Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
12°C

Armata caută rezerviști voluntari. 200 de lei pe lună, cât timp stai acasă

Armata caută rezerviști voluntari. 200 de lei pe lună, cât timp stai acasă

De astăzi a început prima etapă a procesului de recrutare şi selecţie a rezerviştilor voluntari ai Armatei României. Acum a început selecţia candidaţilor care doresc să încadreze funcţii de soldaţi şi gradaţi rezervişti voluntari, potrivit Ministerului Apărării Naţionale.

Pentru înscrierea în procesul de recrutare şi selecţie, candidaţii trebuie să se prezinte la sediul centrului militar judeţean sau de sector pe a cărui rază de responsabilitate îşi au domiciliul ca să completeze o cerere, anunță Mediafax. De asemenea, ei trebuie să aibă asupra lor mai multe documente, respectiv actul de identitate, în original şi în copie; certificatul de cazier judiciar, eliberat cu maxim şase luni înainte de data depunerii; acte de studii şi/sau alte documente care atestă alte competenţe dobândite în viaţa civilă, în original şi în copie; permisul de conducere, în original şi în copie, dacă este cazul, pentru candidaţii fără pregătire militară, dacă îndeplinirea atribuţiilor postului pentru care candidează presupune conducerea tehnicii specifice şi livretul militar, în original şi în copie, dacă este cazul, numai pentru cei care deţin calitatea de rezervist.

La prezentarea la centrul militar, candidaţii vor fi informaţi cu privire la etapele pe care le presupune procesul de recrutare şi selecţie a rezerviştilor voluntari, adică unitatea militară în care urmează să susţină probele de selecţie, unitatea sanitară militară unde urmează să susţină examinarea medicală şi unitatea militară/centrul de instruire în care urmează să execute programul de instruire iniţială (dacă este cazul).

De asemenea, candidaţii fără pregătire militară vor fi consiliaţi în ceea ce priveşte exprimarea opţiunilor, în sensul orientării către armele/serviciile şi specialităţile militare pentru care aceştia prezintă aptitudini.

Pentru 2017 sunt disponibile aproximativ 2.200 de posturi pentru gradaţi şi soldaţi rezervişti voluntari, în 24 de judeţe şi în municipiul Bucureşti.

Iniţial, ministerul anunţase, în decembrie 2016, că intenţionează să încheie în 2017 contracte cu aproximativ 2.900 de rezervişti voluntari.

Un militar voluntar va primi 10% din solda lunară a militarului aflat pe un grad similar cu cel al voluntarului, în perioada în care nu se află în instrucție. Suma minimă este de aproximativ 200 de lei în fiecare lună. Pe perioada instrucției militare, voluntarii primesc solda integrală.

Armata română numără în acest moment 70.000 de soldaţi angajaţi. În ultimii 6 ani peste 5.000 de soldaţi au părăsit armata din cauza soldei mult prea mici şi a condiţiilor de lucru.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

6 comentarii

Cocardiel-luptător din Marginime

Acum 6 ani

Ba fraților, o data n-ati stimula munca, creatoare de plusvaloare! Va bateți joc de banii contribuabilului, aruncând cu ei catre tot felul de loaze, cărora nu le place munca sau sunt incapabili a presta o activitate pentru care sa fie remunerați
Raspunde

nobody like everybody

Acum 6 ani

Sa intelegem ca TU esti ăla a cărui muncă este aducătoare de plusvaloare, respectiv, esti eficient, competent si mai ales vigilent la tot ce înseamnă risipă, de bani, de alte resurse in general. Bravo băiete, esti un om de nadejde al urbei. ( Nota bene : E plina lumea de imbecili ca tine care cred ca ei stiu cum sta " treaba " in general, in special cum ar trebui sa stea treaba altora....) ( Sfat: Sa stii ca la fiecare nivel social, profesional, exista oameni valorosi dar si " umplutura", pur si simplu nu exista doar elite( ca tine ), si culmea, nu poti avea doar plus valori, e o utopie, dar, fără sa fie perfecte, structurile, încearcă sa fie eficiente....), ( Post scriptum: Nu sunt " APV-ist, lucrez din păcate departe de Sibiu, de țara, de acasă.....in locuri unde poate crezi ca e totul perfect.....nu, nu e....de aia încerc sa fiu tolerant...)
Raspunde

Cocardiel-luptător din Marginime

Acum 6 ani

Istetule, daca asta numești tu toleranta, afla ca imbecilul esti tu! Nu esti tu in masura sa vorbești de eficientă, si in nici un caz mie.Sa plătești bani unora ce nu stiu macar ce înseamnă rigorile cazărmii, este o tâmpenie pe care doar unii care nu stiu cum se câștiga banii o pot sustine. Nu cred nimic in afara de faptul ca pentru a-ti câștiga existența trebuie sa depui efort fizic sau intelectual, nu sa freci "tiparu" Dupa nătărăii care cică făcură revoluție la televizor iar acum sunt recompensați luna de luna, acum inventam o alta categorie de căpușe care sa fie plătite luna de luna din bani publici si care la perioade de timp determinate sa se joace de-a Hoții si vardiștii cu pistoale de lemn?
Raspunde

GEO

Acum 6 ani

Sa-mi spui te rog frumos ce taxe platesti tu in Romania daca zici ca esti plecat departe de tara? Mie unul nu-mi convine ca din taxele platite de mine sa ajunga la niste oameni care stau acasa si asa sunt gestionati banii foarte foarte prost.
Raspunde

RE ardelean 100%

Acum 6 ani

Asteptati sa se se trezeasca proasta satului Emanuela ca va explica dansa tot
Raspunde

Cisnadian fără acte

Acum 6 ani

Vezi c-ai inceput sa te b..ba...bal...bâlbâi! Ia o înghițituri de apa
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus