de cuviință să o acorde ignorând o sentință judecătorească. Nu dorim dezbinarea Asociației. Din contră, ne-am unit! Singurii care ne-au învrăjbit sunt cei din conducerea veche, care astăzi văzând ca au pierdut vin în casele voastre și vă pun să semnați niște hârtii, hârtii pe care nu ar trebui să le semnați dacă ar fi fost corecți și cinstiți de la bun început”, se mai arată în comunicatul citat.

Cauți un loc de muncă sau vrei un job mai bun? Pe turnulsfatului.ro/locuridemunca ai de unde alege. Starbucks, Continental, Stefanini, Wenglor, Takata, Compa, RSK Development, Dream Personal Logistik GmbH, CGS, Trigo Industry Services, Fântânița Haiducului, Harting, Compa, Soma, Kulinarium, Expertarom, Astra Film, Visma, Schunn Service, RUD, Euroconf, DISTRIB SRL, Hilton, Flaro, SmileCredit, Carrefour, Marquardt, GLS, Marlex Duo Company, Standard 8, Einstein și alții angajează acum.

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

3 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Jos Cenzura

  Excelent militiene. Ai cu cine semana. Mai era unul prin ’90 care s-o laudat ca o mancat Salam cu soia si 85% din pulimea romana l-or votat. Dupa 27 de ani tot copiii lui sunt la putere si ii mai rau ca inainte. Ghici cine ii ? Ftti dzeul matii de securist infect!

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Nemilosu

  Ia mai impuscati-va si intre voi bai, vanatorii lu peste. Sa fii pasionat de uciderea animalelor…Plin de invartiti de pe vremea lui ceausescu, iliescu si basescu.
  Sta-v-ar arma in gat !

 3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Wilson

  Ce mai cauta Varga la AVPS ? Ar putea sa si dea demisia de onoare din postul pe care il ocupa. Nimeni nu l mai vrea. Mai e si director. A facut destul rau imaginii asociatiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Contact