Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
15°C

Statistică: Sibiul este pe locul 2 în regiune la numărul de turiști

Statistică: Sibiul este pe locul 2 în regiune la numărul de turiști

Un comunicat de presă transmis de către Direcţia Regională de Statistică (DRS) Alba arată că în luna aprilie a acestui an cel mai mare număr de turişti care au vizitat Regiunea Centru a fost înregistrat în judeţul Braşov, Sibiul fiind pe poziția a doua.

Cifrele indică faptul că peste 13.600 de turişti străini au vizitat judeţul Brașov, ceea ce reprezintă 37,6% din totalul la nivelul regiunii. Sibiul a înregistrat în aceeași perioadă puțin peste 10.600 de persoane, adică 29,4%.

Potrivit DRS Alba, în aprilie, cele mai multe sosiri au fost în judetul Brașov, respectiv 42,8%. Urmează Mureș, cu 21,2%, Sibiu, cu 19,6%,  Harghita, cu 6,4%, Alba, cu 6,1%, și județul Covasna, cu 3,9%.

Din cei aproape 205.000 de turişti străini înregistraţi la nivel naţional în aprilie, peste 36.000 au fost în Regiunea Centru, ceea ce reprezintă 17,8% din total.

În aprilie, în Regiunea Centru, sosirile turiștilor străini în structurile de primire turistică cu funcțiuni de cazare au înregistrat o creștere cu 69,0% comparativ cu martie și cu 23,4% față de luna corespunzatoare din anul precedent.

Cauți un loc de muncă sau vrei un job mai bun? Pe turnulsfatului.ro/locuridemunca ai de unde alege. Starbucks, Continental, Stefanini, Wenglor, Takata, Compa, RSK Development, Dream Personal Logistik GmbH, CGS, Trigo Industry Services, Fântânița Haiducului, Harting, Compa, Soma, Kulinarium, Expertarom, Astra Film, Visma, Schunn Service, RUD, Euroconf, DISTRIB SRL, Hilton, Flaro, SmileCredit, Carrefour, Marquardt, GLS, Marlex Duo Company, Standard 8, Einstein și alții angajează acum.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

24 comentarii

politrucul

Acum 6 ani

In viziunea voastră, Mureșul nu face parte din "regiunea" centru?
Raspunde

Paul Goghin

Acum 6 ani

Sibiul, eternul numar 2 la turism in regiune...acest sat prafuit plin de hipsterasi semidocti cu barbita si clisme...
Raspunde

(-)

Acum 6 ani

Nu ne putem ridica la nivelul comunei Brasov, un centru multicultural in care se impletesc traditii vasluiene cum ar fi violul in grup, cu traditiile brasovene cum ar fi lansarea de brasoave pe siteurile altor orase... Esti doar o creatura frustrata si foarte neinsemnata...
Raspunde

moldavian style

Acum 6 ani

Iar tu Paul esti un sfertodoct care moare de grija altuia.... 100% esti votant Liviut si Bombonica. Esti locuitor al orasului de la poalele Tampei? Tampa e una din rudele tale
Raspunde

pe 12 luni sibiul este pe locul intai

Acum 6 ani

diferenta e mica. se va face reglajul cu luna iunie, cand la festivalul de teatru au venit straini cat intr-un an intreg la brasov
Raspunde

Popa

Acum 6 ani

In Praga merg aproape 2.000.000 turisti pe luna ... :-( ... in RO , 200.000 ...
Raspunde

breloc

Acum 6 ani

e ca si cum ai compara dacia 1310 cu Lamborghini...care-i rostul?
Raspunde

€€€€€€

Acum 6 ani

Visezi ! Praha in 2016 a avut 7,07 mil/an conform https://prague.tv/en/s72/Directory/c207-Travel/n8450-Tourist-numbers-rose-in-2016
Raspunde

Edu

Acum 6 ani

Sibiul este mult sub brasov , haideti sa spunem adevarul...nu inteleg de ce ,,supara,, acest adevar...este si mult mai mic ca suprafata si mai mic numeric...dar este bine ca le ,,suflam in ceafa,, brasovenilor....noi cu oltenii , ei cu soldovenii...asta este ...mergem inainte...suntem romani cu totii.
Raspunde

Fuall

Acum 6 ani

Nu inteleg de ce insisti si iti tot schimbi nickul...stim toti ca esti acelasi brasovean frustrat , stai in Brasovul tau si lasa Sibiul in pace! Poti sa cauti pe net sa vezi ce obiective culturale are Sibiul si ce poti sa vezi la Brasov, asa vei avea o imagine corecta, nu barfe de copil idiot. La Brasov merg cei care iubesc muntele, la Sibiu vin oameni educati , mai in varsta, care cauta cultura, muzee. Astea sunt date certe, relevate de studiile facute, ce aberezi tu pe aici, nu are suport real.
Raspunde

Bleahh

Acum 6 ani

Mult sub Brasov din care punct de vedere? Ceva argumente poti sa oferi, sau doar barfe ? Sau pentru ca noi nu avem anticariat, cum scria unul pe aici? Adevarul este relativ, atata timp cat traim in aceasi tara, guvernati de aceiasi hoti , suntem cam la fel!
Raspunde

Dan Brasov

Acum 6 ani

Eu nu inteleg de ce conteaza unde sunt moldoveni, unde sunt olteni. Serios dupa atata timp tot ce putem spune unii despre altii e ca aia sunt olteni iar aia moldoveni si noi ardeleni. La ce va ajuta? Va urca pe scara sociala, va ajuta sa nu muriti numai faptul ca nu va considerati parte dintr-un anumit grup? Mie nu imi e rusine sa recunosc sunt si ardelean si oltean(zona munteniei) si moldovean si sunt mandru de asta. Ma consider mai roman ca oricare dintre cei care sustin ca sunt olteni sau moldoveni sau ardeleni, eu am crescut cu bunici si parinti cu traditii diverse si pot sa spun un lucru pe care l-am observat dupa 30 ani de viata: nici una dintre traditiile care mi-au fost insuflate de catre ai mei nu sunt in antiteza ci se completeaza una pe alta. Fiecare invatatura de la acesti oameni ce voi ii sustineti ca fiind diferiti mi se pare ca un fir de ata intr-o tesatura, facut sa se intrepatrunda cu alte fire si nu sa acopere. Nu are rost sa mai comentez ce efecte negative are aceasta atitudine a voastra, atitudine de tribuna. Eu unu sunt mandru ca sunt moldoveni, ardeleni si chiar si olteni in Brasov, toti m-au ajuta sa ajung ceea ce sunt si ceea ce ma consider un om complet, un om ce poate sa mearga in orice parte a acestei tari si vad romanul din fiecare si sa inteleg ce inseamna cu adevarat sa fii roman. Inchid prin a mentiona ca a iti iubi orasul pana in punctul in care sa ignori realitatea si sa dispretuiesti alte orase sau grupuri reginale nu te face roman, nu te face nici macar anti-roman....te face egoist si ipocrit. Va urez la toti o zi buna si numai bine.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus