X
fodor-deschidere-an-universitar-2016-20

Toți oamenii primarului Astrid Fodor: o fostă judecătoare, o cercetătoare pasionată de Antarctica și o economistă

La fel ca și la Consiliul Județean, și la Primăria Sibiu șefa instituției a decis să își angajeze consilieri personali, precum și administrator public. Doar că, spre diferență de Consiliul Județean, informațiile pe care administrația locală este dispusă să le facă publice sunt mult mai puține.

Primarul Sibiului, Astrid Fodor, lucrează în prezent cu doi consilieri personali și un administrator public. Mărioara Țichindelean este cel mai cunoscut nume dintre cei trei, aceasta fiind fostă judecătoare (s-a pensionat chiar după alegerea lui Klaus Iohannis la Președinția României), dar și cadru didactic al Universității „Lucian Blaga“ din Sibiu.
„Consilier primar, doamna Mărioara Țichindelean este doctor în Drept și a activat ca judecător. În prezent își desfășoară activitatea în calitate de consilier al primarului Astrid Fodor în domeniul juridic“, sunt informațiile furnizate de către reprezentanții Primăriei Sibiu.

marioara tichindelean foto juridice ro

Sursa foto: juridice.ro

Cunoscută ca o apropiată a primarului Astrid Fodor, Mărioara Țichindelean s-a născut în 1957, în Cristian (jud. Sibiu), potrivit unui CV publicat de Universitatea sibiană. Specializată în dreptul muncii, Țichindelean a lucrat ca judecătoare timp de aproape trei ani la Judecătoria Sibiu. Din octombrie 2002 și până la pensionare (decembrie 2014), a judecat litigii de muncă la Tribunalul Sibiu. Predă în continuare la Facultatea de Drept din cadrul Universității „Lucian Blaga“ din Sibiu.
Potrivit ultimei declarații de avere completată la retragerea din funcția de judecător (datată februarie 2015), Mărioara Țichindelean are un ha de teren în satul Armeni, o casă pe care o deține împreună cu soțul său în comuna Cristian și două autoturisme (o Toyota și un VW Golf 6). Nu are datorii, depozitul de la Banca Transilvania fiind echivalentul în lei a aproximativ 40.000 de euro. În calitate de judecător, veniturile ei anuale erau de aproximativ 195.000 de lei (aprox. 16.250 de lei lunar), la care se adaugă alți 30.000 de lei (2.500 de lei, lunar) plătiți pentru activitatea de cadru didactic.
Mărioara Țichindelean o consiliază pe primarul Astrid Fodor pe probleme juridice, alături de Serviciul juridic din cadrul Primăriei Sibiu, acesta din urmă fiind în subordinea secretarului orașului, Dorin Nistor.

Tocmai s-a întors din Antarctica

Cea de-a doua consilieră personală a primarului Astrid Fodor este Andreea Radu. „Consilier primar ing. Andreea Radu este licențiat în știința și ingineria mediului al Universității Babeș-Bolyai, Cluj Napoca. Este colaborator al Comisiei Naționale pentru Cercetări Antarctice al Academiei Române. În calitate de consilier al primarului Astrid Fodor are atribuții în domeniul comunicării, al colaborării cu ONG-urile și societatea civilă și în domeniul protecției mediului“, informează reprezentanții Primăriei Sibiu, la solicitarea Turnul Sfatului.

andreea radu

Sursa foto: pagina de Facebook a Andreei Radu

De origine din Buzău (după cum relatează cotidianul „Adevărul“), Andreea Radu a fost la începutul lunii martie a acestui an într-o expediție în Antarctica, alături de comandorul Marian Săvulescu, şef Serviciu Instrucţie şi Doctrină în Statul Major al Forţelor Navale. Cei doi au participat la expediție din fonduri proprii, fără nicio susținere – în afară de cea morală – din partea autorităților române.
„Pot spune că Antarctica ne-a oferit multe lecţii de viaţă. În primul rând cred că am învăţat ce înseamnă diplomaţia, toleranţa şi oportunităţile. În Antarctica, în momentul în care ţi se oferă o şansă de a face ceva, orice, dacă ţi se oferă o oportunitate, «do it!»“, declara Andreea Radu cotidianul Adevărul despre expediția din primăvară. „Am fost pentru prima dată în Antarctica. Aşa cum este menţionat în Tratatul Antarctic, continentul este unul destinat păcii şi cercetării ştiinţifice. În ciuda frigului şi a vântului, căldura oferită de oamenii de acolo face climatul aspru al Antarcticii să fie mult mai plăcut. Este un ţinut unic“, a mai spus Andreea Radu, potrivit sursei citate.

Andreea Radu o consiliază pe Astrid Fodor pe probleme de comunicare, alături de funcționarii din cadrul Serviciului de comunicare, relații externe și marketing, aflat tot în subordinea primarului Sibiului.

Administratorul „cu de toate“

De la începutul lunii mai a acestui an, Sibiul are și administrator public, funcție înființată pentru prima dată sub mandatul primarului Astrid Fodor. „Doamna Leca este licențiat în științe economice și științe juridice, obținând și titlul de doctor în științe economice. În perioada 2005-2014 a fost șeful biroului care se ocupă cu modernizarea străzilor din fondurile împrumuturilor contractate de la Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare. Din 2014 deține funcția de director executiv în cadrul Direcției Economice a Primăriei Sibiu. Conform fișei postului, administratorul public va avea atribuții de coordonare a serviciilor cu activitate în domeniul economic și tehnic“, anunțau reprezentanții Primăriei Sibiu la instalarea în funcție a Ioanei Leca.

ioana leca si astrid fodor dezbatere strategie primarie (20)

Ioana Leca (mijloc)

Potrivit informațiilor publicate pe site-ul Primăriei Sibiu, în subordinea Ioanei Leca au fost transferate cele mai importante direcții și servicii din cadrul administrației locale, având astfel atribuții mult mai importante decât cei doi viceprimari. Astfel, Ioanei Leca i-au fost aduse în subordine de la Direcția tehnică, la cea de Investiții sau cea Economică. Tot în subordinea Ioanei Leca, primarul în funcție a Sibiului a transferat Direcția strategie, Patrimoniul și Cadastrul, Serviciul de coordonare a lucrărilor, Unitatea de implementare a proiectelor, precum și serviciile Administrativ, Investiții și proceduri de achiziție, Financiar-contabil și Buget, printre altele. Tot Ioanei Leca i-a fost adus în subordine și Biroul pentru proiecte cu finanțare internațională, structura din cadrul Primăriei care va avea sarcina de a atrage fonduri nerambursabile de peste 33,5 milioane de euro în actualul exercițiu financiar european.

„Fără“ salarii

„Salarizarea celor doi consilieri ai primarului se face în conformitate cu prevederile legislative pentru personalul contractual, pentru funcția de consilier al primarului. Administratorul public este de asemenea remunerat conform prevederilor legislative pentru această funcție“, s-au limitat reprezentanții Primăriei Sibiu să comunice despre remunerația ajutoarelor primarului Astrid Fodor. La fel, reprezentanții Primăriei Sibiu au refuzat să comunice fișele de post ale consilierilor personali ai primarului Astrid Fodor.

Citește și Toți oamenii președintei

Cauți un loc de muncă sau vrei un job mai bun? Pe turnulsfatului.ro/locuridemunca ai de unde alege. Starbucks, Continental, Stefanini, Wenglor, Takata, Compa, RSK Development, Dream Personal Logistik GmbH, CGS, Trigo Industry Services, Fântânița Haiducului, Harting, Compa, Soma, Kulinarium, Expertarom, Astra Film, Visma, Schunn Service, RUD, Euroconf, DISTRIB SRL, Hilton, Flaro, SmileCredit, Carrefour, Marquardt, GLS, Marlex Duo Company, Standard 8, Einstein și alții angajează acum.

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

20 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Mihai M

  Cand termenul de executie pentru o strada de 200 m este de 18 luni, imi inchipui ce consilieri are baba Fodor. In toata lumea normala, o strada de 200 m se modernizeaza in maxim 2 uni. Halal de Primaria sasilor; sibieni treziti-va!

 4. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 5. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Păcală

  Cum naiba ,,reprezentanții Primăriei Sibiu au refuzat să comunice fișele de post ” si salariile acestora. Păi e vreun SRL? Daca cetățenii cer acest lucru , atunci trebuiesc făcute publice. Nu merge cu ,,nu vrem noi si gata”! Treziti-va !

 6. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Andrei

  In timpul facultății doamna Prof. Univ. Dr. Mărioara Țichindelean nu a venit niciodată la cursurile pe care trebuia să le susțină si nici la examene nu a venit. Mereu doamna asistenta univ. spunea ca este ocupată și va susține dumneaei si cusurile. Păcat, banii de la ULBS observ ca i-a încasat lunar.

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

   Sanatate doamna profesor

   Rusine, “studentule”!
   A fost printre putinii profesori de la Dreptul de Stat, care era ca pestele in apa la materia pe care o preda si care la examen punea intrebari necesare si logice ptr departajare!
   Si care dadea 10 oricui merita, nu doar in functie de nume.

 7. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 8. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Schwartz R.

  Madam Astrid s-a inconjurat de submediocritati , ce asteptari ati avut ?! Ea merge pe principiul ca in tara orbilor chiorul este imparat . Normal ca si-a adus persoane incompetente , pt. a parea dansa cea mai cea … PENIBIL !

 9. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Jos Cenzura

  Hopa!!!!! Baba vrea expeditie in Antarctica ?! Sa mearga acolo de tot. Cea mai mare impostoare si cel mai prost primar al orasului . In toata istoria de 800 de ani , un primar mai incapabil ca baba asta securista. Nu o intereseaza cetatenii ei, asta nici o comuna Nu e in stare Sa o conduca. Asta este. Inca 2-3 ani cu infectia asta

 10. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Mărioara din Țichindeal

  Mi-am propus să conduc o comisie de etică în Primărie care să analizeze cazurile de plagiat care nu au putut fi rezolvate în ULBS. Precum și alte probleme de etică! Iubitele, aveți ceva pe țeavă???

 11. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  VL-51-BIU

  In administratia sibiana trebuie cooptati cat mai multi oameni intelectuali si profesionisti din Valcea pentru a reprezenta ponderea populatiei in Sibiu, ar trebui chiar si un viceprimar din Valcea. Poate peste cativa ani, vom castiga chiar primaria. Este momentul ca noi, valcenii, sa ne punem amprenta pe bunul mers al orasului si sa aducem plus valoare.

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

   Lavinian

   Ai dreptate! Trebuie sa ne implicam mai mult, sa devenim o forta pentru ca suntem multi si puternici! Trebuie sa avem un cuvant de spus in soarta orasului.

   • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

    e-manuela

    Buna! Nenea, da, asa e, trebuie sa va implicați mai mult, “decat” ca voi sunteti cetățeni ai “municipiului” Selimbar….

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

   €€€€€€

   Mai intai aflati cum se numeste cartierul in care stati de 5 ani in chirie, apoi puneti amprenta pe oras. Pana una-alta, puneti amprente de cauciuc pe strazi si pe dozele de bere. Cheers !

 12. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 13. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  dancp2

  bunica fodor si junele rezvan o au in spate pe consiliera din UMBRA cu studii la moscova raluka turkan basista ebista pdlista si taietiare de pensii,salarii etc cu boc,base,nuti etc….ati uitat?

 14. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Sibiu
 • Contact